Acht continentale teams op deelnemerslijst Olympia’s Tour

dinsdag 5 januari 2021 om 09:46
Acht continentale teams op deelnemerslijst Olympia’s Tour

foto: Topcompetitie

Olympia’s Tour verwelkomt dit jaar minstens acht continentale teams. De oudste rittenkoers van Nederland heeft de eerste achttien ploegen onthuld voor de editie 2021.

Onder de deelnemende ploegen zijn acht UCI Continental Teams en tien clubteams. Uit Nederland zegden Metec-Solarwatt, SEG Racing Academy, VolkerWessels CT en A Bloc CT hun komst toe.

Deze continentale teams van eigen bodem nemen het op tegen het Uno-X Dare Development Team, Ringeriks-Kraft (Noorwegen), Tirol-KTM (Oostenrijk), Lotto-Kern Haus (Duitsland). Uit België zijn ook de clubploegen Lotto Soudal U23, Home Solutions-Soenens en Steeds Vooraan Kontich afkomstig. Waarmee er zeven ploegen van over onze landsgrenzen komen.

Olympia’s Tour is als oudste Nederlandse etappekoers ook een zeer geschikt podium voor de beste clubrenners om zich in de etalage te rijden. Allinq-Krush-IJsselstreek, John Deere-NWVG, Sensa-Kanjers voor Kanjers, Van Uitert-De Jonge Renner, Dutch Food Valley Cycling Team, Peddelaars/Kannibaal en TWC Tempo Hoppenbrouwers-Viro zorgen voor de sterkste inbreng van de clubteams.

Olympia’s Tour 2021 staat op de kalender voor 9 tot en met 12 maart. De editie van 2020 kon vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan.

Dit artikel delen:

3 Reacties

storm-biker 7 januari 2021 om 13:37

@redactie Ringeriks-Kraft is geen continental team.
Jullie baseren je op het persbericht van Olympia’s Tour en zie daar dezelfde fout staan.

Verweggistan 7 januari 2021 om 13:48

Is Ringeriks-Kraft niet hetzelfde als het Uno-X dev. team?

storm-biker 11 januari 2021 om 08:29

@verweggistan Nope. Ringeriks-Kraft is een club en Uno-x dev team is een continentale ploeg.

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone