Davy Gunst moet carrière beëindigen vanwege hartritmestoornissen

Davy Gunst moet carrière beëindigen vanwege hartritmestoornissen

Foto: Sirotti

vrijdag 3 november 2017 om 19:10

De profcarrière van Davy Gunst zit er op 22-jarige leeftijd alweer op. De Nederlander – die dit seizoen uitkwam voor An Post-Chain Reaction – kampt met hartproblemen. Op de website van de Ierse continentale formatie doet de Zeeuw zijn verhaal.

De hartproblemen kwamen in 2015 voor het eerst aan het licht na medisch onderzoek. Aanvankelijk kon De Gunst zijn profloopbaan voortzetten, maar in de winter van 2016 werden de klachten serieuzer. Na de in februari betwiste Volta ao Alentejo onderging de Nederlander enkele medische testen, waaruit bleek dat hij met hartritmestoornissen kampt. Gedurende het proces van ablatie – het wegschroeien van hartweefsel – kwamen vervolgens vier hartproblemen aan het licht op vier afzonderlijke hartlocaties.

Het wegschroeien van weefsel op de vier afzonderlijke hartlocaties bleek niet mogelijk. Het leidde dan ook tot zijn besluit de fiets aan de wilgen te hangen. Hij zal zich nu richten op zijn studie International Business and Management aan de Avans Hogeschool in Breda en op zijn nieuwe functie als sportdirecteur van de juniorencategorie van de ploeg Willebrord Wil Vooruit. “Mijn uiteindelijke doel is om ploegleider of manager te worden van een professionele wielerploeg”, stelt Gunst ambitieus.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Gabriel Melching 3 november 2017 om 21:30

Helaas, zijn er manieren waarop hartblessures door en voor wielrenners voorkomen kunnen worden? Je leest er best vaak over heb ik het idee.

GroteSmurf 4 november 2017 om 00:45

Sterkte … en succes met je carrière Davy !

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair