Olympische Spelen: Voorbeschouwing wegwedstrijd mannen in Tokio 2021

Olympische Spelen: Voorbeschouwing wegwedstrijd mannen in Tokio 2021

foto: Cor Vos

zaterdag 24 juli 2021 om 07:30

De Tour wacht op niemand. Een bekend gezegde, maar ook de Olympische Spelen wachten op niemand. Oók niet op de Tour de France. Door de verplaatsing van de Zomerspelen naar 2021 moest de Ronde van Frankrijk zelfs een week naar voren op de kalender. Het coronavirus maakt van de Spelen een bijzonder evenement, en dat geldt ook voor de wielrenners. In Tokio wordt gezocht naar een opvolger voor Greg Van Avermaet. Wie grijpt het goud? WielerFlits blikt vooruit.

Historie

Waar de olympische tijdrit pas in 1996 werd geïntroduceerd, was de wegwedstrijd op de Spelen al in 1896 een van de onderdelen. Blijkbaar was het niet zo’n succes, want niet in alle edities daarna werd er op de weg gekoerst. Sinds 1912 zou de wegwedstrijd echter nooit meer van de olympische kalender verdwijnen. Traditioneel begint het wielrennen in het openingsweekend van de Olympische Spelen. Ook dit jaar, wat – vragen van de ASO en de UCI ten spijt – leidde tot een verschuiving van de Tour de France.

Hennie Kuiper juicht in München, 1972 – foto: Cor Vos

Eén keer was na afloop van de wegrace het Wilhelmus te horen. Hennie Kuiper pakte in 1972 goud op de Zomerspelen van München. Hij bleef Clyde Sefton en Jaime Huelamo voor. Erik Dekker trad twintig jaar later bijna in zijn voetsporen. De Drent moest alleen zijn meerdere erkennen in Fabio Casartelli. Met de overwinning van de betreurde Italiaan, die drie jaar later zou verongelukken in de Touretappe over de Portet d’Aspet, kwam een einde aan een tijdperk; tot aan 1992 mochten alleen amateurs meedoen, maar sinds 1996 zijn ook de profs welkom. De Zwitser Pascal Richard was met een gouden plak in Atlanta de eerste die daarvan profiteerde.

Hoewel in eerste instantie nog lang niet alle profs stonden te springen om naar de Spelen te gaan, kreeg de olympische koorts in de loop der jaren steeds meer vat op het peloton. Aleksander Vinokourov had er, zo wordt beweerd, in 2012 in Londen zelfs een klein fortuin voor over om Rigoberto Urán in de slotkilometer ‘per ongeluk’ de verkeerde kant op te laten kijken. Net als Vino staan ook Jan Ullrich (Sydney, 2000), Paolo Bettini (Athene, 2004) en Samuel Sánchez (Peking, 2008) in de analen geschreven.

Een foto die boekdelen spreekt – foto: Cor Vos

Twee keer mocht België een gouden plak aan het medailleklassement toevoegen dankzij winst in de wegwedstrijd voor mannen. In Käplyä, dat het epicentrum was van de wielerkoersen in het Finse Helsinki, was het André Noyelle die er met het goud naar huis ging. Het werd een heus een-tweetje voor de Belgen, want Robert Grondelaers kwam een kleine minuut later als tweede over de finish. Het brons was voor de Duitser Edi Ziegler. 64 jaar later kreeg Noyelle eindelijk zijn opvolging, in de persoon van Greg Van Avermaet.

Laatste tien winnaars olympische wegrit
2016: flag-be Greg Van Avermaet (Rio de Janeiro)
2012: flag-kz Alexander Vinokourov (Londen)
2008: flag-es Samuel Sánchez (Peking)
2004: flag-it Paolo Bettini (Athene)
2000: flag-de Jan Ullrich (Sydney)
1996: flag-ch Pascal Richard (Atlanta)
1992: flag-it Fabio Casartelli (Barcelona)
1988: flag-de Olaf Ludwig (Seoul)
1984: flag-us Alexi Grewal (Los Angeles)
1980: flag-ru Sergei Sukhoruchenkov (Moskou)


Vorige editie

De olympische wegwedstrijd van Rio de Janeiro kreeg een onverwachte winnaar. Het parcours was op het lijf geschreven van een klimmer pur sang en in volle finale leek het ook zover te komen dat een klimmer ging winnen. Vincenzo Nibali en Sergio Henao waren de sterkste klimmers van een kopgroep op een van de zwaarste beklimmingen, maar de Italiaan en de Colombiaan kwamen ten val in de gevaarlijke afdaling. Hun kansen op eremetaal waren daardoor gevlogen.

foto: Cor Vos

Rafał Majka leek daardoor op goudkoers, want de Poolse klimmer was in zijn eentje achter Nibali en Henao aangegaan. Uit een achtervolgende groep wisten vervolgens Jakob Fuglsang en een ijzersterke Greg Van Avermaet, die zich staande wist te houden tussen al het klimgeweld, de sprong te maken naar Majka. Twee kilometer voor de finish aan de Copacabana sloten zij aan bij de moegestreden Majka.

In de lange, rechte finishstraat was het vervolgens Van Avermaet die zijn sprint wist uit te spelen tegen Fuglsang, die nog het langste standhield, en Majka. De term ‘Gouden Greg’ was geboren en hij mocht het olympische goud in ontvangst nemen. Fuglsang kreeg het zilver omgehangen en Majka het brons. Op ruim twintig seconden volgde een groep met Julian Alaphilippe, Joaquim Rodríguez, Fabio Aru en Louis Meintjes.

‘Gouden Greg’ – foto: Cor Vos

Uitslag olympische wegrit 2016, Rio de Janeiro
flag-nr1 flag-be Greg Van Avermaet in 6u10m05s
flag-nr2 flag-dk Jakob Fuglsang in z.t.
flag-nr3 flag-pl Rafał Majka op 5s
4. flag-fr Julian Alaphilippe op 22s
5. flag-es Joaquim Rodríguez op 22s
Wedstrijdverslag


Parcours

Gestart wordt er in het Musashinonomori Park. Vanaf daar wordt er koers gezet naar de eerste beklimming van de dag: Doushi Road (4,3 km aan 6,1%). Als de renners boven zijn op een hoogte van 1.121 meter, hebben zij tachtig kilometer achter de rug. Na de korte Kagosaka Pass (2,2 km aan 4,7%) gaat het in gestrekte draf naar de Mount Fuji, de eerste scherprechter van de olympische wegrit.

Helemaal omhoog op de Mount Fuji gaan de renners niet. Het dak van de wegrit wordt bereikt op 1.451 meter boven zeeniveau, op de top van de Fuji Sanroku (14,5 km aan 6%). Vanaf daar staat er nog een kleine 95 kilometer op de teller. Na een snelle afzink rijden de renners over heuvelachtige wegen naar de Fuji International Speedway. Op dat racecircuit in de prefectuur Shizuoka passeert het peloton een eerste keer de finishlijn.

Met nog goed 45 kilometer te gaan passeren de renners voor een tweede maal de aankomst, om aan de daadwerkelijke finale te beginnen. De finale belooft zwaar te worden, want met de Mikuni Pass (6,7 km aan 10,1%) krijgen de coureurs een zeer steile beklimming voor de wielen geschoven. Van kilometerpaal één tot vijf is het gemiddelde zelfs 12%.

Na een korte afdaling volgt er een plateau naar de laatste klim van de dag, de Kagosaka Pass (2,2 km aan 4,7%). Die klim werd eerder ook al beklommen in combinatie met Doushi Road. Vanaf de top is het nog 21 kilometer, grotendeels in dalende lijn, naar de finish op de Fuji Speedway. Daar is het ook nog allesbehalve vlak. In totaal krijgen de renners bijna vijfduizend hoogtemeters voor de wielen, om precies te zijn 4.865 hoogtemeters.

Het traject van de wegwedstrijden in Japan, onder de rook van Mount Fuji, bevindt zich niet in de stad Tokio. De finish is gelegen op het Fuji Speedway-circuit en dat is ongeveer anderhalf uur van Tokio vandaan. Veel landenteams hebben zich de afgelopen week dan ook niet in het olympische dorp gehuisvest, maar dicht bij het parcours.

Beklimmingen op een rij
Na 80,5 km – Doushi Road (4,3 km aan 6,1%)
Na 96,5 km – Kagosaka Pass (2,2 km aan 4,7%)
Na 139,5 km – Fuji Sanroku (14,5 km aan 6%)
Na 201,0 km – Mikuni Pass (6,7 km aan 10,1%)
Na 212,7 km – Kagosaka Pass (2,2 km aan 4,7%)

Start: flag-nlflag-be 04.00 uur / flag-jp 11.00 uur
Finish: flag-nlflag-be tussen 10.20 uur en 11.10 uur / flag-jp tussen 17.20 uur en 18.10 uur
Afstand: 234 kilometer


Favorieten

De Olympische Spelen hebben een status aparte binnen het wielrennen. Olympisch goud is niet voor iedereen weggelegd en dat het evenement elke vier jaar (voor deze ene keer vijf jaar) georganiseerd wordt maakt het nog specialer. De plek op de kalender maakte het een behoorlijke hersenkraker voor de renners en de ploegen, die hun coureurs afstaan aan de nationale comités.

Greg Van Avermaet – foto: Cor Vos

Een deel koos voor een voorbereiding in de Tour, een ander deel besloot een gedeelte van de Tour te rijden en er waren renners die het spektakel in Frankrijk links lieten liggen. Dat leverde dan weer het voordeel op dat zij vroeg naar Tokio konden afreizen en zich konden acclimatiseren. Achteraf zullen we pas weten welke voorbereiding de juiste is. In die zin zou je de wegrit van de Spelen kunnen vergelijken met de Clásica San Sebastián, die sinds jaar en dag de week na Parijs verreden wordt.

Kijkend naar de favorieten beginnen we met de titelverdediger, die van de partij is namens België. Greg Van Avermaet is zeker niet de topfavoriet na wat hij zelf zijn ‘slechtste Tour de France ooit’ noemde. Duidelijke woorden van Gouden Greg, die zich samen met Tiesj Benoot en Mauri Vansevenant zal inzetten voor de twee kopmannen. Die twee zijn ook meteen twee van de grootste kanshebbers op eremetaal. Het is interessant om te kijken hoe de Belgische ploeg het tactisch gaat uitspelen.

Wout van Aert – foto: Cor Vos

Wout van Aert is in topvorm. Hij is een van de weinigen die tijdens de Tour de France echt beter is geworden. Vlak voor de Tour moest hij vanwege een blindedarmontsteking onder het mes, waardoor hij flink teruggeslagen werd in zijn opbouw naar de Tour en Tokio. Maar in Frankrijk werd Van Aert alsmaar beter en beter. Hij presteerde het schier onmogelijke door een bergrit, een tijdrit én een massasprint te winnen. Dat hij de etappes met een dubbele Mont Ventoux en op de Champs-Élysées won, maakt het verhaal van zijn Tour nog mooier.

Wat in het voordeel van Van Aert speelt is dat de wegwedstrijd in Tokio de lengte van een klassieker heeft. En de manier waarop Van Aert zich in het tweede deel van de Tour smeet in de bergen, maakt van hem een topfavoriet. Mocht hij de Mikuni Pass overleven, of eventueel weer terug kunnen aansluiten in de afdaling, dan beschikt hij ook nog over een sprint om u tegen te zeggen.

Remco Evenepoel – foto: Cor Vos

De tweede joker die België uitspeelt is Remco Evenepoel, die zich dan weer minutieus heeft voorbereid op Tokio. Vlak voor zijn hoogtestage in Livigno toonde hij zich met eindwinst in de Baloise Belgium Tour en medailles op het BK tijdrijden en op de weg. Evenepoel is al enige tijd in Japan en kent het parcours ondertussen van binnen en buiten. De koershardheid die Van Aert heeft, mist het 21-jarige toptalent. In het tactische spel kan Evenepoel de vroege aanvaller zijn. Hij heeft bewezen dat hij een koers solo kan afronden. Met Van Aert heeft hij dan een goede controleur die het kan afmaken in het geval een groep samenkomt.

Maar de Belgen zijn niet de enige ploeg die met twee kopmannen naar Japan is afgereisd. Wat te denken van Slovenië, dat tweevoudig Tour de France-winnaar Tadej Pogačar stuurt. Ook hij verkeert in hoogvorm en die etaleert hij maar wat graag in Tokio. Dat Pogačar al vroeg in de gele trui reed en een behoorlijk ruime voorsprong had, kan wel eens in zijn voordeel uitpakken. Hij heeft niet tot het gaatje hoeven gaan tot in Parijs, zo konden we wel zien. De 22-jarige klimmer durft de koers hard te maken en kan terugvallen op zijn sprintje. Op die manier won hij eerder dit jaar nog Luik-Bastenaken-Luik.

Tadej Pogačarfoto: Cor Vos

Primož Roglič is ook van de partij, al is het nog de vraag hoe hij ervoor staat na zijn harde valpartij in de Tour. De ervaren klassementsrenner stapte vanwege blessures uit, met oog op Tokio en later dit jaar nog de Vuelta. Via zijn ploeg Jumbo-Visma hoorden we al dat de trainingen goed verliepen voor Roglič en dat hij zijn vorm niet kwijt is geraakt door de valpartij. Een volledig fitte Rogla maakt serieus kans op een olympische medaille en in samenwerking met Pogačar moet Slovenië toch minstens een medaille kunnen winnen. Jan Tratnik en Jan Polanc maken de Sloveense selectie compleet.

De Tour de France rijden met Tokio in het achterhoofd, zo reed Alejandro Valverde de afgelopen weken rond. De inmiddels 41-jarige puncheur uit Murcia heeft al laten weten dat 2021 niet zijn laatste seizoen is. De Spelen zijn een groot doel voor Valverde, die bij vlagen goede dingen liet zien in de Tour. Zo werd hij tweede in de etappe naar Andorra en kon hij kopman Enric Mas lang bijstaan in de bergetappes. De Mikuni Pass is op het lijf van een explosief type als Valverde geschreven. En winnen? In de Dauphiné deed de wereldkampioen van Innsbruck dat nog in een sprintje van een elitegroep. Hij krijgt Omar Fraile, de broers-Izagirre en Jesús Herrada mee.

Alejandro Valverde – foto: Cor Vos

Duitsland dan. Dat heeft op papier een echte kanshebber op een medaille, en dat is een gevaarlijke outsider. We hebben het over Maximilian Schachmann, die de Tour de France heeft laten schieten in dienst van de Olympische Spelen. In Tokio komt hij voor het eerst in actie sinds zijn overwinning op het Duits kampioenschap. Dit voorjaar liet hij ook al zien in vorm te zijn, met winst in Parijs-Nice en ereplaatsen in de Amstel Gold Race (derde), Luik-Bastenaken-Luik (negende) en de Ronde van Zwitserland (vierde). Emmanuel Buchmann doet ook mee, maar zijn Tour was niet indrukwekkend.

De Nederlandse afvaardiging heeft geen grote favoriet voor de zege in huis. Het lijkt erop dat Bauke Mollema moet zorgen voor een goed resultaat. Mollema reed de Tour uit en wist een knappe overwinning te boeken in Quillan na een solo van ruim veertig kilometer. Voor hem is het parcours ideaal, net als de timing van de olympische wegrit. Mollema was namelijk ook altijd goed in de Clásica San Sebastián. De sluwe Groninger zal het wel van een solo moeten hebben en aangezien hij geen topfavoriet is, zou hij best de ruimte kunnen krijgen.

Bauke Mollema – foto: Cor Vos

Wilco Kelderman is ook in een goede vorm, getuige zijn vijfde plek in het eindklassement van de Tour. De vraag is of hij bergop sterk genoeg is om de besten te kunnen volgen in Tokio, zeker als de springveren vertrekken. Dylan van Baarle liet al doorschemeren dat hij zich in dienst zal stellen en Tom Dumoulin richt zijn ogen vooral op de tijdrit van de woensdag erop. “Op de trainingen haal ik goede waardes. Hoe goed ik straks in Tokio ben is moeilijk te zeggen. Het verschil tussen goed zijn en de topvorm hebben, voel je pas in de wedstrijden”, zei hij wel. Baanrenner Yoeri Havik maakt het vijftal compleet.

Adam Yates, Simon Yates, Geraint Thomas en Tao Geoghegan Hart starten namens de Britse equipe. De tweeling is, mede door de opgave van Simon in de Tour, al even in Japan en kent het parcours dus goed. Thomas en Hart vlogen op hun beurt na Parijs naar Azië. Op dit parcours lijken de broers Yates toch het best tot hun recht te kunnen komen. Adam werd al eens vierde in Luik-Bastenaken-Luik, een koers die redelijk te vergelijken is met deze wedstrijd, en de klimmer van INEOS Grenadiers heeft zich optimaal kunnen voorbereiden op Tokio.

Adam Yates – foto: Cor Vos

Italië heeft een brede selectie waar het alle kanten mee op kan. Met Vincenzo Nibali, Gianni Moscon, Alberto Bettiol, Giulio Ciccone en Damiano Caruso kan de Squadra Azzura op meerdere scenario’s gokken. Nibali stapte speciaal voor de Spelen vroegtijdig uit de Tour, terwijl al zijn ploeggenoten de Franse ronde links lieten liggen. Reken maar dat de Italianen fris aan de start staan. En pas op, want Bettiol klom ijzersterk in de Giro d’Italia. Rasaanvallers Moscon en Ciccone kunnen zomaar verrassen en Caruso zorgt voor de ervaring binnen de ploeg.

Ook de teams van Colombia (Nairo Quintana, Rigoberto Urán en Sergio Higuita), Polen (Michal Kwiatkowski en Rafal Majka), Frankrijk (David Gaudu en Guillaume Martin) en Rusland (Aleksandr Vlasov en Pavel Sivakov) kunnen meerdere pionnen uitspelen. Daarbij willen we oud-wereldkampioen Michal Kwiatkowski, die als helper een sterke Tour reed en specialist is voor dit soort klassiekers, David Gaudu en Sergio Higuita, die zich aan het einde van de Tour konden meten met de besten, uitlichten.

Alexey Lutsenko – foto: Cor Vos

En dan zijn er nog ‘eenlingen’ die mogen dromen van eremetaal. Denk daarbij aan João Almeida (Portugal), Richard Carapaz (Ecuador), Alexey Lutsenko (Kazachstan), Michael Woods (Canada), Daniel Martin (Ierland), Marc Hirschi (Zwitserland), Jakob Fuglsang (Denemarken), George Bennett (Nieuw-Zeeland), Patrick Konrad (Oostenrijk) en Tobias Foss (Noorwegen).

Almeida heeft na een sterke Giro een rustige voorbereiding gehad richting de Olympische Spelen. Lutsenko wist een verrassende top-10-plaats uit de brand te slepen in de Tour de France en van hem weten we dat hij ook in klassiekers kan uitpakken. Woods deed lang mee om de bergtrui in de Tour en stapte met oog op Tokio vroeg af. Ook hij is een echte kampioenschapsrenner, zo liet hij al zien op het WK in 2018 waar hij brons pakte.


Favorieten volgens WielerFlits
**** Wout van Aert
*** Tadej Pogačar, Alejandro Valverde
** Primož Roglič, Maximilian Schachmann, Alexey Lutsenko
* Bauke Mollema, Remco Evenepoel, Adam Yates, Gianni Moscon

Deelnemerslijst (IOC)


Weer en TV

In het Musashinonomori Park, gelegen in de de stad Chofu, is het zaterdag rond het startuur al ongeveer 30°C. Het is er bewolkt en de luchtvochtigheid ligt boven de 70%, waardoor het aan kan voelen als 35°C. In finishplaats Oyama, in de prefectuur Shizuoka, zal het weer niet veel anders zijn met temperaturen richting de 30°C die hoger aanvoelen. De luchtvochtigheid is er zo’n 80% en de kans bestaat dat er neerslag valt. Maar bovenal is het warm en lastig om te transpireren voor de renners.

De wegwedstrijd voor mannen wordt live uitgezonden door de NOS (NPO1), Sporza (Eén) en Eurosport 1. Dat doen de zenders al dan niet afgewisseld met andere sporten die tussen 04.00 uur en 11.00 uur worden afgewerkt. Ook via de online kanalen van genoemde uitzendgemachtigden is de koers te volgen vanaf 04.00 uur. Voor de precieze tijden, houdt ons tv-overzicht in de gaten.

Dit artikel delen:

272 Reacties

Koers 20 juli 2021 om 19:36

Hopelijk gaan we hier de waarde van mn ES player accountje zien, en kan de gehele rit bekeken bekeken worden.

Merlinappa 22 juli 2021 om 09:43

Daar lijkt het wel op als ik in de Player kijk nu! :)

Koers 22 juli 2021 om 11:36

Ja ik had gister even gekeken, en er stonden tig dingen in, dus hopelijk komt dat helemaal goed. Zou me niets verbazen als ze alle sporten hebben gekocht, en dan een groot deel alleen in het Engels uitzenden. Maar dat verstaat de gemiddelde NL/BE’er wel.

xistnc 20 juli 2021 om 19:46

Ze gaan toch geen dik 7 uur doen over deze afstand? Hooguit 6.

Edit redactie: Bedankt voor de attentie.

Rawolf 22 juli 2021 om 08:21

39 gemiddeld met bijna 5000 hoogtemeters?

Denk dat je wel naar de 6:30 gaat

VerstandOpNul 20 juli 2021 om 22:07

Ik denk dat Alejandro hier stiekem een groot doel van heeft gemaakt, en het parcours moet hem liggen..

jv88 22 juli 2021 om 15:50

Heb ook op Valvervde gestemd. Zou hem gegund zijn! (Door mij iig)

jooprioolpijp 21 juli 2021 om 09:21

Tijd voor de wraak van Roglic. Anderzijds zou het me niet verbazen als Pogacar opeens toch prima tegen de hitte blijkt te kunnen. Kortom, een Sloween op een.

Pole Pole 23 juli 2021 om 16:21

Pogacar kan minder goed tegen de hitte, hij zal decompressie ervaren, hij werd minder naar het eind van de Tour, hij zag er moe uit. Zijn ouders vertelden het verhaal dat is Slovenië de stoot van Pogacar, die Roglic de eindzege afsnoepte, niet bij iedereen in Slovenië in de smaak is gevallen. Er kwamen veel negatieve reacties.

Ik denk dat Pogacar zich volledig wegcijfert voor Rogla.

SprintMaster 21 juli 2021 om 10:34

Het lijkt me dat die steile klim toch teveel is voor van Aert. Daarna heeft hij nog 30 km om terug te komen maar wie gaat er met hem mee rijden?

Barry Batsbak 22 juli 2021 om 09:53

D’n Greg natuurlijk! Die brengt Van Aert in een zetel naar de streep.

Maarten_85 22 juli 2021 om 13:39

D’n Greg mag vooral blij zijn dat er daar geen bezemwagen rondrijdt. Die bezorgt hem waarschijnlijk nog steeds slapeloze nachten!

Staf V 23 juli 2021 om 21:55

DE vraag is, met hoeveel en hoe komen ze aan die Mikuni pas, na 200km in een verzengende hitte en steeds op en af.
Mijn prognose, met +- 25 renners waarvan 20 hun beste pijlen al zijn weggesmolten in de Japanse hitte.
Mss is Pogi er dan al niet meer bij, na 140km hebben ze een klim van 14.3km aan 6°, daarna zullen we zien wie er nog meedoet voor de ‘gouden helm’.

Boasson en Hagen 21 juli 2021 om 11:24

Deze is voor Yoeri Havik

thomasjaarsma 22 juli 2021 om 08:07

Geef me een reden waarom mollema zou winnen?

Merlinappa 22 juli 2021 om 08:20

Omdat niemand hem wil gaan halen als er alleen nog maar favorieten samen in een groep zitten en hij 10 seconden voorsprong heeft. Zoals hij altijd wint zegmaar. ;)

Barry Batsbak 22 juli 2021 om 09:57

Omdat iedereen naar de lichtblauwhemden kijkt en niemand zich druk maakt om een oranje truitje. Dat oranje ongeleide projectiel rijdt namelijk niet mee dus oranje bezorgt niemand hoofdpijn. Bauke heeft maar één dood moment in de koers en een vluchtheuveltje nodig.

Willem Kieft 22 juli 2021 om 10:07

Omdat hij Lombardije en San Sebastian heeft gewonnen en top 6 in alle GT's heeft gereden. Mijn beurt: geef me één reden waarom hij niet zou kunnen winnen.

Panache 22 juli 2021 om 12:54

Beetje makkelijk @ thomasjaarsma. Bij alle 10 de genoemde favorieten is de kans op verlies groter dan de kans op winst. Mollema is terecht een outsider, met (kleine) kans op winst.

Chippen 22 juli 2021 om 13:09

de tactiek van mollema zal bestaan uit sneaky wegrijden en hopen dat de anderen allemaal "ach, die halen we wel terug" denken om hem dan te onderschatten en te laat te komen.

probleem lijkt me vooral dat pogacar, roglic, van aert, lutsenko, moscon, valverde en co dat ook allemaal perfect weten en allemaal slim genoeg zouden moeten zijn om daar niet in te trappen. als het alweer een tijdje geleden was, dan zouden ze hem terug vergeten zijn, maar na deze tour… nah, nu weten ze 't wel.

Merlinappa 22 juli 2021 om 08:19

Ik kan me niet helemaal vinden in de sterverdeling. Wout is wel in topvorm maar een klim van bijna 7km aan 10% lijkt me wat te veel; helemaal als daar serieus doorgetrokken wordt. Ook Valverde zie ik hier echt niet winnen.

****Pogacar
***Roglic, Mollema
**van Aert, Nibali, Woods
*Carapaz, Valverde, Evenepoel, Lutsenko

Nibali is uit de Tour gestapt om zich voor te bereiden om de OS, en het is een echte kampioenschapsrenner die goed kan pieken voor 1 wedstrijd. Woods is natuurlijk altijd goed geweest op (extreem) steile klimmen en was in de Tour ook al prima in vorm. Let op deze twee.

Rawolf 22 juli 2021 om 08:22

Schachmann en Adam Yates, de enige van de kleppers die niet uit de Tour komen mogen sowieso wel een sterretje.

rosencrantz 22 juli 2021 om 08:34

Eens met meer sterren voor Mollema.
Van Aert en Valverde zou ik toch hoger zetten. De vorm is er (Nibali lijkt mij veel twijfelachtiger) en ze zijn niet elke dag tot het uiterste moeten gaan ( cfr.Pogacar)

Schachmann en Roglic zijn het moeilijkst in te schatten. Kanshebbers op dit parcours , maar het lijkt mij toch een voordeel om op zijn minst 2 weken Tour de hebben gereden.

Merlinappa 22 juli 2021 om 08:36

Schachmann en Yates kan ik daardoor moeilijk inschatten en heb ik toch net ietsje lager staan, maar ze mogen mij verrassen. Ik heb niet het idee dat Pogacar elke dag tot het uiterste is gegaan. Die heeft met name de laatste week het relatief rustig aan kunnen doen.

KimJungPoels 22 juli 2021 om 09:05

De luchtvochtigheid in Japan is extreem op het moment. Ik sluit niet uit dat mannen die daar beter hebben kunnen acclimatiseren daar flink voordeel van gaan hebben.

MarkPeeters 22 juli 2021 om 09:47

Ieder land kijkt vooral naar zijn eigen renners als mogelijke favoriet.
Je schat Mollema veel te hoog in: 2 sterren lijkt me meer dan genoeg. Van Aert zou ik er 3 geven. Hij is sowieso de snelste als een groepje zou samenblijven en hij kan ook goed klimmen (ben je de Mont Ventoux vergeten waar hij o.a. Alaphilippe en Mollema – die ook nog 2 ploegmaten had – zomaar bergop los heeft gereden?). Nibali zou ik er maar 1 geven.
Maar ik ben dan ook “maar” een Belg ..

Willem Kieft 22 juli 2021 om 10:09

Nibali, 9e in Tireno en 18e in de Giro. Ik zou hem precies nul sterren geven.

Willem Kieft 22 juli 2021 om 10:20

**** Pogacar, van Aert
*** Roglic, Woods
** Mollema, Gaudu, Schachmann
*Carapaz,, Valverde, Lutsenko, A. Yates

Ik acht Van Aert wel in staat op één dag op die beklimming van 10% bij te blijven. Die beklimming is ook maar 6,5km lang en een geen 20km a la de Ventoux.

Edit: was Schachmann helemaal vergeten. Die moet dit echt kunnen.

Merlinappa 22 juli 2021 om 10:40

Ik was Gaudu dan weer helemaal vergeten, die kan inderdaad ook ver komen.

Als er op de Mikuni Pass gewoon heel hard omhoog gereden wordt ligt Wout er af, dat lijkt me echt net iets te veel voor ‘m. Kijk maar naar de Tirreno, waar Pogacar bergop simpelweg sterker was.

Ook zegt 1 etappe in de Tour mij niet heel veel; er zijn meer bergetappes waar Mollema voor Van Aert eindigde dan andersom. ;) Sowieso is pieken naar een eendaagse wedstrijd heel anders. Beide renners zijn daar goed in, maar vaak is het toch in het voordeel van de renners die gespecialiseerd zijn in het type koers. Dus Mollema en Pogacar hebben daar sowieso al voordeel tov van Aert mijns inziens. Maar Wout mag mij zeker verrassen!

djerkson 22 juli 2021 om 11:21

Op de Ventoux kon Mollema Van Aert niet volgen en toch geef je hem een ster meer? Ik zie geen enkel scenario waar Mollema Van Aert eraf rijdt. Plus ook: Pogacar zou wel eens over het hoogtepunt heen kunnen zijn.

VerstandOpNul 22 juli 2021 om 11:39

Nibali is voornamelijk afgestapt in de Tour omdat hij geen deuk in een pakje boter reed daar..

Merlinappa 22 juli 2021 om 13:01

@Djerkson

Op basis van 1 etappe kan je vanzelfsprekend geen oordeel vellen. Er zijn namelijk ook andere etappes waar Mollema weer beter geklasseerd was. Zoals die etappe die hij won.

Maarten_85 22 juli 2021 om 13:45

@KimJungPoels: Blijkbaar zijn de temperaturen slechts de laatste dagen beginnen te stijgen. Daarvoor was het een Europees weertje. Zoveel langer hebben de vroege vertrekkers dus niet kunnen acclimatiseren naar dat drukkende weertype.

djerkson 22 juli 2021 om 13:53

Dat was alleen maar omdat Van Aert het liet lopen. Op de Ventoux ging het om een prestigieuze ritzege en dat beeld loog niet. Ik schat Van Aert op dit ogenblik dan ook hoger in dan Mollema qua klimcapaciteiten. Als het samentroept en de Mol er vanonder muist, dan zie ik het mogelijk wel gebeuren, maar dat is het enige scenario dan ook.

Willem Kieft 22 juli 2021 om 14:32

De weersomstandigheden zijn overigens niet echt in Pogacar’s voordeel.

Merlinappa 22 juli 2021 om 15:13

Ik vind 1 etappe in de Tour nog steeds nikszeggend. Mollema moet het sowieso hebben van solo vertrekken op het goede moment, of eventueel een sprint a deux/trois. Ik schat de kans dat dat gebeurd hoger in dan de kans dat Wout die loeisteile klim over komt, vandaar dat Mollema bij mij hoger staat. Mollema is simpelweg ook de betere klimmer 95% van de tijd.

Dr op en dr over 22 juli 2021 om 15:21

Dus Van Aert rijd Mollema uit het wiel op de Mont Ventoux, maar op basis van deze klim krijgt Mollema wel meer sterren ?

Okay, mij ontgaat me deze logica even.

Merlinappa 22 juli 2021 om 16:43

Ja. Een touretappe is simpelweg niet vergelijkbaar met een eendagskoers op dat vlak. Daarnaast is Bauke intrinsiek de betere klimmer. Dat weet iedere leek toch?

Wout mag me absoluut verrassen, maar als er mano a mano wordt gereden op die steile klim zie ik een volledig frisse Bauke simpelweg langer meegaan dan een volledig frisse Wout.

WernerFranke 22 juli 2021 om 19:56

Als het vertrouwen in Mollema hier toch zo groot is, raad ik jullie aan om er je geld op in te zetten op gokkantoren. Waar van Aert de 2e favoriet is, staat Mollema op plaats 19. Doe er je voordeel mee zou ik zeggen.

Dr op en dr over 22 juli 2021 om 19:56

Tot een jaartje of 2 à 3 geleden had ik je direct gelijk gegeven Merlinappa, wat betreft het feit dat Mollema een betere klimmer zou zijn dan Van Aert. Maar heden ten dagen schat ik zo toch vrij evenwaardig in.

kleomantre 22 juli 2021 om 08:20

Van Aert als topfavoriet aanduiden lijkt me toch wat teveel van het goede. Die heeft of als Greg anticipatie nodig of mazzel dat de sterkste klimmers op de Mikuni pass elkaar niet echt aanvallen. Qua slimmigheid, inschatten van momentum en hardheid op dit soort parkoersen zou ik Valverde al hoger aanslaan.

djerkson 22 juli 2021 om 11:43

Qua hardheid moet Van Aert met al zijn crosservaring en knokken voor al die tweede plaatsen voor niemand onderdoen.

SpeedyLegs 22 juli 2021 om 08:22

Hopelijk wint een renner door kwaliteit en niet toeval. En geen gouden helm aub, maar gouden prestaties in de komende drie jaren.

Johnny7 22 juli 2021 om 08:41

Het zou verboden moeten worden om 4/5 jaar na het winnen van deze gouden plak nog steeds werkelijk ALLES van je hele outfit goud te maken. Je fietst dan gewoon rond als een clown. Helemaal als je al jaren geen prestaties meer levert.

Tomasz 22 juli 2021 om 08:50

Wat is dat toch met al dat gezeur over Greg? Laat die jongen lekker, hij heeft eeuwige roem vergaard.

MarkPeeters 22 juli 2021 om 09:50

Greg VA zal geen rol van betekenis spelen maar zal knechten voor Van Aert en Evenepoel. Wat zijn helm betreft: sommige clowns durven het zelf aan om een witte koersbroek te dragen omdat dit beter past bij het wit van hun nationale driekleur. Dat is even belachelijk als die gouden helm. Nationaal kampioen ben je voor 1 jaar, olympisch kampioen voor 4 (of uitzonderlijk 5) jaar.

Chaba 22 juli 2021 om 09:54

van waar die frustratie Johnny. De OS winnen is bijna het summum voor iedere sporter. Waarom zou hij daar niet trots op mogen zijn? Is ook mooie PR voor zijn sponsor die gouden kleurtjes dus prima toch, naja behalve dan voor jou.

S.t.B 22 juli 2021 om 10:03

Is ook geen gezicht Johnny. Met wat voor blingbling gaan ze de renners nog meer opzadelen in de toekomst.. Een platinum fietsbel als je de UCI nr.1 bent? Een zadel van verguld graniet als je PR hebt gewonnen? Blauwe banden als je sponsor Swapfiets is?. oh wacht…

DeGroteMolen 22 juli 2021 om 11:09

Laat lekker rijden ‘in het goud’. Op gegeven moment – nu z’on beetje – wordt dat als de iets volslanke wielertoerist in WK truitje. Nog even en Greg is zijn goud kwijt naar alle waarschijnlijkheid. Zou wel een bak zijn als hij weer wint overigens.

Koers 22 juli 2021 om 11:41

Ach wellicht dat een sponsor graag de gouden helm binnenhaalt, of daar iets meer voor wil betalen, waarom zou je het dan laten.

VerstandOpNul 22 juli 2021 om 11:42

Greg is vast een prima kerel, maar al die kitscherige bling-bling kwam zijn imago niet ten goede.. En itt de regenboogtrui ofzo, is dit geheel eigen initiatief, niet? Stel dat bijv. Bauke zaterdag wint, dan zie ik hem zichzelf niet snel met zoveel goud volhangen..

djerkson 22 juli 2021 om 11:44

Een podium in de Ronde van Vlaanderen vind je geen prestatie?

Maarten_85 22 juli 2021 om 13:54

Won-ie het jaar nadien niet Parijs-Roubaix?

Kosmonaut 22 juli 2021 om 14:13

Eens wat betreft die clowneske vertoning met gouden helm, fiets, bandjes aan de mouwen etc. Natuurlijk mag je er trots op zijn als je Olympisch kampioen wordt maar dit slaat nergens op. In andere sporten waarbij de Olympische titel eigenlijk nog veel hoger staat aangeschreven zien we dit zelfs niet. Zwemmers met een gouden badmuts en zwembril, schaatsers met gouden schaatsen, roeiers in een gouden boot, judoka’s met een gouden band of een polsstokhoogspringer met gouden polsstok… het zou een mooie boel worden.

Killco 23 juli 2021 om 11:55

Ik vond die overwinning prachtig. Vooral de trots van Greg daarna. Ik zou mijn hele leven met een gouden polsstok rondlopen als ik de Spelen zou winnen.

Tomasz 22 juli 2021 om 08:49

Ik denk dat Roglic gebrand is op sportieve revanche en iedereen de moeder rijdt.

Chaba 22 juli 2021 om 09:55

Ik verwacht ook Roglic! Na 3 weken Tour zal er bij Pogacar wel decompressie zijn na zijn overwinning. Adam yates voor mij de gevaarlijke outsider voor winst.

Willem Kieft 22 juli 2021 om 10:10

Briljante uitdrukking, “de moeder rijdt”.

reusjen 22 juli 2021 om 11:24

Een product van de multiculturele samenleving;)

Maarten_85 22 juli 2021 om 13:56

Decompressie kan je nog perfect tegengaan binnen de week na de Tour. Daarom dat de Tourrenners het bijna altijd zo goed doen in San Sebastian.

MarkPeeters 22 juli 2021 om 23:29

Naast decompressie bestaat ook zoiets als supercompensatie. Na het herstel van een zware inspanning zoals de Tour kan je juist ook een nieuwe topvorm bereiken (op voorwaarde dat je niet helemaal kapot was).

itty 22 juli 2021 om 09:05

De Slovenen lijken me de meeste kans te hebben.

Westland95 22 juli 2021 om 09:13

Als de Slovenen vol doortrekken op de Mikuni pass dan is d’n Wout natuurlijk gewoon gezien.

DeGroteMolen 22 juli 2021 om 11:11

Valt nog te bezien. Wout kan ook de Mont Ventoux op zo is gebleken.

S. Morgenstern 22 juli 2021 om 11:18

Niet met de beste klimmers van het peloton. Daar zit de (tactische) uitdaging in deze koers.

Westland95 22 juli 2021 om 11:45

@DeGroteMolen De favo’s pakten daar minuten op Wout.

Beer 22 juli 2021 om 11:57

Slechts drie minuten op iemand die in de vroege vlucht zat. Ook weer niet zo veel.

S. Morgenstern 22 juli 2021 om 12:01

Het toont niet dat Van Aert op zo’n klim mee kan met de beste klimmers. Dat het heel goed is, is niet de kwestie

Beer 22 juli 2021 om 12:04

Het toont wel dat hij in de buurt kan blijven van de beste klimmers en de mogelijkheid dus bestaat dat hij kan terug komen, mocht hij gelost worden op die klim.

S. Morgenstern 22 juli 2021 om 12:21

Ja, dat wordt dus waarschijnlijk de uitdaging.

Merlinappa 22 juli 2021 om 13:03

Tsja, als de favorieten wederom 3 minuten pakken op Wout daar wordt het toch wel een lastig verhaal..

Chippen 22 juli 2021 om 13:25

maar degenen die stellen dat van aert op minuten zal worden gereden op die klim, zijn ook degenen die hopen op een handige uitval van mollema.

als er sneuvelen op die klim, dan gaat mollema echt niet veel eerder of later dan van aert lossen, daar zit anno 2021 niet veel verschil op qua klimvermogen. als van aert daar 3 minuten verliest, dan mollema ook zeker 2.

dus koersomstandigheden die ervoor zorgen dat mollema nog wel mee is, gelden ook voor van aert. ik vind sommige argumenten nogal eenzijdig worden toegepast, al naar gelang men dat zelf graag zou hebben

Pole Pole 22 juli 2021 om 23:50

De OS vergelijken met een Tour etappe… Dat lijkt me niet echt doordacht. Om te beginnen hebben 'de beste klimmers' niet een hele ploeg voor hun. Ten tweede, hoe goed zijn ze nog? De Belgen en de Italianen kunnen al veel doen voor de 200km grens.

Derierre de la course 23 juli 2021 om 13:20

De hele klim ligt ook te ver van de finish om een blijvend verschil te maken. Daarnaast zal niemand van de favorieten durven daar al aan te gaan met het risico zich te vroeg in de race op te blazen. Dit is in het voordeel van van Aert maar ook Dumoulin die dan dus mooi aan kunnen klampen.

Wheely 22 juli 2021 om 09:15

Prachtig parcours. Na de Fuji Sanroku zal de boel al flink uitgedund zijn hoewel er wel een hoop goede klimmers aan de start staan. Roglic lijkt mij de meest frisse, zou het hem wel gunnen na deze Tour.

ief 22 juli 2021 om 09:18

En toch mis ik het olympisch tricot.. ookal was het een eigen ontwerp uit de koker van P.R.! Dat was toch tien keer beter dan een gouden helm? Eeuwige roem mag gedragen worden.

Muldriaen 22 juli 2021 om 09:35

Dit wordt een heel zoete wraak voor Roglic na alle Tour ellende. Hij gaat hem pakken en Pogacar vindt dat ook wel best.

orlando dani 22 juli 2021 om 09:45

Na 201,0 km – Mikuni Pass (6,7 km aan 10,1%)

Ik zie Mollema dit echt niet overleven als ze hier aan gaan.

Merlinappa 22 juli 2021 om 13:04

Waarom niet? Hij heeft Lombardije ook al op z’n naam staan.

orlando dani 23 juli 2021 om 08:43

Dat was 2019 toen werd hij ook nog 5de in De Giro. met zijn klim benen. Daar heeft hij dit jaar bewust niks aan gedaan, ook voor de Giro heeft hij daar niet op getraind. Bauke behoort niet meer tot de subtop van de klimmers. Dat zag je ook in de Tour… Het is hopen op een ander verloop, en dat hij dan op wilskracht nog in de buurt komt van een plak.

F4L 22 juli 2021 om 09:46

Zoals hierboven ook al wordt aangegeven: dit zou toch veel te zwaar moeten zijn voor Van Aert? Zeker met de hoeveelheid klimmers die hier aan de start verschijnt. Ik verwacht dat de twee Slovenen gewoon vol doortrekken op de Mikuni Pass en dan maar eens kijken wat er nog bij zit.

Barry Batsbak 22 juli 2021 om 10:00

Zo heel kalm aan is niks meer te zwaar voor Van Aert. Alleen zijn vorm van de dag kan roet in het eten gooien, maar zijn rijderscapaciteiten niet.

F4L 22 juli 2021 om 10:06

@Barry, als Pogacar/Roglic voluit gaat op de Mikuni Pass dan lijkt mij dat toch heel stug. Van Aert klim zeker goed, maar dat moet ook niet overschat worden.

S.t.B 22 juli 2021 om 10:14

Primoz en Tadej gaan hun demarrages afwisselen. Eerst speldenprikken om het kaf van het koren te scheiden, daarna komt het machtsvertoon.
Snap alleen niet zo goed waarom ze Mohoric niet hebben meegenomen voor een eventuele coup in de afdaling.

Barry Batsbak 22 juli 2021 om 11:20

Als de aankomst óp Mikuni Pass zou liggen zou ik nog met je verhaal meegaan. Maar daar ligt de streep niet, die ligt nog een eindje verderop. Zelfs áls Van Aert ergens wat verliest op de klim, dan is hij nog niet per definitie uitgespeeld. De Slovenen (en overige klimgeiten bij uitbreiding) kunnen zich ook niet leegrijden want ook zij moeten daarna nog een stukje. Laat overigens onverlet dat ik Pogacar als hoofdkanshebber beschouw als ik de winnaar moest voorspellen.

Panache 22 juli 2021 om 09:51

Het deelnemersveld per merkenteam.

COSNEFROY Benoît AG2R Citroën Team
SCHÄR Michael AG2R Citroën Team
VAN AVERMAET Greg AG2R Citroën Team

RUMAC Josip Androni Giocattoli – Sidermec
SEPÚLVEDA Eduardo Androni Giocattoli – Sidermec

DE BOD Stefan Astana – Premier Tech
FRAILE Omar Astana – Premier Tech
FUGLSANG Jakob Astana – Premier Tech
GRUZDEV Dmitriy Astana – Premier Tech
HOULE Hugo Astana – Premier Tech
IZAGIRRE Gorka Astana – Premier Tech
IZAGIRRE Ion Astana – Premier Tech
KUDUS Merhawi Astana – Premier Tech
LUTSENKO Alexey Astana – Premier Tech
PRONSKIY Vadim Astana – Premier Tech
VLASOV Aleksandr Astana – Premier Tech

ARASHIRO Yukiya Bahrain – Victorious
CARUSO Damiano Bahrain – Victorious
MÄDER Gino Bahrain – Victorious
PERNSTEINER Hermann Bahrain – Victorious
TRATNIK Jan Bahrain – Victorious

HAVIK Yoeri BEAT Cycling

BODNAR Maciej BORA – hansgrohe
BUCHMANN Emanuel BORA – hansgrohe
KELDERMAN Wilco BORA – hansgrohe
KONRAD Patrick BORA – hansgrohe
SAGAN Juraj BORA – hansgrohe
SCHACHMANN Maximilian BORA – hansgrohe

AULAR Orluis Caja Rural – Seguros RGA

GESCHKE Simon Cofidis, Solutions Crédits
HERRADA Jesús Cofidis, Solutions Crédits
MARTIN Guillaume Cofidis, Solutions Crédits

ALMEIDA João Deceuninck – Quick Step
ASGREEN Kasper Deceuninck – Quick Step
CAVAGNA Rémi Deceuninck – Quick Step
EVENEPOEL Remco Deceuninck – Quick Step
ŠTYBAR Zdeněk Deceuninck – Quick Step
VANSEVENANT Mauri Deceuninck – Quick Step

GROSU Eduard-Michael DELKO
ŠIŠKEVIČIUS Evaldas DELKO

KUBIŠ Lukáš Dukla Banska Bystrica

BETTIOL Alberto EF Education – Nippo
CRADDOCK Lawson EF Education – Nippo
HIGUITA Sergio EF Education – Nippo
URÁN Rigoberto EF Education – Nippo
VALGREN Michael EF Education – Nippo

KUKRLE Michael Elkov – Kasper
SCHLEGEL Michal Elkov – Kasper

ZAKARIN Ilnur Gazprom – RusVelo

GAUDU David Groupama – FDJ
GENIETS Kevin Groupama – FDJ
KÜNG Stefan Groupama – FDJ
VALTER Attila Groupama – FDJ

CHOI Hiu Fung HKSI Pro Cycling Team

AMADOR Andrey INEOS Grenadiers
CARAPAZ Richard INEOS Grenadiers
DENNIS Rohan INEOS Grenadiers
DUNBAR Eddie INEOS Grenadiers
GEOGHEGAN HART Tao INEOS Grenadiers
KWIATKOWSKI Michał INEOS Grenadiers
MOSCON Gianni INEOS Grenadiers
NARVÁEZ Jhonatan INEOS Grenadiers
PORTE Richie INEOS Grenadiers
SIVAKOV Pavel INEOS Grenadiers
THOMAS Geraint INEOS Grenadiers
VAN BAARLE Dylan INEOS Grenadiers
YATES Adam INEOS Grenadiers

BEVIN Patrick Israel Start-Up Nation
BOIVIN Guillaume Israel Start-Up Nation
MARTIN Dan Israel Start-Up Nation
NEILANDS Krists Israel Start-Up Nation
WOODS Michael Israel Start-Up Nation

TZORTZAKIS Polychronis Kuwait Pro Cycling Team

FRAYRE Eder L39ion of Los Angeles

MÜHLBERGER Gregor Movistar Team
OLIVEIRA Nelson Movistar Team
VALVERDE Alejandro Movistar Team

JURADO Christofer Robín Panama es Cultura y Valores

ASADOV Elchin Salcano Sakarya BB Team
BALKAN Onur Salcano Sakarya BB Team

EL KOURAJI Mohcine Sidi Ali – Kinetik Sports Pro Cycling Team

MUGISHA Moise SKOL Adrien Niyonshuti Academy

BUDYAK Anatoliy Spor Toto Cycling Team

QUINTANA Nairo Team Arkéa Samsic

CHAVES Esteban Team BikeExchange
DURBRIDGE Luke Team BikeExchange
HAMILTON Lucas Team BikeExchange
JUUL-JENSEN Christopher Team BikeExchange
KANGERT Tanel Team BikeExchange
YATES Simon Team BikeExchange

ARNDT Nikias Team DSM
BENOOT Tiesj Team DSM
LEKNESSUND Andreas Team DSM
ROCHE Nicolas Team DSM

BENNETT George Team Jumbo-Visma
DUMOULIN Tom Team Jumbo-Visma
FOSS Tobias Team Jumbo-Visma
ROGLIČ Primož Team Jumbo-Visma
VAN AERT Wout Team Jumbo-Visma

DLAMINI Nic Team Qhubeka NextHash

ÖRKEN Ahmet Team Sapura Cycling

CICCONE Giulio Trek – Segafredo
ELISSONDE Kenny Trek – Segafredo
GHEBREIGZABHIER Amanuel Trek – Segafredo
MOLLEMA Bauke Trek – Segafredo
NIBALI Vincenzo Trek – Segafredo
RIES Michel Trek – Segafredo
SKUJIŅŠ Toms Trek – Segafredo

GIBBONS Ryan UAE-Team Emirates
HIRSCHI Marc UAE-Team Emirates
MAJKA Rafał UAE-Team Emirates
MCNULTY Brandon UAE-Team Emirates
POGAČAR Tadej UAE-Team Emirates
POLANC Jan UAE-Team Emirates
RIABUSHENKO Alexandr UAE-Team Emirates

JOHANNESSEN Tobias Halland Uno-X Dare Development Team

HOELGAARD Markus Uno-X Pro Cycling Team
MASUDA Nariyuki Utsunomiya Blitzen

Wheely 22 juli 2021 om 10:02

Ineos met een flink blok sterke mannen, niet verrassend. Astana ook flinke afvaardiging, dat verrast me wat meer al is dat ook een vreemdelingenlegioen natuurlijk, evenals UAE.

Benieuwd of ze er wat aan hebben…

Pietspeed 22 juli 2021 om 11:32

Terecht dat je het in dit perspectief zet. De renners komen max 3 p/j voor hun land uit. De rest rijden ze voor hun werkgever. Dan wegen de teambelangen toch zeker behoorlijk door als het erop aankomt.

Koers 22 juli 2021 om 11:47

@pietsspeed, afhankelijk van hoe goed/slecht je met die ander bent, maar het zou me niets verbazen als men zowel hun landgenoot als teamgenoot niet terughaalt. Ga als Roglic Van Aert maar in een winnende positie terughalen, dan trapt ie wellicht de volgende keer toch een paar watt minder voor je op kop, en denkt ie iets meer aan de eigen kansen die nog komen.

Wheely 22 juli 2021 om 12:05

@koers
Inderdaad, het zal om die reden uiteindelijk vooral man tegen man worden verwacht ik. Alleen als je landgenoten ook nog eens voor hetzelfde merkenteam rijden of familie van je zijn zul je echt een ploeg hebben. Hint: Adam Yates

Pietspeed 22 juli 2021 om 17:32

@wheely en koers. Uiteraard speelt dat ook ‘allemaal’ mee…alsook aflopende contracten, te vereffenen rekeningen…. maar uiteindelijk wordt je je hele carrière niet door je land betaald.

Luca Quasi 22 juli 2021 om 09:55

Roglic hoeft in ieder niet voor van Aert te rijden deze keer

Barry Batsbak 22 juli 2021 om 10:01

Dat bepaalt Michel Wuyts wel, ja!

S.t.B 22 juli 2021 om 10:08

De VRT heeft al een beademingsapparaat voor Michel besteld mocht Roglic Wout naar de vaantjes fietsen.

Willem Kieft 22 juli 2021 om 10:11

Ach, Evenepoel wint dit met twee handen in zijn neus is mij gisteren door kenners verteld. Roglic en Van Aert hebben dus weinig te zeggen over wie voor wie rijdt.

Beer 22 juli 2021 om 10:16

Vier troll-posts onder elkaar. Gaat lekker zo!

Willem Kieft 22 juli 2021 om 10:22

Zei Beer, de diepzwarte pot die de ketel altijd weer verwijten maakt.

S.t.B 22 juli 2021 om 10:23

@Willem Kieft

Laat alsjeblieft de naam RE niet vallen. RE hoeven wij ook helemaal niet meer te bespreken. Dat doet RE namelijk zelf al sinds hij het spreken in de derde persoon heeft ontdekt.

Beer 22 juli 2021 om 10:25

Geef je even de link naar die posts waarin kenners schreven dat Evenepoel met 2 handen (sic) in zijn neus gaat winnen Willem? Grote neusgaten moet die Remco hebben seg.

Tomasz 22 juli 2021 om 10:25

Beer, de man die zelfreflectie tot grote hoogte heeft gebracht.

Marik 22 juli 2021 om 10:27

Ah beer, ben je weer bezig kerel?

Maillot à Pois 22 juli 2021 om 10:35

Maar heeft Beer dan geen gelijk hier?
Ik heb net alle reacties van gisteren zitten lezen en echt niemand zien beweren dat Evenepoel morgen wint, laat staan met vingers/handen in de neus.
Beer niet, iemand anders ook niet, en Evenepoel zelf al helemaal niet.

Marik 22 juli 2021 om 10:37

Ik vond de ironische posts over het knechten werk van Roglic en de naar adem happende Wuyts geen troll posts. Hier kun je toch alleen maar mee lachen?

Maillot à Pois 22 juli 2021 om 10:46

@Marik
Akkoord, dat vind ik ook geen troll-reacties, geen probleem mee.
Ik had het over die andere reactie van Beer op de bewering van Willem Kieft.

Marik 22 juli 2021 om 10:51

Top Maillot, thx voor je verheldering.

S.t.B 22 juli 2021 om 10:56

@Marik

Wuyts en RE zijn nu eenmaal markante personen. Beide hebben op hun eigen manier een nogal typisch zelfbeeld en het is mooi dat ze dit graag met de buitenwereld willen delen. PatLef erbij en je hebt de Vlaamse Marx Brothers.

Vind wel dat Michel, als eerste daad na zijn ongewilde pensioen, een biografie over Roglic moet schrijven.

Willem Kieft 22 juli 2021 om 11:02

Maillot, volgens de standaard die Beer hier hanteert was gisteren iedere post van de RE-fanboys een trolpost. Nogal “rijk” om je dan nu over anderen te beklagen. Los daarvan noemt hij alle reacties een trol commentaar, niet alleen mijn nogal vrije samenvatting van de “discussie” gisteravond.

Maillot à Pois 22 juli 2021 om 11:17

@Willem
zoals hierboven al gezegd ben ik het niet eens met de opmerking van Beer rond troll-reacties.

Ik ben het wel met zijn opmerking over jouw “vrije samenvatting” eens. Die is volgens mij geen juiste weergave. Ik heb welgeteld 1 fanboy gelezen (dumoulinke), die dan nog niet eens beweert dat Evenepoel goud haalt.
Wel een hoop vergelijkingen tussen Evenepoel en Pogacar, wat ik zelf overigens een non-discussie vind.

MarkPeeters 22 juli 2021 om 12:06

@willem kieft: je overdrijft (nog maar eens). Je aversie voor Remco Evenepoel – sommigen hebben het blijkbaar moeilijk om de renner bij zijn naam te noemen – beïnvloedt je beoordelingsvermogen. De meesten geven hem amper 1 ster bij de favorieten voor de wegrit. Niemand geeft hem 3 of 4 sterren. Is het zo moeilijk om iets positief over Evenepoel te aanvaarden? Hij is medekopman van de Belgische ploeg. Vermoedelijk zal hij dan wel een stukje kunnen rijden. En stop de vergelijking met Pogacar. Iedereen verbleekt bij de vergelijking met Pogacar. Dat geldt voor Remco Evenepoel maar ook voor Nederlandse toppers zoals Bauke Mollema.

Beer 22 juli 2021 om 12:09

Aangezien bovenstaande Wuyts-Roglic-van Aert posts enkel geplaatst worden om de Belgische volgers hier wat uit te dagen en op stang te jagen, vind ik persoonlijk trollen toch niet zo’n slechte omschrijving. Stel dat ik nu zou schrijven ‘Gaat Matje maandag weer een potje janken?’; kan je er dan ook ‘alleen maar mee lachen’? Of is het dan wel trollen? Ik gok het laatste.

Marik 22 juli 2021 om 12:16

Beer, als je zelf een schone lei hebt zou ik je gelijk geven. Maar van de man die disrespectvol post over een eventuele overwinning van Mollema, omdat andere renners dan hun ogen dicht hebben….tja hoe moet ik dat zien? Is dat niet bedoeld om mensen op stang te jagen?

Maillot à Pois 22 juli 2021 om 12:23

@Beer
Ik voel me als Belgische volger niet op stang gejaagd.
’t zijn mopjes, waar ook een (weliswaar sterk uitvergrote) kern van waarheid in zit.

Intussen wel al een beetje belegen mopjes, maar goed, ze zullen nog wel even meegaan, zoals mopjes over Démare en de klink, Uran en de OS, etc…

Beer 22 juli 2021 om 12:25

Of ikzelf een propere lei heb doet hier weinig ter zake. Laat onze zeggen dat ze mooier blinkt als die van jou Marik. En om op je laatste sneer te reageren; mijn Mollema post van gisteren was, zoals vaak, een reactie op een andere troll-post. Hierbij heb ik beschreven hoe Mollema zijn meeste wedstrijden wint: door op kousenvoeten weg te rijden als de favorieten naar elkaar kijken. Wat is daar trollen aan?

Marik 22 juli 2021 om 12:30

Kijk beer, precies dit soort reacties zijn de reden waarom jij op dit forum zoveel weerstand oproept.
“Het zijn altijd de anderen die iets fouts doen, ik nooit, ik ben onschuldig.”
Anderen trollen en zuigen en jij niet. Ik hoop dat je het zelf gelooft.
Heel veel succes met je mooie blinkende lei kerel.

Beer 22 juli 2021 om 12:40

Ik zeg niet dat ik onschuldig ben of nooit troll. Dat maak jij er weer van. Al zou ik mijn vorm van trollen dan wel eerder ‘de spiegel ophouden’ noemen. Kijk er nog maar eens in.

Marik 22 juli 2021 om 12:42

Schitterend! Je doet het gewoon weer!

Merlinappa 22 juli 2021 om 13:08

Edit redactie: Niet doen.

Willem Kieft 22 juli 2021 om 14:00

@Mark, opnieuw (ik herhaal mijzelf nu letterlijk), ik heb GEEN enkel probleem met Evenepoel, ook niet met zijn gebaartjes die hier vaak zoveel weerstand oproepen. Ik herhaal nog maar eens, ik heb daar GEEN probleem mee. Ik heb WEL (en ik herhaal mijzelf opnieuw) een probleem met de misplaatste godenstatus die hij door sommige Vlaamse volgers hier wordt aangemeten. Nogmaals, daar erger ik mij dus WEL aan. Waarom weiger je te begrijpen dan wel te accepteren dan ik geen probleem heb met de renner maar wel met een deel van zijn volgers? Dit soort tenenkrommende betweterij is nou juist de reden waarom Evenepoel, vooral dankzij zijn volgers, hier irritatie oproept. In mijn geval echter, nogmaals, reken ik dat NIET de renner, WEL een deel van zijn fans aan.

Edit: de vergelijking met Pogacar ontstond overigens omdat iemand RE de beste wielrenner ter wereld noemde. Niet omdat ik dacht, "kom laat ik RE en Pogacar eens out of the blue met elkaar vergelijken zodat ik RE kan afplassen."

Maarten_85 22 juli 2021 om 14:05

@Willem Kieft: Beer heeft anders wel een punt. Ik kan mij niet voorstellen dat er ook maar iemand op WF zit om dit soort onzin te lezen. Het zal voor die vier wel therapeutische waarde hebben, zeker? Als ik er dan toch iets zinvols in moet lezen.

Edit: Behalve Marik en Maillot à Pois dan. Jullie zijn er ook nog lang mee doorgegaan! Heeft het geholpen?

Willem Kieft 22 juli 2021 om 14:05

“Ik zeg niet dat ik onschuldig ben of nooit troll. Dat maak jij er weer van. Al zou ik mijn vorm van trollen dan wel eerder ‘de spiegel ophouden’ noemen. Kijk er nog maar eens in.”

Een hele, maar dan ook echt een heeeeele, diepe zucht.

Willem Kieft 22 juli 2021 om 14:10

@Maarten, wie zonder zonde is werpe de eerste steen oid (mijn bijbelkennis is minimaal). Waarop mensen hierboven aanslaan is Beer’s klacht die zo krankjorum hypocriet is dat ik echt even met mijn hoofd tegen de muur wil slaan. Als iemand anders er iets over had gezegd was deze discussie niet los gebarsten is mijn inschatting.

reusjen 22 juli 2021 om 14:14

@Maarten
Jawel hoor, ik zit o.a. daarvoor op WF en ik moest erom lachen. Niet dijenkletsen hoor, maar gewoon een glimlach. Niets mis mee, het is een soort ophalen van herinneringen op een grappige manier.

Maillot à Pois 22 juli 2021 om 14:26

@Maarten_85
Te weinig om handen vandaag – ik stop er bij deze mee en ga wat buiten spelen ;-)

Maarten_85 22 juli 2021 om 14:28

@reusjen: Dat vind ik fijn voor je, maar zelf word ik er toch niet vrolijk van. Ik heb die onzin nu al honderd keer gelezen en telkens werd dat dan voorgesteld als humor, maar telkens ontaardt het ook in eindeloos geruzie met lezers die er aanstoot aan nemen. Ik snap dan toch niet goed wat daar zo grappig aan is. Tenzij het een genot is om een bepaald soort reacties uit te lokken. Dat zal dan wel deel uitmaken van die therapie, zeker?

Maar verder wil ik er hier toch niet op ingaan. Zoals ik gisteren al heb uitgelegd aan deze dames en (nou ja, vermoedelijk alleen maar) heren (correct me if I'm wrong), wil ik liever alleen discussiëren met argumenten en tegenargumenten, en dat mis ik toch wel een beetje in dit soort woordenwisselingen.

Edit, @Willem Kieft: Dat soort dingen weet ik dan weer niet. Ik lees ook niet alle minneberichtjes die jullie naar elkaar sturen.

Willem Kieft 22 juli 2021 om 14:37

Dan ben je hier toch vaak aan het verkeerde adres, Maarten. Hier wordt regelmatig maar wat geroepen en als je daar een argument tegen in brengt krijg je vervolgens te horen dat je wel een hekel aan de renner/ploegleider/whoever zal hebben. Een even doorzichtige als kortzichtige discussietechniek.

S.t.B 22 juli 2021 om 14:58

Begin dit draadje met toenemende verbazing te lezen.

RE appelleert gewoon aan het type publiek wat wel van een beetje bravoure houdt. Geen probleem toch.
Zoals ‘wij’ Nederlanders ook ons “Matje!Matje!Matjuuuh!!” publiek hebben.
Bravoure echter mag je gerust afrekenen als de maniertjes en uitspraken van de betreffende renner (en zijn fans!) groter zijn dan het kader van zijn prestaties, en helaas RE liefhebbers.. Dat is momenteel wel het geval.
Wuyts zei destijds “Zie Ricco iedereen recht in de ogen kijken voor hij aanvalt, als een echte cobra” Ik zag enkel een zwaar gedrogeerde overcompensatie macho met tenenkrommende maniertjes.
De man had nog amper iets gepresteerd en reed rond als Jezus in lycra. Toch werd hij al door o.a Wuyts de hemel in geprezen.
Sporters met narcistische trekjes moet je pas gaan ophemelen als hun prestaties ook daadwerkelijk over lange termijn buitengewoon zijn. Niet daarvoor want meestal gaat het dan goed mis met ze.
Beter om RE iets meer tegen zichzelf te beschermen.

MarkPeeters 22 juli 2021 om 17:13

@willem kieft : je hebt dus geen probleem met de renner of de persoon Evenepoel? You could have fooled me! Ik heb nog nergens een positieve commentaar van jou gelezen over Remco. Dat sommigen overdrijven in hun bewondering voor Remco kan ik beamen. Ikzelf ben een eerder nuchtere en objectieve fan van hem. Maar anderzijds moet je ook kunnen toegeven dat het een steengoede en talentvolle renner is … maar momenteel nog een maatje kleiner dan Tadej Pogacar.

Alfons Haavers 22 juli 2021 om 10:25

Tof parcours en een wedstrijd waarvoor ik met plezier uit mijn mandje kom.

De steile Mikuni Pass is normaal gezien te zwaar voor WvA, maar het is natuurlijk nog een eind tot de streep. Zal wat afhangen van de samenwerking in de verschillende groepjes vermoed ik.

Verder is het toch wat in het duister tasten wie precies in welke vorm steekt, en het beste met de zware omstandigheden om kan.

Pogacar is op papier topfavoriet op zo’n parcours, maar is hij fysiek en mentaal nog 100% na zijn Tourzege en kan hij om met de vochtige hitte? Het is niet ondenkbaar dat net als op het WK vorig jaar volop de kaart van Sloveens instituut Roglic wordt getrokken. De Slovenen lijken mij een streepje voor te hebben op de Belgen omdat zij 2 explosieve klimmers kunnen afleveren. Evenepoel moet solo aankomen en WvA moet overleven op de klimmen.

Daarnaast verwacht ik veel van Carapaz, Schachmann, Konrad, Woods en Adam Yates.

Oudjes Nibali, Valverde en Fuglsang gaan volgens mij tekortkomen, al kan je Den Ouwe van Murcia nooit helemaal uitvlakken.

S.t.B 22 juli 2021 om 10:36

Aardig ondergesneeuwd vanwege de Titanen Roglic/Pogacar, maar veel zal afhangen van Tratnik en Polanc.
Zij moeten het zaakje enigszins bij elkaar zien te houden.

De concurrentie gaat namelijk echt niet wachten tot dat deel van het parcours gaat komen waar Roglic en Pogacar vrijwel onverslaanbaar zijn.

Willem Kieft 22 juli 2021 om 11:03

Hé, geen Mohoric? Dat had ik even helemaal gemist.

S.t.B 22 juli 2021 om 11:21

@Willem Kieft

Begrijp het ten dele.
Heb het vermoeden dat Slovenië met deze twee ook voor de lange ontsnapping wil inzetten die, mocht de vluchtersgroep binnen bereik komen, als springplank kunnen dienen. Kan Mohoric trouwens ook als de beste, en dat is het deel wat ik niet begrijp.

Maarten_85 22 juli 2021 om 14:45

Het viel tijdens de Tour toch op dat de renners steevast Valverde en Nibali als absolute topfavorieten naar voren schoven. Dat is volgens mij toch ook veelbetekenend.

Willem Kieft 22 juli 2021 om 10:29

Overigens vond ik de 2008 een absoluut wielerhoogtepunt en 2012 een absoluut dieptepunt. Benieuwd waar dit gaat eindigen. Het parcours is in ieder geval fraai.

Maarten_85 22 juli 2021 om 14:50

2008, ja! Het beeld toen de camera naar achteren zwaaide omdat er in volle finale plots nieuwe renners uit de achtergrond bij de koplopers aansloten, dat staat voor altijd op mijn netvlies gebrand. Dat was echt een topwedstrijd, inderdaad!

Killco 23 juli 2021 om 11:46

2012…dat vind ik nu nog steeds verschrikkelijk om te zien.

S'mon 22 juli 2021 om 10:47

Nu Movistar niet meerijdt denk ik: Carapaz!

S.t.B 22 juli 2021 om 11:44

Spanje heeft naar het schijnt de volledige tactiek afgestemd op het neutraliseren van grootmacht Ecuador, en één renner in het bijzonder.

FlecheWallonne 22 juli 2021 om 10:55

Onder zijn wielen verbleekt het asfalt. Daar waar hij reed, draait niets nog.

"Ik ben heel blij met die klim. Het is heel lastig." en "Op training kan ik de power duwen die ik wil en dat gaat vrij vlot." Puncher Evenepoel lost iedereen bergop en wordt alzo Olympisch kampioen op de weg. 't Is voor hem eigenlijk niet meer dan een training. Een uitje bij voorbereiding op de tijdrit. Die hij ook wint, natuurlijk.

Maillot à Pois 22 juli 2021 om 11:07

Zal ik ook even wat quotes posten:
“Top is vooral Wout van Aert. Als je ziet hoe hij de voorbije weken rondvloog: die zit in de vorm van zijn leven. Van Aert oogt goed, scherp, fris. Hij heeft hier naartoe gewerkt. En dat is hem gelukt.”

“Ik heb me zo goed mogelijk proberen voor te bereiden. Een hoogtestage ingepland, op tijd naar Tokio afgereisd, hier nog enkele zware trainingen afgewerkt. Sinds mijn laatste koersen heb ik opnieuw stappen gezet, voel ik. Maar toch… het wordt een beetje alles of niets. Afhankelijk van hoe ik me voel en ik de wedstrijd zal doorkomen.”

“Ik bevind me in een transitiejaar. ‘Het Jaar 1 na De Val’. Het is misschien jammer om te zeggen, maar ik gebruik 2021 om op zoek te gaan naar mijn oude (top)niveau. Komt dat nu? Eerder richting EK of WK? Tegen de Ronde van Lombardije? Of pas volgend jaar? So be it. Ik blijf geduldig, bekijk het dag per dag. En ik zal moeten accepteren hoe het loopt. Eerst moet mijn lichaam een soort van ‘go’ geven.”

“Het is al een beetje een overwinning dat ik hier sta een jaar na mijn zware val. Ik heb het er nog met Tiesj over gehad vandaag, het was een gekke weg. Nu sta ik hier als een van de kopmannen en dat is al een eer op zich. Ik wil er het beste van maken. Ik heb er hard voor gewerkt.”

FlecheWallonne 22 juli 2021 om 11:24

@Maillot à Pois

Inderdaad! Doet hij het niet prachtig? Uitbazuinen dat de power terug is en -steeds opnieuw- dat geen enkel parcours zwaar genoeg kan zijn, maar tegelijkertijd Wout naar voren schuiven als favoriet en zichzelf indekken door nog steeds te verwijzen naar de val, een val die nota bene geen operatie tot gevolg had en die hem slechts tweemaal één maand inactiviteit gekost heeft.

Maillot à Pois 22 juli 2021 om 11:49

Tja, zeggen dat een lastiger parcours beter bij je mogelijkheden past dan een vlak wil niet zeggen dat je denkt dat je iedereen daar in de vernieling zal kunnen rijden.

En die blessure, Evenepoel heeft niet gekoerst tussen augustus 2020 en mei 2021, dat was niet voor de lol.
Maar goed, intussen heb ik door dat de enige reactie van Evenepoel die jouw goedkeuring weg zou kunnen dragen zou zijn “ik ben een overroepen mannetje, ik weet zelfs niet waarom ik überhaupt een profcontract gekregen heb.”

FlecheWallonne 22 juli 2021 om 11:58

@Maillot à Pois

“Tja, zeggen dat een lastiger parcours beter bij je mogelijkheden past dan een vlak wil niet zeggen dat je denkt dat je iedereen daar in de vernieling zal kunnen rijden.” Eigenlijk is dat precies wat dat wilt zeggen.

Dat Evenepoel niet deelnam aan wedstrijden was geheel en al zijn eigen keuze. Dat hij de Giro aanving zonder enige voorbereidende wedstrijd, louter op basis van trainingswaarden, was ZIJN keuze. Een keuze die zijn status hem toestaat.

“Maar goed, intussen heb ik door dat de enige reactie van Evenepoel die jouw goedkeuring weg zou kunnen dragen zou zijn “ik ben een overroepen mannetje, ik weet zelfs niet waarom ik überhaupt een profcontract gekregen heb.”
Neen. Helemaal niet. Ik toon enkel aan hoe potsierlijk zijn uitspraken zijn.

MarkPeeters 22 juli 2021 om 12:11

Fleche Wallonne: geen operatie maar wel een bekkenbreuk. Een dergelijke breuk moet van nature uit herstellen en dat duurt lang. Ikzelf heb die blessure 3 jaar geleden opgelopen en kon 6 maanden lang niet stappen of fietsen. Volgens jou koos hij er zelf voor om geen wedstrijden te rijden. Volgens mij volgde hij gewoon het advies van specialisten in het kader van zijn revalidatie. Het is duidelijk dat je geen fan bent van Evenepoel.

FlecheWallonne 22 juli 2021 om 12:26

@MarkPeeters

Dus, evenals in het kader van zijn revalidatie, raadden diezelfde specialisten hem aan om de Giro te rijden?

Maarten_85 22 juli 2021 om 14:53

@Maillot à Pois: Inderdaad. Vergeet ook niet “Ik heb meer goede dan slechte dagen”!

MarkPeeters 22 juli 2021 om 17:28

@FlecheWallonne: natuurlijk heeft Remco de Giro gereden na overleg met specialisten. Denk je soms dat hij heeft deelgenomen zonder dat zijn dokters het weten? Of tegen het advies van zijn dokters in?
By the way, eerst schrijf je dat hij te weinig wedstrijden heeft gereden na zijn blessure (en dit zijn eigen fout is), nu insinueer je dat hij geen Giro had mogen rijden. Wat is het nu? Dat hij niet in topvorm aan de Giro is begonnen weten we allemaal (ook Remco, Patje en de specialisten). Enkel jij was hier blijkbaar niet van op de hoogte …

MarkPeeters 22 juli 2021 om 17:35

Wat is eigenlijk de bedoeling van die quotes van Evenepoel, aangevuld met eigen commentaar. Het is ergerlijk voor anderen dat enkele antifans hun eigen commentaar voorstellen alsof het quotes van RE zijn (quotes die Remco nooit heeft beweerd).
Nergens beweert Remco dat hij met zijn vingers in de neus wereldkampioen gaat worden. Nergens beweert hij dat het parcours eigenlijk een trainingsparcours voor hem is. Of dat hij bergop iedereen zal los rijden. Of dat hij zowel de wegrit als de tijdrit gaat winnen. Het zijn enkel internettrollen zoals FW die dit beweren …

FlecheWallonne 22 juli 2021 om 19:22

@MarkPeeters

"natuurlijk heeft Remco de Giro gereden na overleg met specialisten. Denk je soms dat hij heeft deelgenomen zonder dat zijn dokters het weten? Of tegen het advies van zijn dokters in?"
Dat is toch niet de discussie. Jij stelde dat Remco geen enkele wedstrijd reed op aanraden van de specialisten. Ik stelde in vraag of, indien de specialisten Remco afraadden van elke elke wedstrijd af te zien, diezelfde specialisten hem aanraadden om wel deel te nemen aan de Giro.

FlecheWallonne 22 juli 2021 om 19:24

@MarkPeeters

"Het is ergerlijk voor anderen dat enkele antifans hun eigen commentaar voorstellen alsof het quotes van RE zijn (quotes die Remco nooit heeft beweerd)."

De citaten staan, zoals het hoort, tussen aanhalingstekens.
Het eigen commentaar staat -natuurlijk- niet tussen aanhalingstekens.

MarkPeeters 22 juli 2021 om 23:49

@ FW: de quotes van RE zijn correct, de commentaar echter staat vol met onzin met als enig doel om RE negatief af te schilderen. Hieronder vind je enkel voorbeelden van jouw commentaar (tussen aanhalingstekens geplaatst want het zijn quotes van jou):

“Onder zijn wielen verbleekt het asfalt. Daar waar hij reed, draait niets nog.”

“Puncher Evenepoel lost iedereen bergop en wordt alzo Olympisch kampioen op de weg. ’t Is voor hem eigenlijk niet meer dan een training. Een uitje bij voorbereiding op de tijdrit. Die hij ook wint, natuurlijk.”

Klinkklare onzin die nergens uit voortspruit, en al zeker niet uit de quotes van RE die je aanhaalt (“Ik ben heel blij met die klim. Het is heel lastig.” en “Op training kan ik de power duwen die ik wil en dat gaat vrij vlot”).

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair