Olympische Spelen: Tom Pidcock pakt mountainbike-goud, Van der Poel valt zwaar en geeft op

maandag 26 juli 2021 om 09:25

Mathieu van der Poel is er in Tokio niet in geslaagd om zijn gedroomde olympische gouden medaille te veroveren. De 26-jarige Nederlander kwam op de mountainbike tijdens de crosscountry-wedstrijd op de Olympische Spelen 2021 in de eerste ronde hard ten val op de listige Sakura Drop. Later gaf hij op. Tom Pidcock pakte de winst. Na een spektakelstuk eindigde Mathias Flückiger als tweede, David Valero werd knap derde.

Met topfavoriet Mathieu van der Poel op de tweede startrij, grote uitdager Tom Pidcock op de vierde en alle andere favorieten op de eerste rij, begon vanmorgen om 08.00 uur de olympische crosscountry-wedstrijd in het mountainbiken in Izu. Op de brede startstrook bleef het pak bijeen. Van der Poel wist niet echt op te schuiven, maar Tom Pidcock slaagde daar wel in. Dat was maar goed ook, want na plek tien werden de mountainbikers al op het eerste klimmetje opgehouden door een opstopping. Slechts één renner wist later nog de oversteek naar de kop van de koers te maken.

De kopstart was voor Milan Vader – foto: Cor Vos

Zware val Van der Poel
Milan Vader kende een uitstekende start en nam snel de kop. De toppers waren erg aan elkaar gewaagd in de beginfase. Het was lastig op het technische parcours om direct een bres te slaan. Verderop in de eerste groep moesten mannen van hun fiets bij foutjes of fouten van anderen. Zo moest ook Van der Poel twee keer uit het klikpedaal. Hij was aan het opschuiven, tot het bij de Sakura Drop – een sprong van anderhalve meter naar beneden – helemaal fout ging voor de Nederlander. Hij leek te snel naar beneden te duiken en ging voorover over de kop en viel zwaar.

Van der Poel kroop met een van pijn verbeten gezicht in de berm en hij kon zijn weg eerst niet vervolgen. Enige tijd later stapte hij wel weer op de fiets. Na een inhaalslag in de achtergrond, gaf hij er in de voorlaatste ronde toch de brui aan. Met een pijnlijke heup is hij richting het ziekenhuis vertrokken. Vooraan bleven de toppers uiteraard niet stil zitten. Vader maakte er nog altijd een sterke indruk, maar wegkomen lukte aanvankelijk niemand. Heel even leek er een koude oorlog te ontstaan, maar uittredend kampioen Nino Schurter gaf gas bij het ingaan van de tweede ronde.

De zware val van de Sakura Drop – foto: Cor Vos

Pidcock meldt zich aan het front
Mathias Flückiger en de Braziliaan Henrique Avancini sprongen mee met Schurter. De drie sloegen een klein gat, maar Tom Pidcock en de Nieuw-Zeelander Anton Cooper wilden naar de drie toe. Even later sloten ook de anderen aan, waardoor de kopgroep uit tien renners bleef bestaan. Na een klein halfuur nam Pidcock voor het eerst de leiding op een van de klimmetjes. Het zorgde ervoor dat vijf renners zich afscheidden van de overige koplopers: de jonge Brit werd gevolgd door Flückiger, Schurter, Cooper en Victor Koretzky. Het bleek een voorbode.

Titelverdediger Schurter had het hele seizoen nog geen indruk kunnen maken, maar hij verkocht zijn huid duur. Hij bleef druk zetten vooraan, al kon Pidcock steeds relatief makkelijk antwoorden. Op de lastigste klim, de Wasabi-klim, zette de Brit vervolgens zelf druk. Daardoor ging Cooper meteen overboord en niet veel later moest ook Schurter zijn hoofd buigen. Man in vorm Flückiger hield de jongeling wel binnen de perken. Net na halfweg koers kwamen de vier weer samen en sloten ook Koretzky en Cink weer aan. Tegen de zin van Pidcock, die weer versnelde.

