Oliver Naesen stopt voorlopig met Strava: “Uit respect en solidariteit”

woensdag 8 april 2020 om 16:32
Oliver Naesen stopt voorlopig met Strava: “Uit respect en solidariteit”

foto: Cor Vos (archief)

Oliver Naesen zal voorlopig niet meer zijn Strava-gegevens delen met de buitenwereld. “De ploeg vroeg ons om de ritten niet meer te delen.” Uit respect en solidariteit voor de mensen die nu in quarantaine zitten, zo laat de klassiekerspecialist van AG2R La Mondiale weten aan WielerFlits.

Naesen liet de voorbije weken nog geregeld van zich horen op Strava, een populaire applicatie waarmee professionele wielrenners en wielertoeristen hun ritten kunnen bijhouden en delen met andere fietsfanaten. Zo werkte de 29-jarige renner drie weken geleden nog een trainingsritje af van maar liefst 350 kilometer over de Vlaamse wegen.

De West-Vlaming heeft nu, na overleg met zijn ploeg, echter besloten om zijn ritjes niet meer te delen met zijn volgers op Strava. Dit na de nodige kritiek van mensen. “Onze belangrijkste waarden zijn respect en solidariteit. Mensen die nu in quarantaine zitten, begrijpen niet dat wij wel naar buiten mogen. Dat doet hen pijn”, zo vertelt Naesen.

Lockdown 
De Belg koerst bij AG2R La Mondiale uiteraard samen met veel Franse ploeggenoten, renners die momenteel niet buiten mogen trainen gezien de lockdown in hun thuisland. “Ik zit in een Whatsapp-groepje met hen en ik kan je vertellen dat die Fransen gek worden”, zo vertelde Naesen eerder al.

“Het enige wat ze kunnen doen is anderhalf uur op de hometrainer fietsen. Dat is goed voor een keer, maar als die situatie nog langer blijft aanhouden, gaan die mannen doordraaien”, besluit Naesen. De ‘Strava-maatregel’ geldt overigens voor de hele ploeg van AG2R La Mondiale.

Dit artikel delen:

10 Reacties

VerstandOpNul 8 april 2020 om 16:46

Brok in mijn keel!

Wat een gebaar van de man die nog geen stuiver van zijn vorstelijke salaris wenst in te leveren en in weerwil van de richtlijnen vrolijk absurd lange trainingsritten gaat maken..

0
Kannibaal van Schepdaal 9 april 2020 om 09:17

Heb je al laten weten aan Naesen welk percentage loon hij volgens jou moet afstaan?

En heb je al eens de Belgische richtlijnen gelezen?

Kruip toch alstublieft in de hoogste boom.

Niet dat het daar virologisch gezien veiliger is, maar baat het niet dan schaadt het niet, he.

En er zijn wel mensen die sterven, he, dus hoe durf je te klagen?!

Hup, die boom in.

Oh, en je moet je volledig loon aan Artsen zonder Grenzen geven.

Gewoon, omdat ik dat vind.

De pretentie, zeg.

Doe je naam toch niet alle eer aan.

0
VerstandOpNul 9 april 2020 om 12:47

Zou je iets meer je best kunnen doen om coherent te formuleren.. Ik heb de indruk dat je het met mij oneens bent.. Obligate grapjes over mijn username maken ook geen indruk, daar had ik hem juist om gekozen..

0
josi 8 april 2020 om 17:00

Da’s dus zoiets als een directeur van een verliesgevend bedrijf die uit respect en solidariteit besluit niet meer te vertellen hoeveel bonussen en salarisverhoging hij krijgt.

0
Vinyakke 8 april 2020 om 17:48

Wat een zure reacties. Die man doet ook maar wat hem opgedragen wordt hoor. Wat kan je hem nu verwijten? Allemaal al wat te lang binnen gezeten zeker?

0
Titaantje 8 april 2020 om 19:50

er is hem voldoende te verwijten:
1. waarom blijft hij niet gewoon binnen?
2. waarom deelt hij dit?
3. als je al naar buiten gaat, waarom dan zo’n belachelijk lange rit?

maar je kan het idd ook gewoon laten gaan.

0
Sjon 8 april 2020 om 20:55

1. Omdat wielrennen zijn beroep en ook zijn hobby is. Plus: trainen is niet alleen toegestaan in België, het wordt zelfs aangemoedigd.

2. Omdat het veel mensen in Vlaanderen inspireerde. Zowel het hartvormige rondje als symbool voor zijn waardering voor het zorgpersoneel als het rondje om zijn provincie.

3. Een combinatie van 1 & 2.

0
VerstandOpNul 8 april 2020 om 21:05

Er is ook áltijd wel iemand op deze site die gaat roepen ‘zure reacties’, als er wat kritiek komt he.. Iets te idolaat van den Olivier zeker?

0
Romāns Vainšteins 8 april 2020 om 21:11

350k, dan ben je matteklap.

0
stalle 9 april 2020 om 07:22

Die man volgt gewoon de richtlijnen die gelden in Belgie.Dit kan niet van iedereen gezegd worden.Bovendien volgt hij nu ook de richtlijnen van zijn werkgever.
Dus die kritiek begrijp ik echt niet.Onwetendheid….kwaadwilligheid…..

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone