Olympische kampioene Ligtlee: “Echt bizar, niet te geloven”

Olympische kampioene Ligtlee: “Echt bizar, niet te geloven”

foto: Sirotti

zondag 14 augustus 2016 om 08:56

Elis Ligtlee kroonde zich tot haar eigen verrassing als Olympische kampioene op de Keirin. Met een straf staaltje hardrijden hield de 22-jarige baanwielrenster de concurrentie twee volle rondes lang achter zich. “Dit is ongelooflijk”, vertelt ze aan het Algemeen Dagblad.

Woorden schieten tekort
Ligtlee had eerder deze week de gouden medaille van Anna van der Breggen al vastgehouden en wist vanaf toen dat zij dat ook wilde, al was dat toen nog een fantasie. “Ik durfde hier nog niet eens over te dromen. Ik wist dat ik in de finale alles uit mezelf moest halen. Anders zou het helemaal niets worden. Dat heb ik gedaan. Ongelooflijk, ik heb even tijd nodig om dit te plaatsen.Wat doen mijn benen pijn. Echt heel pijn. Niet normaal. Maar ik heb gewonnen. Echt bizar, niet te geloven.”

Bondscoach Wolff onder de indruk
Bondscoach René Wolff kon zijn geluk ook niet op, mede door de manier waarop Ligtlee naar olympische goud reed. Zijn pupil kwam twee volle rondes voor het einde op kop en stond die positie middels een tussenversnelling niet meer af. “Het is bijzonder indrukwekkend om een olympische finale op deze manier te winnen”, zegt ook hij tegen het Algemeen Dagblad. “Dit is er wat er in zit. Als ze in zichzelf gelooft en in een positie komt dat ze voluit kan gaan. Dan gebeuren er mooie dingen.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

Cyclejo Schwanen 14 augustus 2016 om 09:24

En zo bleef zij de enige koningin van de nacht…

0
Apiestaart 14 augustus 2016 om 10:02

Had vast geen hoofdpijn.

0
Mardai 14 augustus 2016 om 10:19

Had ik mijn wekker maar niet om 3:00 uur gezet! Heb genoten van Ligtlee maar de rest was helaas bagger

0
girardengo 14 augustus 2016 om 10:23

Zo zie je maar weer: verwachtingen hebben niet zo veel voorspellende waarde. Mooie prestatie van Ligtlee!

0
jobo14 14 augustus 2016 om 10:41

koninginnennacht bleef koninginnedag

0
Japsie 14 augustus 2016 om 11:24

Schitterende prestatie!

0
fietsvriend 14 augustus 2016 om 11:37

Die gesprekjes met de sporters in de kleinere sporten zijn altijd zo mooi – ontwapenend eerlijk. Het soms ook gewoon echt niet weten.

En dan volgde dit gesprekje op een schitterende prestatie. Een paar keer een kick – met zo veel power – geven om een aanval af te slaan. Genoten!

0
grootverzet 14 augustus 2016 om 11:41

Door media uitgeroepen Koninginnedag gaf de onverwachte. Jammer dat de aandacht vooral nu naar Ranomi en Dafne gaat. De verwachtingen rond Ranomi hebben haar genekt. Moest het falen van zwemndl goed maken maar op basis van een zeer dun lijntje hoop. Dafne pas voor het eerst echt tegen al die toppers op de belangrijkste wedstrijd van 4 jaar en heeft dan ineens alles tegen: baan, mysterieus fysiek probleem, slechte start. Een gezicht als een oorwurm na afloop. Dat neem je mee naar de 200 en de druk van de media neemt alleen nog meer toe.

Verwachtingen zijn dodelijk. 50 meter vrij gewonnen door Deens meisje dat vrolijk dartelend naar de startblokken ging. Ligtlee nog nooit wat gewonnen op een Keirin en met alle geluk in finale. Kon niet meer verliezen… 7 kamp onverwacht gewonnen door Belgische die geloof ik 11 was op laatste WK terwijl Vetter die veel te diep was gegaan op het EK in Adam nog op voorhand sprak over een medaille. De Belgen dachten waarschijnlijk dat een medaille eerder van een discuswerper zou komen maar die faalt dan juist. Zo typisch op een OS..

Het is vooral de ndl sportmedia die niet uitblinkt in realiteitszin of kennis van zaken. De NOS citeert al 2 keer een of ander sport data bureau over de medaille koers. Dat we toch wel op koers liggen maar vooral met andere namen. Ligtlee kwam niet in hun lijstjes voor. Wat een journalistiek….

0
schipperaar 14 augustus 2016 om 12:02

@gv
Zowel dafne als ranomi kennen hebben echt geen druk van buitenaf. Dan zouden de amerikanen constant buiten de prijzen vallen. Zouden onze zuiderburen zo weinig medailles halen omdat de druk daar intens is?
Met zwemmen en lopen kunnen op 1/10 sec vijf plaatsen verschil maken en 10,9 is gewoon een hele goede tijd maar gezien haar vorige serie geen toptijd, so what?

0
Maenhout 14 augustus 2016 om 12:33

Imposant gedaan op een van de mooiste onderdelen van het wielrennen. En tegen een heel sterk veld!

@schipperaar: 50 meter zwemmen of 100 meter lopen is voor gezonde volwassenen géén sport maar hersenloos knallen. Er is geen bal aan, wat kijkspektakel betreft.

0
schipperaar 14 augustus 2016 om 12:50

Geloof niet dat er met Daphe haar hersenen iets loos is. Fietsers rijden eerst 240km om daarna een 100m sprint te trekken.

0
Cyclingbruh 14 augustus 2016 om 13:41

@maenhout

90 minuten lang achter een bal aan rennen en een paar rondjes over een wielerbaan fietsen met een gem. van een hele dikke 50 km is ook niet gezond. Ook geen bal aan dan? Ik vind de 100 meter juist mooi om te zien. Hoogtepunt van de Spelen altijd voor mij.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone