Oomen staat voor profdebuut in Ruta del Sol

Oomen staat voor profdebuut in Ruta del Sol

foto: © Giant-Alpecin

woensdag 17 februari 2016 om 14:40

Sam Oomen maakt in de Vuelta a Andalucia-Ruta del Sol zijn profdebuut. De 20-jarige Tilburger krijgt van Giant-Alpecin een vrije rol in de Spaanse rittenkoers. Zijn vertrouwenspersoon Arthur van Dongen is er de ploegleider en maakt eveneens zijn debuut.

Speciale aandacht voor tijdrit
Met twee bergetappes en een 21 kilometer lange tijdrit, krijgen verschillende renners van de Duitse ploeg de kans om hun eigen plan te trekken. “De koers biedt verschillende kansen voor ons om elke dag mee te doen voor een goed resultaat”, stelt Van Dongen in een persbericht van de ploeg. “We gaan aanvallend en vrij rijden, met een onze speciale focus op de individuele tijdrit. Met Georg Preidler, Sam Oomen, Tobias en Fredrik Ludvigsson hebben we een aantal jonge en getalenteerde tijdrijders in ons midden. Zij kijken ernaar uit om zichzelf te testen.” Naast de hier genoemde vier coureurs, zijn ook Koen de Kort, Simon Geschke en Roy Curvers actief in de inmiddels gestarte Ruta del Sol.

Koersen daarna pas graadmeter
De overstap naar Giant-Alpecin was voor Oomen wel even wennen, biecht hij op tegen BN/De Stem. “Je komt in je uppie in een nieuwe groep mensen. Mensen die je alleen kent van de televisie en niet als persoon. Ik heb een keer eerder in mijn leven hetzelfde meegemaakt. Toen ik begon aan mijn studie psychologie had ik alle intro’s gemist. Stapte ik een collegezaal binnen waar ik totaal niemand kende. Het zijn mijn twee grootste sociale testen ooit.” De eerste keer dat de jonge klimmer er wil staan, zijn in de Classic Sud Ardeche en de Drome Classic. Die wedstrijden rijdt hij na de Ruta del Sol. “Twee jaar geleden reed ik daar mijn eerste wedstrijden voor Rabobank en werd ik al na 150 kilometer kansloos gelost. Ik dacht: ‘wat is dit?’ Ik ben benieuwd hoe het nu zal zijn”, lacht Oomen.

Dit artikel delen:

6 Reacties

xistnc 17 februari 2016 om 14:42

Hopelijk staat hij inmiddels niet meer, maar is hij onderweg net zoals de rest van de deelnemers aan de Ruta.

josi 17 februari 2016 om 15:00

Ben wel benieuwd wat Oomen kan, 2016 zal vooral een leerjaar zijn maar potentie heeft hij zeker.

vlek 17 februari 2016 om 15:27

De bergritten zijn wat mij betreft interessanter als ‘testmoment’ voor Oomen. Gezien zijn rijden in wedstrijden tussen de profs in voorgaande jaren, verwacht ik dat hij ook in dit ‘leerjaar’ reeds mooie uitslagen moet kunnen neerzetten.

katerkop 17 februari 2016 om 15:42

Dit jaar gewoon goed rondkijken en wanneer mogelijk aanvallen. Al het meerdere is meegenomen.

vanSpringel 17 februari 2016 om 18:52

De groei is in ’t manneke……..

kelderfan 17 februari 2016 om 19:48

Sam Oomen is een talent en Van Dongen wil hem de kans geven zich in het profpeloton te ontwikkelen en ik denk, dat hij ver kan komen.

Headlines

Materiaalzone

Populair