Pidcock reed een foutloze race – foto: Cor Vos

Pidcock onbedreigd naar goud
De demarrage van de Brit knalde de kopgroep meteen uit elkaar en daarna viel de koers in zijn plooi. De 21-jarige bouwde zijn voorsprong steeds verder uit, al bleef Flückiger de kloof klein houden en daardoor druk zetten. Pidcock mocht geen fouten maken, want dan was de Zwitser zo weer bij de pinken. Dat gebeurde niet, waarna het verzet van Flückiger in de slotronde brak en Pidcock zonder zorgen naar de gouden medaille snelde. In de achtergrond was de strijd om het brons razend spannend. Cooper en Schurter hadden concurrentie gekregen.

Koretzky keerde namelijk terug en ook David Valero had vanuit de achtergrond de oversteek gemaakt, ondanks dat hij op het eerste klimmetje werd opgehouden. Dat de strijd nog zo spannend was, kwam vooral ook door materiaalpech van Ondrej Cink na driekwart wedstrijd. De Tsjech had net een gat geslagen, toen hij zijn wiel helemaal aan flarden reed. Hij gaf daarna teleurgesteld op. Uiteindelijk kon de Spanjaard Valero in de slotronde zijn knappe, vlakke race afronden met een bronzen medaille. Titelverdediger Schurter belandde zo naast het podium.

flag-jp Olympische Spelen 2021
Mountainbike Crosscountry
flag-nr1 flag-gb Tom Pidcock in 1u25m14s
flag-nr2 flag-ch Mathias Flückiger +20s
flag-nr3 flag-es David Valero +34s
4. flag-ch Nino Schurter +42s
5. flag-fr Victor Koretzky +46s
6. flag-nz Anton Cooper z.t.
7. flag-ro Vlad Dascălu +49s
8. flag-za Alan Hatherly +1m19s
9. flag-fr Jordan Sarrou +1m36s
10. flag-nl Milan Vader +2m07s
Volledige uitslag

Het podium na afloop: Flückiger, Pidcock en Valero – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

86 Reacties

S'mon 26 juli 2021 om 09:26

Verdiende overwinning voor deze nog steeds zeer jonge kerel, benieuwd wat hij kan in de Vuelta!
Jammer voor Mathieu dat op deze manier zijn droom ten einde moest komen.

0
Willem Kieft 26 juli 2021 om 10:06

Zegt natuurlijk wel iets over het kwaliteitsniveau van deze discipline dat twee jongens die het er half bij doen vooraf de favorieten zijn en eentje ervan wint het ook gewoon. Van de weg/veld naar de MTB is geen probleem, maar bijna alle top MTB-ers die de weg op gaan presteren daar niet of nauwelijks.

0
Boomie1 26 juli 2021 om 11:27

Dat zegt helemaal niks Willem Kieft. Het parcours was zeer in hun voordeel en je hebt te maken (samen met van Aert) met polyvalente talenten.

0
Rory78 26 juli 2021 om 09:28

Los van de teleurstelling over de opgave van Vanderpoel, wat is het toch een mooie discipline en zeker op dit mooie parcours. Prachtige winnaar ook! Ben nu al benieuwd naar de Andere Tijden Sport uitzending hierover over 15 jaar..

0
D.Koch 26 juli 2021 om 09:29

Dit is wel enigszins verrassend en wat een klasbak is die pidcock. Wat een power in voor zo’n klein postuur.

0
meqadon 26 juli 2021 om 09:30

Wat een baas! Een maand en half geleden nog een sleutelbeenbreuk opgelopen en nu hier zo uitpakken. Dit kan wel eens de grootste uitdager worden van pogacar. Wat een toptalent.

0
ChefSpijker 26 juli 2021 om 09:41

De grootste uitdager van Pogacar? Laat ‘m eerst even een klassement rijden in een rondje van een week. Geloof best dat Pidcock in de toekomst kan meestrijden voor een klassement in de grote rondes, maar dat Wuyts ook al sprak over volgend jaar Tour dé kopman en dé uitdager van Pogacar slaat natuurlijk nergens op.

0
Michelangelo 26 juli 2021 om 09:52

Chef slaat de spijker op zijn kop.

De prins is dood. Leve de prins. aldus Wuyts!

0
LaDoyenne 26 juli 2021 om 09:59

@ChefSpijker

Eerder de Giro. Evenepoel-Vingegaard-Pidcock zou wel eens een mooie Giro kunnen opleveren.

0
Willem Kieft 26 juli 2021 om 10:09

Was benieuwd of Pidcock een beetje kan tijdrijden, maar hij heeft de afgelopen drie jaar maar één keer een korte tijdrit gereden die te kort was om echt conclusies aan te kunnen verbinden (hij werd overigens 6e na o.a. Foss, Van Moer en Bjerg).

0
meqadon 26 juli 2021 om 10:23

De toekomst zal alles uitwijzen. Maar ik geloof er wel in! Rijdt ook bij een ploeg die het al bewezen heeft renners om te vormen tot ronderenners

0
adelaarvanantwerpen 26 juli 2021 om 10:35

@ Willem
Een van pidcock grootste kwaliteiten bij junioren was tijdrijden. Hij werd ook nog een Wk in die discipline. Vorig jaar werd hij ook vierde op het Ek tijdrijden voor beloften.

Ik denk dat tijdrijden voor hem toch wel een pluspunt is. Hij rijdt ook bij Ineos die wel een tijdrit cultuur heeft.

0
Willem Kieft 26 juli 2021 om 10:45

Adelaar, ik had ook niet verwacht dat hij er slecht in zou zijn, maar kon er op CQ Ranking niet veel over vinden.

0
Murcia 26 juli 2021 om 09:31

Verreweg de beste, de jonge Brit die voor Brailsford de wederopstanding van Brits INEOS gestalte moet gaan geven. Matthieu een grote fout en de koers was over. Hopelijk valt de blessure mee en kunnen we hem gaan zien in het najaar. Vader wordt nog tiende en Nino mist het podium.

0
Manus Mann 26 juli 2021 om 09:34

Van der Poel is pas een paar dagen vooraf aangekomen in Japan….. dan ben je nog suf en sta je niet scherp…. domme beslissing, wie bedenkt zoiets.

0
Wim Kruithof 26 juli 2021 om 09:41

de simplistische opmerking waarvan je vooraf al wist dat ‘ie ging komen. Zo makkelijk raaskallen vanaf eigen sofa.

0
Ramonz 26 juli 2021 om 09:50

hij brengt het beetje hard, maar denk wel dat er een stukje waarheid in zit

0
Lalsacien 26 juli 2021 om 10:09

@Manus Mann welkom je bent hier nieuw. Als je straffe uitspraken neertypt moet je zeker zijn van jezelf anders achterhaalt de waarheid je altijd en wordt dat je een hele poos na gedragen. Tip, zet erbij dat het jouw mening is, dat is al een stuk neutraler.

0
Willem Kieft 26 juli 2021 om 10:11

Wim, met mijn ervaring met jetlags had ik dit ook niet aangeraden. Ik begrijp overigens wel dat MvdP het gevangenis regime ook niet zag zitten, dus het was kiezen uit twee kwaden.

0
Wim Kruithof 26 juli 2021 om 10:14

Willem, eens, ik zou er ook nooit voor kiezen, maar ieder volgt daarin zijn eigen weg. Een nare val direct hierop afschuiven is gewoon veel te eenvoudig weggezet. Het kan met elkaar te maken hebben, maar dat is niet aan ons om als isme te prediken, denk ik.

0
Willem Kieft 26 juli 2021 om 10:34

Wim, het is inderdaad nogal simplistisch opgeschreven. Maar ik vrees dat er wel een kern van waarheid in zit. Maar goed water onder de brug, lekker makkelijk praten voor ons op de bank natuurlijk. Jammer voor hemzelf.

0
TheBigShow 26 juli 2021 om 09:34

Ineos vliegt weer. Nummers 1 en 2 zijn gekend voor woensdag

0
Baukema Tomoulin 26 juli 2021 om 09:34

Oef, voor het eerst dat ik echt kijk maar wat een mooie sport! Ik ben onder de indruk. Mijns inziens zelfs leuker dan Veldrijden :)

0
thomasjaarsma 26 juli 2021 om 09:38

Voor mij Bijn leuker dan wegwielrennen

0
Turtlehead 26 juli 2021 om 09:53

Ik vind er eerlijk gezegd geen klap aan. Optocht door het bos en dan is het afgelopen.
Maar dat is niet erg, ieder zijn meug.

0
Willem Kieft 26 juli 2021 om 10:12

Ik vind er ook geen fluit aan om te zien. Als ik het kijk kan ik me helemaal voorstellen hoe waus het is om te doen, maar als kijker houd ik nauwelijks mijn ogen open. Het komt allemaal heel statische en traag over.

0
De Cabybara van de Conradkade 26 juli 2021 om 09:35

Wel fijn dat een jonge knaap de titel pakt. Van die renners die afzwaaien na de spelen (had Schurter denk ik wel gedaan) vind ik altijd jammer (zie Cancellara en Vino).

0
meqadon 26 juli 2021 om 09:35

eventjes over het parcours. Waarom zon ‘licht’ mountainbike parcours? Normaal zijn er in de mountainbike toch langere klimmen aanwezig. Vind dit geen waardig parcours voor zon belangrijke wedstrijd

0
ChefSpijker 26 juli 2021 om 09:42

Gezien de verschillen was het zwaar zat.

0
Peet Gute 26 juli 2021 om 09:45

niet altijd en overal, vooral Novo Mesto met zijn erg lange klim staat bekend als een ‘klim’ Mountain bike maar er is veel variatie net als op de weg of in het veld, mooi toch.

0
Handige Harry 26 juli 2021 om 10:03

Novo Mesto staat juist niet bekend om zijn lange klimmen.

0
Lalsacien 26 juli 2021 om 10:12

@Peet Gute +1

0
thomasjaarsma 26 juli 2021 om 10:35

Heb je gekeken, dan verandert je mening mag ik hopen

0
adelaarvanantwerpen 26 juli 2021 om 10:39

@ peet Gute
Nove Mesto staat juist niet bekend als een klim parcours. Parcoursen zoals Albstadt of en Val di sole staan bekend als klimparcoursen.

0
Maarten_85 26 juli 2021 om 18:01

De winnaar zou dan wel dezelfde zijn geweest.

0
freire93 26 juli 2021 om 09:36

Fenomenaal! Pidcock, echt een bizar talent. Over verdiend OS kampioen.

Ik ben fan.

0
Rawolf 26 juli 2021 om 09:37

Heel jammer dat we geen echte MvdP vs Pidcock strijd hebben gezien.

Zeer verdiende winnaar, nog geen 2 maanden terug brak Pidcock zijn sleutelbeen op 4 plaatsen in een aanrijding met een busje. Dit was de eerste keer dat hij ooit een bot in zijn lichaam brak. Met zijn 55kg gaat hij op klimkoersen onverslaanbaar zijn in het mountainbiken.

Pidcock zal wel blijven mountainbiken maar hij heeft ook aangegeven Downhill mtb eens te willen proberen en ook een deelname aan redbull Rampage staat op de bucketlist. In die disciplines komt het haast puur aan op technische vaardigheden en explosiviteit, Pidcock heeft daar geen voordeel van z’n gewicht.

Ben ook heel benieuwd wat dit ubertalent kan in de vuelta voor GC.

