Daan Olivier komt ten val tijdens training, breekt voet en enkel

Daan Olivier komt ten val tijdens training, breekt voet en enkel

foto: Sirotti

dinsdag 8 mei 2018 om 17:22

De pechduivel blijft Daan Olivier maar achtervolgen. De Nederlandse klimmer van LottoNL-Jumbo kwam tijdens training in het Amerikaanse Boulder ten val in een afdaling, en liep daarbij een breuk in de linkerkuitbeen en voet op. Dit laat de Nederlandse formatie weten op zijn website.

De 25-jarige Olivier was samen met zijn ploeggenoot Sepp Kuss op pad toen het ongeluk gebeurde. “In een bocht naar links lagen veel stenen. Ik zat bij Sepp in het wiel toen ik plots zo’n steen raakte. We zaten in de middle of nowhere, maar Sepp heeft me ontzettend goed geholpen. Ik probeerde nog om door te fietsen, maar ik kon door de pijn niet meer verder.”

“Gelukkig kwamen we uit bij een grote weg, waardoor zowat elke auto stopte om hulp aan te bieden. Uiteindelijk hebben mensen me overtuigd om een ambulance te raadplegen, want ik verloor vrij veel bloed”, doet Olivier zijn verhaal.

Tweede blessure in korte tijd
Voor Olivier is het een tweede tegenvaller in korte tijd. Eind januari kwam de klimmer namelijk hard ten val tijdens het Towards Zero Race-criterium in Melbourne. Hierbij liep hij een breukje in zijn rechterknie op. Na een afwezigheid van twee maanden maakte hij eind maart zijn comeback in de Internationale Wielerweek Coppi e Bartali, die hij als 121e beëindigde. Hierna reed hij ook nog de Volta Limburg Classic (opgave), de Brabantse Pijl (95e) en de Tour of the Alps (78e).

Olivier was in Boulder om zich voor te bereiden op de Tour of California, die aanstaande zondag van start gaat. Hij baalt opzichtig van deze nieuwe tegenslag. “Ik voelde me juist weer sterk worden, en had ook goed getraind in Boulder. Het is tot nu toe echt een rotjaar.” Toch ziet de Nederlander de toekomst positief in. “Ik denk dat het herstel sneller zal verlopen dan met mijn knie.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

Romāns Vainšteins 8 mei 2018 om 17:29

bah, sterkte.

SolitaryShell 8 mei 2018 om 17:31
Quote:
We zaten in de middle of nowhere, maar Sepp heeft me ontzettend goed geholpen. Ik probeerde nog om door te fietsen, maar ik kon door de pijn niet meer verder.”

“Gelukkig kwamen we uit bij een grote weg, waardoor zowat elke auto stopte om hulp aan te bieden. Uiteindelijk hebben mensen me overtuigd om een ambulance te raadplegen

Raar verhaal. Ik neem toch aan dat ze dan direct contact kunnen/moeten opnemen met de ploeg, die dan de boel gaat regelen. Kan toch niet zo zijn dat ze daar met zijn tweeën het maar een beetje moeten uitzoeken?

Scott Sunderland 8 mei 2018 om 17:33

Wat een pech heeft die jongen toch steeds. We hebben nog niks van hem gezien sinds hij voor deze ploeg rijdt helaas. Vorig jaar was ook niet bijzonder na zijn terugkeer in het peloton. Dit gaat hem niet worden helaas….

Merlinappa 8 mei 2018 om 17:55

@solitaryshell

In de USA heb je lang niet overal bereik, ik kan me goed voorstellen dat als ze echt in the middle of nowhere zaten dat ze ook niemand hebben kunnen bellen.

Sterkte gewenst!

Casar 8 mei 2018 om 17:56

Ah wat sneu

Oneens met @scott S trouwens. Vond zijn eerste jaar na zijn comeback veelbelovend. Die komt er echt wel

horsm 8 mei 2018 om 18:13

Gatver. Sterkte.

kelderfan 8 mei 2018 om 18:13

shit, dat is echt heel vervelend om te horen. Go Daan Olivier. Hopelijk toch weer snel op de fiets.

ikbenprocycling 8 mei 2018 om 18:14

Wat een sneuheid valt die gast toch ten deel.

Verweggistan 8 mei 2018 om 19:16

Die jongen heeft wel veel pech.

kaalpani 8 mei 2018 om 19:34

Hij spreekt zelf van een breuk in zijn linker kuitbeen (fibula) en in het navicular bot in de voet. Ik haal hier geen gebroken enkel uit! Ook is een gebroken voet iets anders dan een breuk van een bot in de voet!

Ties Wijntjes 8 mei 2018 om 23:19

@solitaryshell, Kuss en Olivier zijn samen daar op trainingskamp zonder plaatselijke support van het team. Geloof dat het in de thuisregio van Kuss is.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair