Olympische kwalificatie ver weg voor Van der Poel: “Ik vrees er nu voor”

Olympische kwalificatie ver weg voor Van der Poel: “Ik vrees er nu voor”

foto: Marcel Koch

zondag 8 mei 2016 om 19:54

De kans wordt alsmaar kleiner dat Mathieu van der Poel komende zomer deelneemt aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De jonge Nederlander kwam vandaag op het EK Mountainbike in Husqvarna niet aan de eindstreep, waar hij top-10 had moeten rijden voor een direct ticket naar Rio. “De kans was al heel klein, maar nu wordt ze nog een stuk kleiner”, aldus Van der Poel tegen Mountainbike.be.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Ik was gewoon niet goed”, zegt hij. “Mijn start was wel goed, maar ik had snel door dat het vandaag niets zou worden. De benen wilden niet mee. Het was heel warm, maar dat was voor iedereen zo. Normaal kan ik daar wel tegen, maar als je een slechte dag zoals ik vandaag hebt lukt er niets.”

‘Dacht dat dit mijn beste kans was’
“Ik ben de eerste om iedere wedstrijd proberen uit te rijden”, stelt de veldrijder. “Maar ik had vandaag snel door dat dat weinig nut had. Ik dacht dat dit Europese kampioenschap de beste kans was om de norm voor Rio te halen.”

“Na een ontgoocheling zoals die van vandaag heb je heel snel de neiging om te zeggen: ik stop hier beter mee. Ik wist dat de kans op Rio al heel klein was, maar nu wordt ze nog een stuk kleiner. Ik vrees dat Rio niet meer haalbaar is. Maar er zijn, hoe klein de kans voor selectie ook is, nog twee wereldbekermanches waar ik me kan kwalificeren”, kijkt Van der Poel vooruit op de wedstrijden in Albstadt en La Bresse.

Dit artikel delen:

15 Reacties

Skedel 8 mei 2016 om 19:56

“Ik ben de eerste om iedere wedstrijd proberen uit te rijden”, stelt de veldrijder. “Maar ik had vandaag snel door dat dat weinig nut had.”

Hij heeft wel vaak snel door dat iets geen nut meer heeft valt me op, waar van Aert nog even gas bijgeeft en het wk wint geeft vd Poel op.

0
Jaizkibel2008 8 mei 2016 om 20:11

@Skedel maakt een goed punt. Het lijkt alsof het talent van Mathieu zijn karakter overstijgt, waarbij dat eigenlijk altijd andersom zou moeten zijn.

0
karper 8 mei 2016 om 20:28

@Skedel +1

0
Youri IJnsen 8 mei 2016 om 20:37

@Skedel, Jaizkibel en Karper
Ik ken hem wat beter dan jullie, denk ik. Neem van mij aan dat dit niet het geval is ;)

0
Rondo 8 mei 2016 om 20:50

Dat MvdP in het begin van het seizoen erg goed uit de verf kwam en nu wat minder heeft waarschijnlijk ook veel te maken met het verschil in seizoens opbouw. MvdP kwam met hoog vorm die eerste wedstrijd in, terwijl de mountainbikers net uit de winter kwamen.
Daarnaast is mountainbiken een wereld sport en veldrijden niet.
Hopelijk pakken de komende wedstrijden nog goed voor hem uit. Ook wel tof dat duidelijk is geworden dat de Nederlandse mountainbike top, niet zomaar de Nederlandse top is, ook daar zit talent en kunde.

0
karper 8 mei 2016 om 20:50

@Youri: het valt een beetje op zoals Skedel zegt. Maar ik weet het: de beste stuurlui staan aan wal….

0
Skedel 8 mei 2016 om 21:22

@Youri
Ik ‘ken’ hem alleen van interviewtjes van jou en met anderen, maar ik denk ook dat het vooral zijn grote honger is die hem snel kan opbreken.. Hij wil gewoon winnen is mijn indruk, maar of dat altijd realistisch is?? weet ook niet of het vandaag wel zin had om evt. voor een betere startpositie nog even door te vlammen verder.

0
Omhoog73 8 mei 2016 om 22:10

Jammer had het hem gegund. Maar het gezegde is “Schoenmaker blijfbij je leest”, Sagan viel het ook zwaar tegen..

0
Guushovd 8 mei 2016 om 22:31

Om eerlijk te zijn hoop ik dat hij het MTBen snel links laat liggen. De essentie is dat het veldrijden gewoon te klein is, dus een talent als MvdP wil dan meer. Omdat het wegwielrennen te weinig vrijheid biedt wil MvdP gaan MTBen. Echter, je wordt in Nederland nooit een groot renner als je niet de weg op gaat. Uiteindelijk zal hij er achter komen dat iedere discipline vooral werk is. En dan is het wegwielrennen ruimschoots het grootste, dus:

Playtime is over Mathieu, aan het werk!

0
polke 9 mei 2016 om 00:29

Iedereen kan wel eens een slechte dag hebben . Maar geloof deze jongen gaat het zeker maken . Ik blijf in hem geloven , en @guushovd geloof mij maar dat die hard genoeg werkt .
Achter een half jaar praten we eens verder .

0
Toppie 9 mei 2016 om 00:37

Er zijn meer grote talenten in een wereldsport als MTB.

Veldrijden doen alleen belgen en een paar Nederlanders en Tsjechen en enkele andere gegadigden zonder echt talent te hebben.

Qua talent zou hij de weg kunnen proberen maar een nieuwe toprenner (klassiekers, amstel, luik) is ook daar ver weg.

Wij Nederlanders zijn super verwend met een Vos als renner, dat kunnen er maar heeeeeel weinig.
Hou je bij waar je goed in bent en pak niet de hele wereld als je denkt dat je onwijs goed bent, de kans is groot dat je geen Vos bent..

0
oscarito1908 9 mei 2016 om 01:30

Hij moet doen wat hij leuk vind. Wie zijn wij om daarover te oordelen?

0
DirkDeWolf 9 mei 2016 om 08:08

Fantastische foto bij dit artikel

0
Tommyking 9 mei 2016 om 15:52

Off-topic: voor wie eens een andere kant wilt leren kennen:
https://youtu.be/gmATnGEfJAk

Geniaal filmpje can Foute Vrienden. Er is er ook ergens eentje met Van der Haar etc.

0
de kneet 10 mei 2016 om 17:27

Ach, er is altijd kans, hoe klein ook. Vraag maar in Eindhoven

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone