Oud-manager Esra Tromp vertrok bij Jumbo-Visma Women na verschil van inzicht
foto: Cor Vos
donderdag 16 november 2023 om 14:51

Oud-manager Esra Tromp vertrok bij Jumbo-Visma Women na verschil van inzicht

Esra Tromp was nauw betrokken bij de opbouw van Jumbo-Visma Women, maar nam eind mei afscheid als manager. De 33-jarige ex-prof gaat diezelfde rol vanaf 2024 vervullen bij EF Education-Cannondale, het nieuwe vrouwenteam van EF Education-EasyPost. In gesprek met Velo vertelt Tromp dat haar vertrek bij Jumbo-Visma Women het gevolg was van frustraties achter de schermen.

“Hoe moet ik het zeggen?”, begint Tromp, die tijdens het seizoen vervangen werd door Rutger Thijssen, als haar gevraagd wordt wat er spaak liep bij Jumbo-Visma. “Uiteindelijk denk ik dat we verschillende opvattingen hadden. Dat is misschien het beste om te zeggen. Ik wil er niet te diep op ingaan, maar ik heb heel blij met deze omgeving (bij EF Education-Cannondale, red.) en uitdaging. Ik denk dat de vrouwen die het team verlaten hebben, dat zelf besloten hebben en het dat met een goede reden was.”

Niet alleen Tromp, maar ook ploegleidster Carmen Small en drie rensters maken deze winter namelijk de overstap van Jumbo-Visma naar EF Education-Cannondale. Het gaat om Coryn Labecki, Kim Cadzow en Naomi Rüegg. “Ik heb ook zelf het besluit genomen, want als je niet gesteund wordt op de manier dat je gesteund zou moeten worden, is het denk ik een wijze beslissing om verder te gaan en mensen te vinden die je inspanningen waarderen, alsook de hoeveelheid tijd die iedereen investeert in het opzetten van een team en het levende houden”, aldus Tromp.

Tromp stelt wel dat ze bij Jumbo-Visma veel ervaring heeft opgedaan die haar van pas komt bij haar nieuwe ploeg. “Als manager van een vrouwenteam heb ik geleerd hoe ik een team op moet bouwen en hoe het team te managen. Het heeft me veel over mezelf geleerd en wat voor soort leider ik wil zijn. Je neemt dat mee naar je volgende baan en ervaringen.”

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
16 november 2023 15:57
Zij kan misschien vertrokken zijn vanwege verschil in hoe de visie en toekomst en dergelijke eruit moet zien. Ze bedenkt nu okkvoor de 3 rensters dat het vanwege verschil in inzicht is. Zo komt het op mij over. Misschien gaan ze wel voor een heel andere reden weg bij jumbo.
  16 november 2023 16:55
  Klopt als een zwerende vinger. Bovendien was Tromp als manager verantwoordelijk voor het aantrekken van de dure Labecki die niks heeft gepresteerd, een tikkie zelfreflectie is dan ook belangrijk maar ontbreekt volledig. Mijn inschatting is dat Plugge als grote baas niet erg onder de indruk was van de manager en een aantal ploegleidsters en die daarom heeft vervangen. Nu aan Tijssen om zich te bewijzen, net als een Boven en van Emden + Maarten van Kooij die al behoorlijk wat expertise meebrengt.
17 november 2023 01:45
Het heeft er alle schijn van dat deze functie (vooralsnog?) geen vrouwenjob is. Er zijn er volgens mij maar weinig. En er gaan regelmatig dingen niet goed! Die v laatste OS als de ergste aller tijden.
Labecky ja, die heeft haar hele Jumbo carrière bidonnen georganiseerd. On Amerikaans! (is ze ook niet helemaal toch?)
16 november 2023 15:35
Wie stond boven Esra dan?
  16 november 2023 15:44
  Dat was ook gelijk mijn vraag. Ze stelt aan de ene kant dat het aan veel schortte en dat mag, maar anderzijds is ze blij met de kans en heeft ze geleerd hoe een team op te bouwen. Dan mag er ook wel wat meer zelfkritiek doorklinken want zo komt het over dat ze zelf ook steekjes heeft laten vallen.
19 november 2023 15:08
Thijsen of is het toch Tijsen ?
  19 november 2023 15:52
  Volgens de homepage van de ploeg, Tijssen LOL

Reacties zijn gesloten.