0
IlPirata 26 juli 2021 om 09:38

Fenomeen hoor, maar zal in de vuelta moeten knechten voor Bernal en Adam Yates. Nadeel van rijden bij zo’n goede dure ploeg(Ineos).

0
Rawolf 26 juli 2021 om 09:42

Persoonlijk denk ik dat Pidcock wel een vrije rol zal hebben en a la Alaphilippe en MvdP de ‘wielerwetten gaat negeren’ (jaja die colum van Kerckhoffs gaat weer komen deze Vuelta).

Herstelvermogen van deze knaap en MvdP is ongeevenaard. Die vallen gewoon aan met 1km te gaan, herstellen relatief evenveel in 20s als anderen sparen in het wiel en winnen dan nog de sprint.

0
LaDoyenne 26 juli 2021 om 09:57

Deze Vuelta is voor Pidcock een verkenningstocht: voor het eerst rijdt hij een grote ronde. Voor Bernal is het trouwens ook een verkenningstocht: voor het eerst rijdt hij de Vuelta -met zijn rugpijn is het winnen van 2 grote rondes in eenzelfde jaar bij voorbaat uitgesloten.

Hopelijk doet Pidcock, met deze ervaring evenals die van de "baby Giro" achter de rug, volgend jaar mee aan de Giro. Je weet wel, de wedstrijd die Vlaanderens nieuwste grote ronderenner naar eigen zeggen al meermaals gewonnen zou hebben/zal winnen. ;)

0
VerstandOpNul 26 juli 2021 om 09:38

Pidcock veruit de beste.. Kon op het einde zelfs rustig uitrijden, zoals Mathieu in zijn betere veldritdagen..
Mathieu maakte voor die bewuste val ook al een paar foutjes, wellicht gebrek aan scherpte?

0
Rawolf 26 juli 2021 om 09:45

Dat Mathieu op wielerflits vooraf technisch de beste mountainbiker was is slechts ingegeven door een flinke portie chauviniteit. Dat is hij simpelweg niet in dit veld.

En ook in de cross waar hij er technisch wel boven uitsteekt maakt hij geregeld foutjes, denk dat hij vaak de limiet opzoekt in bochten enz.

Zijn val heeft daar overigens niet mee te maken, dat lijkt een losstaand incident door een vergissing.

0
Lalsacien 26 juli 2021 om 10:14

Dat chauvinisme is van alle landen.

0
WoutMathieu 26 juli 2021 om 10:14

Niet goed naar Milan geluisterd bij de lunch die hem vertelde dat dat plankje waar je telkens over reed niet zo liggen tijdens de race. Overconcentratie? De enige die op de Sakura Drop valt iig.

0
WernerFranke 26 juli 2021 om 09:42

Ah, Mathieu dacht dus dat er nog een plankje lag. Comedy caper

0
Westland95 26 juli 2021 om 09:43

Dit is echt zo vreselijk knullig. Ongelofelijk.

0
Turtlehead 26 juli 2021 om 09:51

Dat is gewoon onprofessioneel. Categorie: ‘Ik moet de gele trui verdedigen, heeft nog iemand zo’n Roglic-helmpie liggen?’

En: ’O ja, ik vlieg vandaag naar Tokio, over drie daagjes heb ik een wedstrijdje daar’.

0
Maarten_85 26 juli 2021 om 18:04

Ja, ‘zo’n wedstrijdje waarvoor ik na een dikke week de Tour verlaat’.

0
Thijs E 26 juli 2021 om 09:43

Pure klasse van Pidcock, technisch de hele wedstrijd goed gebleven, strak ingedeeld, netjes Flückiger afgehouden en op zijn nummer gezet.

0
Peet Gute 26 juli 2021 om 09:43

Was vooraf mijn grote kleine favoriet al duimde ik natuurlijk liever voor Matje maar die rolde zijn matten al snel uit in het stoffige zand. Mooie terechte winnaar en dan die Spanjool die nog brons kan halen door het naar mekaar kijken van de rest, mooi toch.

0
Ramonz 26 juli 2021 om 09:53

”Bondscoach Gerben de Knegt: “Mathieu zei iets over dat hij dacht dat de plank er nog lag.”

Milan Vader: “Denk dat Mathieu er vanaf wilde rollen in plaats van springen. Maar die plank lag er niet en dat had hij moeten weten, dat is besproken.”

0
Anton van Valouwe 26 juli 2021 om 10:06

Waar is Moerenhout als je hem nodig hebt..?

0
meqadon 26 juli 2021 om 10:17

Aiai Ligt het dan weer aan de interne communicatie?

0
Willem Kieft 26 juli 2021 om 10:32

Dat niet, lijkt het. Desondanks, KOOS MOET WEG!

0
LaDoyenne 26 juli 2021 om 09:53

Heel, heel jammer voor Mathieu. Dit was echt zijn doel.
Hopelijk zijn de gevolgen van zijn val niet te erg.

Prachtig van de jonge Pidcock. Nu op naar de Vuelta!

0
Krakowic 26 juli 2021 om 10:00

Veelzeggende reactie van Vader. Die lijkt ook een beetje gepikeerd te zijn dat er altijd zoveel aandacht naar MvdP gaat. Maar wel echt heeel amateuristisch als hij inderdaad dacht dat die plank er nog lag.. Verslagen door z’n eigen nonchalance in dat geval.

0
S. Morgenstern 26 juli 2021 om 10:07

Wat een ongekende blunder, als dat klopt van die plank.. Je zou maar zijn werkgever zijn en hem ten kosten van alle extra publiciteit (sprinten in Parijs oa) in de Tour deze vrijheid hebben gegeven. Heel vreemd om daar zo amateuristisch mee om te gaan.

0
Westland95 26 juli 2021 om 10:08

Eens. Hoorde ook wat ergernis bij Vader en de Knegt.

0
Rawolf 26 juli 2021 om 10:21

Die werkgever klapt al jaren in hun handjes dat MvdP uberhaupt bij ze wil blijven fietsen.

Hetgeen wat nu amateuristischheid word genoemd is in betere tijden omschreven als zijn grootste sterkte. De laconiekheid waardoor hij succesvol 3 sporten kan combineren.

Pidcock heeft die ook over zich, ik denk essentieel als je zo multigediciplineert bent.

0
Maarten_85 26 juli 2021 om 18:12

Inderdaad, S. Morgenstern. Christoph Roodhooft was al bij al nog zeer lief voor vdP, maar dat begrijp ik ergens ook wel.

0
Panache 26 juli 2021 om 10:09

Voor een gedeelte is Mathieu zo populair omdat hij een liefhebber is die nog veel op emotie, plezier en nostalgie koerst. Hoge pieken en af en toe ook diepe dalen. Koersen op gevoel en veel minder op wetenschap. Dat juist hij kennelijk gemist heeft dat de rolplank weggehaald is kenmerkend voor de manier waarop hij in het leven staat. Zijn instelling heeft hem (en ons als kijker) veel moois gebracht, denk aan die uitputtende solo in de Tirreno die natuurlijk 'niet slim' is vlak voor Milaan San Remo. Maar haal je het speelse weg, in zoverre dat kan, dan haal je ook veel moois en glans weg bij toekomstige wedstrijden waar hij aan deelneemt. Laat Mathieu lekker zichzelf zijn: panache en suprematie gecombineerd met wispelturigheid en soms onverklaarbare fouten. Ik wens hem een blessurevrije aftocht en succesvol najaar toe.

0
Willem Kieft 26 juli 2021 om 10:13

Hoe zou het overigens toch met Arie den Blanken zijn? Dit heeft hij toch wel gekeken?

0
xistnc 26 juli 2021 om 18:19

Die ken jij niet, die is van voor jouw tijd.

0
Cochise 26 juli 2021 om 10:32

En dan te bedenken dat Pidcock nog bijna naast een selectie greep.

0
wimvl 26 juli 2021 om 11:08

Persoonlijk vind ik Mathieu een grote kampioen met enorme stuurmanskunsten. Ik ben benieuwd naar jullie reacties. Veelvuldig wordt de spot gedreven met Remco Evenepoel en zijn slecht afdalen. Gaan jullie nu ook zeggen dat Matthieu niet kan sturen.

0
Panache 26 juli 2021 om 11:28

Dat ze beiden door fouten en vallen wedstrijden verliezen maakt beiden nog niet gelijk, wat een kortzichtige voorstelling van zaken. Zo gauw het technisch wordt, er lef wordt gevraagd en de ondergrond onverhard is stijgen de kansen voor MvdP en dalen juist de kansen van Evenepoel.

0
adelaarvanantwerpen 26 juli 2021 om 11:41

Besef jij als jij deze vraag stelt zelf wel hoe dom dat het is.

0
Romāns Vainšteins 26 juli 2021 om 13:41

Volgens mij zijn onkunde en nonchalance geen synoniemen.

Persoonlijk vind ik de laatste vele malen dommer trouwens.

0
Luc La 26 juli 2021 om 11:37

Wat een amateurisme, in voorbereiding, keuze materiaal als verkenning. Zijn eigengereidheid keert zich als een boomerang.

Over de Belgische bondscoach worden vragen gesteld, maar wat dan in Nederland, mogen koppen rollen!

En dan te bedenken dat men zo zeker was van goud. Men verweet Belgische supporters dat de giro zege al binnen was op voorhand. Maar dit was nog erger.

Spoedig herstel wel!

0
Aart van Woud 26 juli 2021 om 13:29

Nou, ik persoonlijk rekende hier zeker niet op voorhand op een gouden medaille Luc La. Misschien vul je hier veel in voor anderen.

0
Lalsacien 26 juli 2021 om 17:04

@Luc La volgens mij is er al twee dagen kritiek op de bondscoaches.
En wat betreft het invullen van een uitslag door forumleden laat je je verblinden door een paar meningen over Evenepoel.
Dat lijkt op de pot verwijt de ketel…

0
Maarten_85 26 juli 2021 om 18:23

Ik ken geen Belgen die die Giro-overwinning als een zekerheidje beschouwden, Luc. Ik ken wel verschillende Nederlandse sportverslaggevers die het zo voorstelden en Nederlandse wielervolgers die dat klakkeloos overnamen. Dat is een deel van het probleem met de Nederlandse sportverslaggeving waarover ik het onder het verslag van de vrouwenwegrit had. Ongelooflijk simplistisch altijd, als ze de dromen en daden van de anderen beoordelen, en dan met name van de Belgen. En intentieprocessen o.b.v. niks anders dan hun eigen geprojecteerde ideeën.

0
xistnc 26 juli 2021 om 18:31

Ik ken wel heel veel Belgen die daar vanuit gingen. Die hebben nu allemaal opeens een nieuw account.

0
Maarten_85 26 juli 2021 om 21:08

Oké, op die manier. Ik heb WF nauwelijks gevolgd voor en tijdens de Giro vanwege te druk op het werk.

(Héél veel?…)

0
Lalsacien 26 juli 2021 om 21:37

@Maarten héél véél verschillende accounts…(dat kunnen best weinig mensen zijn).
"En intentieprocessen o.b.v. niks anders dan hun eigen geprojecteerde ideeën." Dat geldt voor ons allen(voor mij en jou bijvoorbeeld) maar sommigen draven daarin erg door.

0
Maarten_85 26 juli 2021 om 22:12

Lalsacien, ik heb zelden de neiging om in het hoofd van een ander te kruipen om ongegronde aannames te maken over illusies en wensdromen die daarin omgaan, wel om mijn gedacht te zeggen over afwegingen en tactieken die daarin hadden moeten omgaan.

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone