Ook Dowsett en Hollenstein met Katusha mee naar Israel Cycling Academy
foto: Cor Vos
zaterdag 23 november 2019 om 13:41

Ook Dowsett en Hollenstein met Katusha mee naar Israel Cycling Academy

Alex Dowsett en Reto Hollenstein koersen komend seizoen in de kleuren van Israel Cycling Academy. De Israëlische ploeg maakte vandaag de komst van het duo van Katusha-Alpecin bekend.

Dowsett staat te boek als tijdrijder en had vier jaar geleden het werelduurrecord korte tijd in handen, tot zijn landgenoot Bradley Wiggins een maand later ruim anderhalve kilometer verder reed. Hollenstein krijgt bij de ploeg vooral een knechtenrol in de klassiekers en rittenkoersen.

“Ik ben er zeker van dat beide renners het team op vele vlakken gaan versterken”, zegt teammanager Kjell Carlström. “Alex is geweldig in tijdritten, maar ook in het ondersteunen van het team. Reto is ook een solide helper. Hij is ervaren, weet wat hij doet en is daarom heel waardevol voor het team.”

Eerder al kondigde Israel Cycling Academy aan dat ook Rick Zabel, Mads Würtz Schmidt, Daniel Navarro en Jenthe Biermans met Katusha overkomen naar de ploeg.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
23 november 2019 14:53
Politt naar Quickstep / Ineos?
Raar dat zijn transfer nog niet officieel is
23 november 2019 15:07
Hoezo, Politt zou toch gewoon blijven, heeft ook nog een contract voor 1 jaar dacht ik.
    23 november 2019 16:59
    Politt is nog NIET bevestigd bij Israel Cycling Academy.
23 november 2019 15:31
Deceuninck - Quick Step hebben nu 26 renners en met de komst van Sam Bennett en Shane Archbold heeft de ploeg een aardige bezetting. Politt en Battaglin gaan waarschijnlijk ook naar Israel Cycling Academy.
23 november 2019 16:54
ICA opvangscentrum van uitgebluste Katushanen. Kijken of een nieuwe omgeving ze weer op het goede wielerspoor gaat brengen. Ben benieuwd!
23 november 2019 17:06
Grappig. Over Dowsett werd gezegd dat hij juist een van de jongens was die NIET mee mochten gaan naar Israel Cycling Academy. Politt wel en die is juist nog niet bevestigd...

Reacties zijn gesloten.