Euskadi-Murias trekt de stekker eruit na vijf seizoenen

maandag 30 september 2019 om 13:35
Euskadi-Murias trekt de stekker eruit na vijf seizoenen

foto: Cor Vos

Euskadi-Murias houdt aan het einde van dit seizoen op te bestaan. De toekomst van de Spaans-Baskische ploeg hing al langere tijd aan een zijden draadje, maar nu heeft men bekendgemaakt dat de stekker uit de formatie wordt getrokken.

Euskadi-Murias was vijf jaar actief in het peloton: eerst drie jaar op continentaal niveau, de laatste twee jaar in het Procontinentale circuit. Het doel van de ploeg was om de Baskische wielersport nieuw leven in te blazen en Baskische renners naar het hoogste te brengen. “De successen die we bereikten, dwongen ons om gestaag verder te groeien. Omdat we niet kunnen blijven groeien met de huidige middelen, moeten we nu een stap opzij zetten”, meldt de ploeg in een persrelaas.

Zorgen rond de ploeg waren er al langer. Begin september leek de toekomst van Euskadi-Murias nog veiliggesteld, maar dit weekend bleek het perspectief van de ploeg nog altijd somber. Een verwachte nieuwe sponsor trok zich terug en daardoor had de ploeg nog altijd geen geldschieter voor volgend seizoen. De Spaans-Baskische media hielden er al rekening mee dat de formatie op het punt van omvallen stond.

Vandaag maakte Euskadi-Murias dan het einde van haar bestaan bekend. De formatie mocht dit jaar al enkele successen vieren, waaronder in de Vuelta a España. Daar wist Mikel Iturria de elfde etappe met aankomst in Urdax-Dantxarinea te winnen voor de gifgroene ploeg.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Verweggistan 30 september 2019 om 13:49

Zonde, mijn favoriete Spaanse PCT. Een paar jonge klimmers (Barcelo. Samitier), wat meer ervaren allrounders (Bizkarra, Bravo), af en toe een uitschieter (Rodriguez, Iturria), redelijke sprinters (Sanz, Aristi), mooi shirt.

Het gerucht gaat dat Fundacion Euskadi wel PCT wordt. Echt onbegrijpelijk dat die twee structuren daar in het Baskenland zo langs elkaar heen werken. Iturria, Aristi, Bizkarra, Bravo en Irizar zouden daar naartoe kunnen. Barcelo schijnt naar Arkea te gaan (nog niet aangekondigd). Rodriguez zou naar Astana kunnen, Samitier zou naar Movistar gaan, maar heeft de verkeerde manager. Barthe naar Total.

RiGHT 30 september 2019 om 20:14

Jammer, leuke Spaanse(Baskische) ploeg met een duidelijk verhaal. Hopelijk springt een andere ploeg in het gat.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair