Oleg Tinkov: “UCI creërde chaos met zaak-Kreuziger”

zaterdag 6 juni 2015 om 10:10
Oleg Tinkov: “UCI creërde chaos met zaak-Kreuziger”

Foto: Sirotti

Na een lang juridisch gevecht is Roman Kreuziger verlost van dopingzorgen. De internationale wielrenunie UCI en het antidopingagentschap WADA hebben de zaak tegen Roman Kreuziger na “nieuwe informatie” laten vallen. Ploegbaas Oleg Tinkov laakt de werkwijze van de UCI.

“De Kreuziger en Astana zaken tonen duidelijk aan dat de UCI een serieuze transformatie nodig heeft”, stelt de Russische eigenaar tegenover Cyclingnews. “Zij moeten logischer worden en stoppen met het creëren van chaos en turbulentie in de sport. Ik ben superblij voor Roman en zijn vrouw. Het was geen makkelijke tijd voor hen. Ik kijk ernaar uit om hem te zien in de Tour  de France, al beslissen de ploegleiders daar over.”

Het blijft onduidelijk wat die “nieuwe informatie” inhoudt. De internationale wielerunie weigert daar commentaar over te geven.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Lucatony 6 juni 2015 om 10:22

Wat meer openheid bij de UCI kan zeker geen kwaad.

0
ikbenprocycling 6 juni 2015 om 13:34

“…..al beslissen de ploegleiders daar over.”

LOL

0
JohanP 6 juni 2015 om 15:30

“Zij moeten logischer worden en stoppen met het creëren van chaos en turbulentie in de sport.” Volgens de Rus betekent dit: Stoppen met controles en de boel de boel laten. Net zoals zijn landgenoten die sporters op allerlei disciplines op grote schaal en op professionele wijze van doop voorzien. (zie Duitse documentaire over dopinggebruik in Rusland)

0
Mark 6 juni 2015 om 15:47

@JohanP
Erg jammer en enigszins kortzichtig dat je het zo ziet. Daarnaast Tinkov koppelen aan georganiseerd dopinggebruik, omdat landgenoten dit doen, dat is net zo onzinnig als zeggen dat Kelderman en Dumoulin aan de dope zitten, omdat Boogerd en Dekker er ook aan zaten. Kijk je naar het team Tinkoff-Saxo daar zie je bovendien dat er weinig Russen betrokken zijn en al helemaal geen artsen (dit zijn over het algemeen Denen). Heel jammer dat mensen Oleg Tinkov al afschrijven op basis van zijn nationaliteit.

0
jan jansen 6 juni 2015 om 18:28

@Mark
Het wielrennen is al te lang oneerlijk tegen het publiek geweest. Logisch dat deze reacties komen. Het wielrennen moet nu eigenlijk zelf aantonen waar het staat om het vertrouwen van het publiek terug te winnen, en dat gebeurt niet met deze duistere” nieuwe informatie”

0
Big L Cycling 6 juni 2015 om 20:59

Mark +1. Johan -1

0
Giant-GreenEdge 6 juni 2015 om 22:46

@jan Jansen
Dat reacties komen is deels logisch gezien de geschiedenis. De manier waarop niet.

In deze heeft tinkov gelijk. De uci leek van deze zaak een halszaak te willen maken. Ze eisten een extreem hoge strafmaat en kwamen met zware verklaringen, maar hadden dus eigenlijk niets om dit hard te maken. Dat tinkov dan stelt dat dit zowel hard was voor kreuziger als zijn familie vind ik een mooie menselijke reactie. Dit in tegenstelling tot enkele van de criticasters hier…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone