Manager Esra Tromp vertrekt bij vrouwenploeg Jumbo-Visma
Esra Tromp (rechts) - foto: Cor Vos
donderdag 6 april 2023 om 19:11

Manager Esra Tromp vertrekt bij vrouwenploeg Jumbo-Visma

Esra Tromp vertrekt bij de vrouwenploeg van Jumbo-Visma. Eind mei gaan de wegen van het Nederlandse team en de manager uit elkaar. De 32-jarige Tromp was de laatste 2,5 jaar nauw betrokken bij het ontstaan van de vrouwenploeg.

“Ik kijk met gemengde gevoelens naar mijn vertrek. Uiteraard ben ik trots op wat ik heb bereikt. Het was niet gemakkelijk om een nieuw professioneel team van de grond af op te bouwen en verder te ontwikkelen, maar het is wel gelukt”, vertelt Tromp. “Ik wil Jumbo-Visma bedanken voor het vertrouwen en de kans die ik heb gekregen om deze veeleisende taak op me te nemen.”

Namens Jumbo-Visma reageert directeur Richard Plugge op het aanstaande vertrek van Tromp. “Ze bouwde en ontwikkelde de vrouwenploeg volgens een unieke structuur, waardoor het team nu een mooie rol speelt in de Women’s WorldTour. Ik wens haar het allerbeste voor de toekomst”, aldus Plugge.

Waar de toekomst van Tromp ligt, is nog niet bekend. Eerder werkte ze als manager bij de ploeg van Parkhotel Valkenburg. Rutger Tijssen, die al ruim een half jaar de sporttechnische manager is bij de vrouwenploeg van Jumbo-Visma, zal de rol van Tromp overnemen.

RIDE Magazine
WielerFlits Podcast
9 Reacties
Sorteer op:
6 april 2023 20:52
Niet onverwacht, er is nauwelijks progressie geboekt. Het vertrek van Koster en Kasper is een flink gemis voor de ploeg. Rivera (Labecki) heeft bij TJV niet gerendeerd. Markus heeft bij TJV te weinig progressie geboekt. Van de sterke lichting van Valcar is er niet één bij TJV terecht gekomen. Lichtpuntjes: snelle opmars van voormalig roeister Kraak, en natuurlijk Marianne Vos, die er maar geen genoeg van kan krijgen (op zijn minst t/m 2025). Maar Vos alleen is in het snel groeiende vrouwenwielrennen niet genoeg om de hele ploeg te dragen. Fem van Empel begint eigenlijk pas in 2024, en zal dan nog wat tijd nodig hebben om de absolute top te bereiken.
  6 april 2023 21:41
  Ook Henderson mag toch wel als lichtpuntje benoemd worden. Die heeft dit jaar toch weer een stap gezet met top-10 plaatsen in de Ronde, Gent-Wevelgem en Drenthe.
  7 april 2023 02:27
  @Maillot à Pois Anna Henderson plaats ik eerder in de ‘categorie’ Riejanne Markus: goede rensters waar TJV tot nu toe (nmm) te weinig uit weet te halen. Anna heb ik expres niet genoemd, omdat ze vier jaar jonger is, en ik zeker geen voorbarige conclusies wil trekken: dus nog even wachten tot het eind van dit seizoen.
  7 april 2023 16:21
  @corenlius zie al een echte kenner.
6 april 2023 21:39
“Ze bouwde en ontwikkelde de vrouwenploeg volgens een unieke structuur,”
Wat is zo uniek aan de structuur van deze ploeg?
  6 april 2023 22:27
  Manager-clichés… wat is er mis met gewoon te benoemen dat ze meer hadden verwacht ?
  7 april 2023 08:17
  In het persbericht staat het woord "uniek" helemaal niet.
7 april 2023 08:19
Haar aanstelling klonk veelbelovend. Wellicht is ze iets te jong geweest voor deze rol.

Bij parkhotel heeft ze overigens het mooiste shirt van het peloton ontworpen.

Jammer dat ze wordt vervangen door een man.
7 april 2023 12:22
LOL. Ons kent ons.
Weer een insider die nu manager wordt. Die hele kliek bij JV hangt aan elkaar van ex CruijffAcademy studenten/ ex sporters. Die vaak vanuit dat netwerk de job krijgen. En het is zeker geen garantie voor kwaliteit en resultaat.

Reacties zijn gesloten.