Oud-Sky-renner Edmondson vindt onderdak bij An Post

woensdag 11 maart 2015 om 13:12
Oud-Sky-renner Edmondson vindt onderdak bij An Post

foto: Sirotti

De Brit Josh Edmondson heeft een nieuwe ploeg gevonden. De 22-jarige renner tekent een contract bij de Belgisch-Ierse continentale formatie An Post-Chainreaction. Edmondson stond de afgelopen twee seizoenen onder contract bij Sky, maar moest daar wegens tegenvallende prestaties vertrekken.

Edmondson, vorig jaar vijfde bij het Brits kampioenschap op de weg, verwacht bij zijn nieuwe ploeg de draad weer op te kunnen pikken. “Ik hoop hier dit jaar veel te leren en mezelf te verbeteren als een atleet. Waar ik bij Sky vooral voor de ploeg moest werken, kan ik hier ook weer wat meer rijden in een stijl die bij me past.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

Coldeportes 11 maart 2015 om 13:50

Snel doorgeselecteerd door SKY dan? Je zou zeggen dat er bij een 21/22-jarige nog wel wat groeimarge op zit..

Roberto 11 maart 2015 om 13:55

Dat menneke werd dus geen tijd gegund..

Tutu888 11 maart 2015 om 13:56

Klinkt toch ook wat kritiek in door aan het adres van Sky. Moet ook weer denken aan de keuze van de broers Yates die bewust voor een andere ontwikkeling hebben gekozen bij Orica.

Wel verbaast dat deze jongen nu pas een contract kan ondertekenen, staat toch bekend als een behoorlijk talent. Geen enkele pro-continentale ploeg die hem heeft opgepikt dus.

teegeevee 11 maart 2015 om 13:58

Dacht dat ie bij MTN een contract had gekregen!?

Verweggistan 11 maart 2015 om 16:57

Ben je 22, moet je al weg. Sky en Britse talenten opleiden lukt nog niet echt.
@tgv: Nee; dat waren geruchten, maar ging niet door.

Purito 11 maart 2015 om 18:02

Wat vreemd inderdaad dat hij zo snel op straat werd gezet door Sky. Boswell moddert al twee jaar wat aan, maar krijgt bijvoorbeeld nog wel altijd het vertrouwen van de ploeg.

SolitaryShell 11 maart 2015 om 20:00

@Purito

Ik denk dat de laatste zin boekdelen spreekt. Wellicht dat Boswell zich wel wil schikken in een rol in de marge, waarbij je alleen nog maar op je wattagemeter mag kijken om een man die niets anders doet dan naar zijn wattagemeter te kijken aan de winst te helpen.

zacht 11 maart 2015 om 20:21

Uit een stuk van rond de start van de Herald Sun Tour:
Sky released Edmondson at the end of his two-year neo-professional contract last season with coach Rod Ellingworth reportedly critical of his work ethic.

“It was good most of the time but then certain things weren’t quite right for me. It was just a bit of a clash,” Edmondson told Cycling Weekly before the start of today’s 2.1km prologue, that Will Clarke (Drapac) won in two minutes and 35.53 seconds.

“They’re very, very organised, like, Rod is the most organised guy in the world. He’s really good at his job and I’m just useless most of the time. I’d be off in my own little world and it just didn’t really work.”

bilthoven 11 maart 2015 om 22:04

Deze jongen had grote moeite zich aan te passen aan het strenge SKY-regime. Dat hij een groot talent is, is echter 100% zeker. Richie Porte noemde hem in 2013 de beste neo, die hij dat jaar was tegengekomen. Volgens mij gaat Sky nog spijt krijgen van deze beslissing!

Coldeportes 12 maart 2015 om 07:43

Tja met diversiteit omgaan onderscheidt de echte toptrainers natuurlijk.

achtpuntzes 12 maart 2015 om 08:00
Quote:
They’re very, very organised, like, Rod is the most organised guy in the world

is hij wel een Brit? of is het het puur Amerikaanse, verkeerd gebruikte woord 'like' ook al doorgedrongen op het Britse eiland?
like, the old British language is rapidly replaced by American language, and everybody's, like, whatever!

west 12 maart 2015 om 11:05

Een kanttekening bij de kritiek op het Sky-regime;
Als je een topploeg wil creeëren heb je knechten nodig en superkopmannen. Een budgetkopman zoals Edmondson die misschien niet het talent van Thomas en Stannard heeft en Jongens zoals de gebroeders Yates die misschien op de tijdrit te zwak worden bevonden om de tour te winnen, als die niet willen knechten is er dus geen plek voor. Da's hard en sommige renners zullen wel meer doorgroeien dan verwacht, maar iedereen moet keuzes maken en dan is dit beter dan die gasten gouden bergen beloven maar ze ondertussen op te branden.

vlek 12 maart 2015 om 11:08

De Yates broers hadden ze echt wel willen hebben. Ze weten daar namelijk vast wel dat er meer is dan het winnen van de Tour. Ze hadden zelf echter geen trek in Sky.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.