Ophef in het Noorse kamp: Kristoff woedend op Boasson Hagen

Door , maandag 17 oktober 2016 om 11:09
Ophef in het Noorse kamp: Kristoff woedend op Boasson Hagen

Op enkele honderden meters voor de streep leek alles nog op rolletjes te verlopen voor de Noren - foto: Sirotti

Alexander Kristoff is woedend op Edvald Boasson Hagen. Volgens de renner van Katusha heeft zijn landgenoot hem het goud gekost. “Ik voel me een beetje verraden”, zei hij na afloop tegen Sporza. Kristoff eindigde uiteindelijk als zevende, Boasson Hagen deed een plekje beter. 

Boasson Hagen is zich van geen kwaad bewust
Kristoff verwijt zijn landgenoot dat hij voor eigen kansen reed. “Ik zat perfect in het wiel van Edvald op vijfhonderd meter van de finish, maar hij bleef wachten en daarna sprintte hij voor zichzelf. Tot overmaat van ramp hinderde hij mij ook nog in de sprint. Ik was behoorlijk gefrustreerd aan de finish, want Edvald had me perfect kunnen afzetten. Maar in plaats daarvan eindigden we zesde en zevende. Daar koop je niets voor.” De renner van Dimension Data kan zich niet vinden in de kritiek van Kristoff: “Alex was onze troefkaart. Ik ben meegesprongen met Niki Terpstra en Greg Van Avermaet en daarna wou ik de sprint aantrekken voor Alex. Ik deed mijn best, maar het is niet gelukt.”

Scheuren in Noorse alliantie?
Thor Hushovd, de laatste Noorse wereldkampioen, had moeite met het voorval. Volgend jaar is het WK immers in eigen land. “Het lijkt er alvast op dat Edvald zijn eigen kans gaat. Maar misschien zijn er factoren die we niet kennen. Als je de sprint wilt aantrekken voor iemand, dan houd je het niet vol tot op de finish. Dan moet je je eigen sprint rijden tot op ongeveer 200 meter. Waarom dat er niet is uitgekomen? Dat weet alleen Edvald. […] Daarom is dit zo jammer. Kristoff heeft bewezen dat hij de betere sprinter is en dus had Edvald alles moeten geven voor hem. Zo zou hij zelf in 2017 de steun van het hele Noorse team krijgen.” Het parcours in Bergen zou Boasson Hagen namelijk beter liggen.

Oordeel zelf in deze video

Dit artikel delen:

32 Reacties

pirazzi 17 oktober 2016 om 16:17
Quote:
Zo naai je dus een ploeggenoot. Te lang wachten met aantrekken en dan heb je zelf ook nog kans.

Boasson Hagen is ploeggenoot van Cavendish maar misschien wordt hier bedoeld lid van dezelfde landenploeg, namelijk Noorwegen.

denistel 17 oktober 2016 om 16:34

nou voor het podium kwam ie toch te kort dus schuld ook bij je zelf zoeken.

DeLuiaardVanLimburg 17 oktober 2016 om 16:53

Kunnen de mensen die opperen dat het wk beter met merkenteams verreden zou worden alsjeblieft een ban krijgen :/ :p? Juist prachtig zulks intriges en het eenmalige samendrommen van renners die normaal niet met elkaar rijden!

leor 16 17 oktober 2016 om 20:02

“Kristoff verwijt zijn jongere landgenoot……”

Dat zelfs de redactie van deze wielersite er van uit ging dat Hagen jonger is dan Kristoff hoeft niet te verbazen. Hagen, wellicht de meest integere persoon van alle profwielrenners, is al heel zijn carrière zo braaf, zo altruïstisch dat hij steeds zijn eigen kansen opoffert voor anderen. Van een jongeling wordt immers veronderstelt dat, ondanks je talent, je vaak in dienst zal moeten rijden van meer gevestigde waarden.

Helaas, is hij al lang niet meer de getalenteerde jongeling van weleer. Dat talent is nog overduidelijk aanwezig, maar volgend voorjaar zal hij 30 worden. Het wordt dan ook hoog tijd dat hij wat meer aan zichzelf begint te denken.

Dat zelfs een tweederangs sprinter en pseudokopman, deze meer dan logische evolutie voldoende aanleiding vindt om 'woedend' te worden, is compleet onbegrijpelijk. Ik hoop dan ook dat deze storm volledig gaat escaleren, zodat EBH zal inzien dat zelfs ondanks alle opofferingen uit het verleden, zogenoemde vrienden/collega's hem bij de kleinste tegenslag meteen de rug toekeren. (de iets wat (f)lauwe reactie van Hushovd spreekt boekdelen)

Het "ze kunnen allemaal de boom in"-gevoel heeft al eerder een wat timide topsporter geholpen om volledig tot ontbolstering te komen. Je moet in de topsport nu eenmaal arrogant en egoïstisch zijn om ergens te geraken (het podium van gisteren scoorde alvast goede punten op deze eigenschappen), en dat is misschien wel de sleutel voor dit supertalent om eindelijk, zij het als laatbloeier, alsnog door te breken naar de absolute top.

Edit redactie: Bedankt, aangepast
graag gedaan, maar daarom moest je mijn post niet aanpassen hoor :)

Omhoog73 17 oktober 2016 om 20:08

“Kristoff verwijt zijn jongere landgenoot……” , Kristoff is een paar maanden jonger als Boasson, niet ouder dus! ;)

Romāns Vainšteins 17 oktober 2016 om 20:26

Wel lachuh verhaaltje, nou maar zien of het bij EBH gaat werken, wat mij betreft 10 x liever EBH dan Kristoff maar ik denk wel dat ze het verpest hebben dit WK.

Japsie 18 oktober 2016 om 07:59

@ leor 16. Kristoff een tweederangs sprinter en pseudokopman noemen slaat natuurlijk nergens op voor iemand die o.a. Touretappes, Ronde van Vlaanderen en Milaan San Remo heeft gewonnen.
Boasson Hagen geeft zelf aan dat hij de sprint wou aantrekken voor Kristoff dus de rolverdeling was helder, en terecht. De uitvoering was alleen hopeloos.

Headlines

Materiaalzone

Populair