Optimistische Luke Rowe: “Hoop volgend jaar weer te koersen”

zaterdag 18 november 2017 om 15:26
Optimistische Luke Rowe: “Hoop volgend jaar weer te koersen”

Luke Rowe hoopt volgend seizoen weer terug te keren in het peloton. De klassiekerspecialist van Team Sky liep begin augustus een dubbele beenbreuk op toen hij in Praag aan het raften was tijdens het vrijgezellenfeest van zijn broer.

Bijna drie maanden na het ongeluk zegt Rowe in een interview met Cycling Weekly dat zijn herstel voorspoedig verloopt. Zo zat hij vorige week voor het eerst weer op de fiets, en is zijn linkerbeen in staat om gewichtsoefeningen te doen. “Ik ben van ver gekomen, maar heb nog een lange weg te gaan.”

Hij wil nog geen koers aanwijzen voor zijn terugkeer in het peloton: “Ik heb tegen mezelf gezegd dat ik moet proberen om zo snel mogelijk terug te keren in het peloton, daarbij maakt het me niet uit in welke koers dat zal zijn.”

Zelf erkent hij dat het moeilijk zal worden om de klassiekers te halen: “Iedereen weet ik dat een voorliefde heb voor de klassiekers, maar het is onrealistisch om te denken dat ik daar al aan de start zal staan, hoe moeilijk dat ook voor mij is.”

Voor Sky is het te hopen dat Luke Rowe kopman Chris Froome bij kan staan in de eerste twee weken van de Tour de France, waarin een aantal lastige etappes zitten, zoals de kasseienrit naar Roubaix.

Dit artikel delen:

11 Reacties

zeurwiggo 18 november 2017 om 15:59

ik mag hopen dt die man flink gekort is op zijn salaris. Als je betaald wordt om te fietsen en je gaat gevaarlijke sporten als raften doen?

0
Arry1337 18 november 2017 om 16:08

@zeurwiggo
Misschien heeft hij gewoon netjes toestemming gevraagd om deel te nemen aan het vrijgezellenfeest + bruiloft en alles. Een flinke aanname om er vanuit te gaan dat dit meteen buiten regels om is gebeurd.

OT: Ik mag hopen dat het ook de bedoeling is dat hij in de 3e week gewoon nog rond fietst in de Tour? Helemaal nu er een startplek minder is, lijkt het me niet dat ze hem voor slechts twee weken willen meenemen. Vooral omdat er ook zoveel onzekerheid is over het moment van terugkeer en het niveau.

0
Mathieu Moller 18 november 2017 om 16:38

Jammer voor van Baarle ook. Die wilde volgens mij nog niet alleen in de spotlights staan en had dan mooi Rowe en Stannard als bliksemafleiders, maar daar valt er dus sowieso al één van weg.

0
west 18 november 2017 om 17:51

@zeur
Neem aan dat het niet gebruikelijk is dat iemand zn been breekt bij een potje vriendschappelijk raften… Lijkt mij eerder een freak accident.
Plus ben benieuwd hoeveel mensen er überhaupt salaris ingehouden krijgen als ze weer eens ongetraind een potje gaan skiën of voetballen met de gebruikelijke gevolgen…

0
schipperaar 18 november 2017 om 18:05

@zeur
Absoluut niet gevaarlijk maar stond waarschijnlijk nog vol van de avond er voor, leuke sport trouwens.

0
ChefSpijker 18 november 2017 om 18:07

Mathieu Moller >>> Moscon is er ook nog.

0
Romāns Vainšteins 18 november 2017 om 22:40

Is Rowe naast topknecht kwalificeerbaar als net-niet-kasseiensubtopper ?

0
simplex 18 november 2017 om 22:56

@RV. tot nu toe lijkt Rowe wel als zodanig kwalificeerbaar. Mits hij goed terugkomt van deze blessure lijkt hij me vanaf 2019 met de toppers mee te kunnen doen voor kassei overwinningen.

0
Mathieu Moller 19 november 2017 om 08:38

@ChefSpijker
Oh ja, natuurlijk.

0
jessevdalen 19 november 2017 om 12:33

En stannard

0
Sebas 19 november 2017 om 18:52

Ik vind hem een dikke vette subtopper en een toffe gast! Hopelijk snel weer in het klassiekerwerk te bewonderen.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone