Ook Gianni Vermeersch pakt zijn zege mee in Iowa City

Ook Gianni Vermeersch pakt zijn zege mee in Iowa City

@ CM

maandag 16 september 2019 om 09:56

Daags na de Wereldbeker stond in Iowa City nog een derde veldrit op de agenda. Gianni Vermeersch was de sterkste. In de slotfase reed hij weg uit een groepje van vijf… Belgen.

De Rode Brigade van Pauwels Sauzen-Bingoal paste voor deze Cat.1-cross. Ook geen Toon Aerts, Quinten Hermans, Joris Nieuwenhuis of Lars van der Haar. Wel vijf Belgen aan de start: Vincent Baestaens, Gianni Vermeersch en het Telenet-Baloise-trio Nicolas Cleppe, Thijs Aerts en Jim Aernouts.

En het duurde niet lang of uitgerekend die vijf Belgen vormden samen een kopgroep. Op het glibberige parcours – het had ’s nachts geregend in Ohio – bleven de vijf een halve wedstrijd samen, waarna een paar versnellingen volgden. Baestaens probeerde het, maar zonder succes. Na drie kwart wedstrijd kreeg Gianni Vermeersch (Creafin-Fristads) wel wat vrijheid.

Of beter: Vermeersch reed harder. Met twee snelle rondjes fietste hij  – op quasi dezelfde omloop als de WB van zaterdag – een voorsprong van een dikke halve minuut bijeen. In de slotronde kon hij zich beperken tot consolideren. Vincent Baestaens haalde het van Jim Aernouts in de strijd voor de tweede plaats. Nicolas Cleppe en Thijs Aerts werden vierde en vijfde. Sieben Wouters de beste Nederlander op plaats tien. Bij de dames ging de zege net als in de Wereldbeker naar Maghalie Rochette.

Dit was de derde en laatste Jingle Cross. Lander Loockx won de cat.2-wedstrijd op vrijdag, Eli Iserbyt de Wereldbeker op zaterdag en dus Gianni Vermeersch de afsluitende cat.1-cross, die hem 80 UCI-punten oplevert. Vandaag verhuist het peloton richting Waterloo voor de volgende reeks wedstrijden.

Uitslag:
ELITE HEREN:
1. flag-be Gianni Vermeersch
2. flag-be Vincent Baestaens
3. flag-be Jim Aernouts
4. flag-be Nicolas Cleppe
5. flag-be Thijs Aerts
6. flag-us Gage Hecht
7. flag-es Felipe Orts
8. flag-fr Steve Chainel
9. flag-us Werner Kerry
10.flag-nl Sieben Wouters

ELITE DAMES:
1. flag-ca Maghalie Rochette
2. flag-cz Katerina Nash
3. flag-gb Evie Richards
4. flag-fr: Caroline Mani
5. flag-us Kaitlin Keough
6. flag-gb Anna Kay
7. flag-us Clara Honsinger
8. flag-us Katie Clouse
9. flag-us Courtenay McFadden
10.flag-us Rebecca Fahringer

Dit artikel delen:

4 Reacties

salb 16 september 2019 om 10:36

Spijtig dat de WB manche niet zondag was want het lag er modderig bij. Corné van Kessel moest opgeven door materiaalpech. Bij de vrouwen won Rochette opnieuw voor Nash en Richards.

0
Grobbel 16 september 2019 om 11:03

Dat is ook een manier om een internationaal getinte top 10 te krijgen: gewoon zorgen dat er maar vijf Belgen aan de start staan. ;)

0
Mystery Rider 16 september 2019 om 12:04

Zoals ik in het artikel over Boros opperde, eigenlijk zouden ze in Belgie eens moeten nadenken over een aanpak zoals in de US – een vrijdag of zaterdagwedstrijd voor de Wereldbeker wedstrijden, waar alleen niet Belgen en Nederlanders mogen starten – ze zijn toch al aanwezig voor de Wereldbeker. Ik zou het wel eens interessant vinden om t zien wie dan de overwinning naar zich toetrekt.

0
ChefSpijker 16 september 2019 om 12:53

Alleen komt er dan ook geen hond kijken als Wout, Mathieu, Toon, Laurens, Michael, Eli oa niet mee mogen doen.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone