Olav Kooij had perfecte voorbereiding: “Maar vierde was maximaal haalbare”

zondag 5 maart 2023 om 18:24
Olav Kooij had perfecte voorbereiding: “Maar vierde was maximaal haalbare”

Olav Kooij (midden) in het geel-zwart - foto: Cor Vos

Olav Kooij deed serieus mee om de overwinning in de openingsrit van Parijs-Nice, maar strandde uiteindelijk op de vierde plaats. Hij werd geklopt door Tim Merlier, Sam Bennett en Mads Pedersen. “Helaas wordt hij op waarde geklopt, maar we zijn de koers sterk gestart”, vertelt ploegleider Marc Reef van Jumbo-Visma.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De eerste rit naar La Verrière was behoorlijk heuvelachtig, maar eindigde toch in een massasprint. “Na de laatste beklimming smolt alles samen”, blikt Kooij terug. “Edoardo Affini en ik zaten daar goed gepositioneerd achter de mannen van Soudal Quick-Step. Uiteindelijk kwam ik zelf achter Sam Bennett terecht en dat was eigenlijk perfect.”

“In de laatste bocht besloot ik aan te gaan en konden we allemaal vrij sprinten. Er zijn altijd dingen die beter kunnen, maar ik zat in een uitgangspositie om te winnen. Toch was de vierde plaats het maximaal haalbare vandaag”, vertelt Kooij. Ploegleider Reef zag een goede finale van het team. “Olav reed een hele goede finale en zat overal in de juiste positie. Helaas wordt hij op waarde geklopt.”

Jonas Vingegaard
Klassementskopman Jonas Vingegaard liet zich ook nog zien. Hij deed op de slotklim een gooi naar bonificatieseconden. “Daar is Jonas voor gegaan, maar helaas waren er drie sneller. De focus lag qua positie uiteraard ook op Olav en ik denk dat we dat heel goed hebben gedaan”, aldus Reef. Vingegaard bleef dus zonder boni’s achter en zag zijn grote concurrent Tadej Pogačar zes seconden pakken.

Lees ook:
Pogacar kleurt finale en pakt bonificaties: “Zag dat Vingegaard niet mee wilde rijden”
Dit artikel delen:

2 Reacties

PietFriet 5 maart 2023 om 20:29

Ik denk niet dat Kooij veel verkeerd deed. Misschien dat hij soms iets te veel met zijn neus in de wind zat, maar daar tegenover staat dat hij – wellicht daardoor – ook nooit ingesloten is geraakt en vrij kon sprinten.

0
Ypuh 6 maart 2023 om 09:00

Dan noem je er ook drie die voor hem eindigen. Mooi dat ie meedoet

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone