Olympia’s Tour 2021 definitief afgelast

maandag 22 februari 2021 om 18:46
Olympia’s Tour 2021 definitief afgelast

foto: Cor Vos (archief)

Olympia’s Tour gaat dit jaar definitief niet door. De organisatie hoopte de rittenkoers van 9-12 maart te verrijden, maar de huidige coronamaatregelen in Nederland maken dat onmogelijk. De koers vraagt niet om uitstel naar het najaar, maar zet alles op de editie van 2022.

“Er is momenteel geen enkel perspectief om een wielerwedstrijd in de openbare ruimte te organiseren voor (deels) amateursporters”, schrijft de organisatie in een persbericht.

“Een verhuizing naar later in het jaar staat niet garant voor het deelnemersveld dat past bij het statuur van de ronde. Naar verwachting zal de ruimte op de internationale kalender namelijk te gering zijn om een goede plek en daarmee de komst van de sterkste teams en renners op continentaal niveau en bij de clubs te garanderen.”

Begin januari maakte Olympia’s Tour (UCI 2.2) nog hoopvol de deelnemende ploegen bekend voor maart. Acht continentale ploegen en tien clubteams zouden aan het vertrek staan. Vorig jaar werd Olympia’s Tour ook al niet georganiseerd vanwege de coronacrisis.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Piet Lut 22 februari 2021 om 18:53

Ik neem aan daarmee de Healthy Aging Tour voor vrouwen ook?

Kaj 22 februari 2021 om 18:56

Waarom zou die koers eruit moeten vliegen dan?

Piet Lut 22 februari 2021 om 21:13

Inmiddels al van organisatie vernomen dat de Healthy Aging Tour wel doorgaat. Mooi voor de vrouwen, jammer voor de mannen

Ik vraag me wel af wat dan de beweegredenen zijn om de vrouwenkoers wel door te laten gaan?

UCI 2.2 zijn inderdaad (deels) amateursporters maar als je naar Healthy Ageing Tour startlijst 2019 kijkt dat is de helft op clubniveau en dan laat ik niveau van enkele UCI vrouwenploegen even voor wat het is

FDJ 22 februari 2021 om 22:00

Healthy rijdt dit jaar alleen met World Tour en Continental (2e niveau bij de dames) en 2 nationale selecties. Grote voordeel aan dit rondje is dat de rensters altijd al in een soort bubbel in een vakantiepark ergens in Groningen verbleven.

Dus ik snap deze afweging wel.

Kaj 22 februari 2021 om 23:04

In deze tijd kan een organisator gewoon kiezen wie ze aan de start accepteren

Headlines

Materiaalzone

Populair