Ook gebroken borstwervels voor Van der Zwet
vrijdag 15 mei 2015 om 13:34

Ook gebroken borstwervels voor Van der Zwet

De valpartij van Arno van der Zwet heeft nog meer gevolgen dan hij in eerste instantie dacht. De renner van Metec-TKH reed in Olympia’s 3M Tour tegen een boom en nader onderzoek wijst uit dat hij ook nog eens drie gebroken borstwervels opliep.

Op donderdagavond werd al duidelijk dat Van der Zwet drie ruggenwervels had gebroken, maar de borstwervels kwamen op vrijdag aan het licht. Overigens heeft Van der Zwet geen zenuwletsel opgelopen, waarmee de blessure in zijn ernst enigszins beperkt blijft.

Hoe lang de renner van Metec-TKH uitgeschakeld is, is nog niet duidelijk.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
15 mei 2015 13:59
Klinkt behoorlijk pijnlijk en hij zal wel lang uit de running zijn. Ik hoop dat hij weer terug op niveau kan komen.
15 mei 2015 14:09
Wat voor een smak moet hij wel niet gemaakt hebben dan? Hoop dat hij snel kan herstellen.
15 mei 2015 14:24
Brrr, die zal de komende tijd naar ik aanneem alleen met flinke pijnstillers slapen. Ik hoop dat hij goed herstelt.
15 mei 2015 14:47
Het wordt toch hoog tijd dat de UCI eens optreedt tegen bomen langs het parkoers. Met hun wortels drukken ze het asfalt omhoog en hun takken steken ze boven de weg uit, denk nog maar eens aan de uitwijkmanoeuvre die de auto moest maken bij de val van Hoogerland en Flecha in de Tour.
En dan ook niet opzij springen zodra een renner in de berm terecht komt.
15 mei 2015 14:56
Alle bomen eruit, weg ermee, alles voor het wielrennen :)
15 mei 2015 14:59
Vandaar dat Hoogerland zo lang op zijn vergoeding moest wachten, die boomwortels voor de rechter krijgen was een hele klus.....
15 mei 2015 15:56
Gezien de foto kan hij er gelukkig nog om lachen.

@Tutu888
Inderdaad. Laten we een protest op het Malieveld houden tegen bomen die te dicht langs de weg staan tijdens wielrenkoersen en niet opzij springen zodra een renner in de berm terecht komt!
Hoe zie je dat in de praktijk voor je? Bomen verwijderen als er een wielerkoers langs komt? Lijkt mij dat bomen langs de weg meer een zaak is van de provinciale/plaatselijke autoriteiten dan van de UCI. Hoogstens kunnen ze het parcour erop aanpassen. Laten we hier even flink over doorbomen. Straks valt er nog een appel niet ver uit de boom op de wielrenners.

Reacties zijn gesloten.