Pogacar kleurt finale en pakt bonificaties: “Zag dat Vingegaard niet mee wilde rijden”

zondag 5 maart 2023 om 17:14
Pogacar kleurt finale en pakt bonificaties: “Zag dat Vingegaard niet mee wilde rijden”

foto: Cor Vos

Tadej Pogačar was een van de smaakmakers van de openingsrit van Parijs-Nice. De kopman van UAE Emirates toonde zich op de laatste twee klimmetjes en pakte op de slotklim zes bonificatieseconden. De aanval die hij daarna opzette werd geneutraliseerd door Jonas Vingegaard. “Toen wist ik dat we het niet gingen halen”, zegt Pogačar tegen Eurosport.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Jonas zei halverwege de rit dat hij misschien wel door wilde rijden na de bonussprint, en we kregen ook een gat”, gaat hij verder. Na de Côte des Dix-Sept Tournants had Pogačar, samen met Vingegaard en Pierre Latour, een kleine voorsprong. “Maar er waren maar twee renners die wilden rijden (Pogačar zelf en Latour, red.), dus dat was niet genoeg. Er stond ook nog tegenwind.”

“Ik zag dat Jonas niet meereed, dus toen wist ik dat ik niet moest doorgaan. Ik zette bij rechtop en besloot om wat krachten sparen. Toen was duidelijk dat het een sprint ging worden en ben ik veilig over de finish gekomen”, aldus Pogačar, die als 27ste finishte maar door zijn behaalde boni’s wel derde staat in het algemeen klassement. Zijn voorsprong op Vingegaard is daar al zes seconden.

Overigens gaf Pogačar wel toe dat hij zich voor aanvang van Parijs-Nice niet top voelde. “Ik voelde mij een beetje shit vanmorgen”, lacht hij. “Maar elk uur ging het wat beter en ik hoop dat dat de komende dagen zo blijft gaan.”

Lees ook:
Tim Merlier sprint naar winst in openingsrit Parijs-Nice, Olav Kooij vierde
Dit artikel delen:

19 Reacties

Dave Dubbeldammer 5 maart 2023 om 23:08

Pogi is rock and roll, Vingegaard Radio 2.

4
de adelaar 5 maart 2023 om 17:18

pogi is heer en meester

2
Romāns Vainšteins 5 maart 2023 om 17:42

Volkomen logisch dat ie dat niet wilde. Tadej moet niet gaan overdrijven/onnozel doen. Dit was niet het moment.

0
Dangeroe 5 maart 2023 om 17:46

Hij overdrijft toch helemaal niet, geeft gewoon de feiten aan.

2
Mirra 5 maart 2023 om 18:34

Waarom niet het moment? Als ze meedraaien waren ze weg hoor

1
Romāns Vainšteins 5 maart 2023 om 19:21

Ten eerste waren ze echt niet weg geweest met 3 tegen een dik pak inclusief spurters en ten tweede had Vingegaard, indien miraculeus voortblijvend, de spurt niet gewonnen en boni’s ingeleverd ook nog.

Afgelopen jaar legt Pogi hem er in elke a deux op. Waarom zou Vingegaard meehlepen aan samen weg blijven? Ze zijn alleen elkaars tegenstander hier.

5
Mooie Sjors 5 maart 2023 om 23:18

Pogi is toch niet zijn enige tegenstrever hier? Wie weet wat er in de tijdrit en later deze week nog gebeurt.

0
Groetjesaandevoetjes 6 maart 2023 om 05:26

Vingegaard weet dat hij met 1 op 1 gevechten tegen Pogi het niet lukt, hij heeft zijn sterkere team nodig om Pogi zijn wil op te leggen. Daarnaast ging JV voor de etappe overwinning van Kooij. Snap niet waarom mensen denken dat Vingegaard mee moest draaien. Hij sprong alleen mee om Pogi enigzins te neutraliseren.

0
lo squalo dello Stretto 5 maart 2023 om 17:27

verschil tussen een echte coureur en een sleper

-11
VerstandOpNul 5 maart 2023 om 17:40

Dat is misschien wat te zwaar gezegd, maar Pogacar is wel een leukere renner dan Vingegard..

5
bartp25 5 maart 2023 om 17:46

Verschil tussen iemand die nadenkt en iemand die overal maar wil aanvallen. Stel ze halen het, dan geef je Pogacar feitelijk de overwinning en nog extra boni seconden. Daarbij had Vingegaard nog Kooij erachter, dus doorrijden was dom geweest van Vingegaard. Tactisch goede keuze.

5
JohnDeere 5 maart 2023 om 17:47

Vingegaard weet ook dat hij nog meer seconden verliest als hij met Pogacar naar de finish gaat.

5
nasibal 5 maart 2023 om 17:57

Het was vrij duidelijk dat de ploeg vandaag voor Kooij reed. Vingegard scoort dan geen punten als hij vol doortrekt na die tussensprint.

0
Wheely 5 maart 2023 om 18:00

Wat John zegt, met doorrijden riskeer je 10 bonis kado te doen. Met nog een sprinter achter de hand nog een prima excuus ook.

2
Mooie Sjors 5 maart 2023 om 18:59

Beetje patron maakt er een erezaak van.

1
Vermont=Awesome 5 maart 2023 om 20:15

Beetje patron neemt geen kans bij zijn sprinter weg.

-2
thenewGOAT 5 maart 2023 om 20:51

Dit is waarom niemand buiten Denemarken, met uitzondering van de Jumbo fans, het warm of koud krijgt van Vingegaard. Gelukkig zijn er nog renners zoals Pogi en Rev die bijna altijd knallen, en zelden rekenen.

1
Groetjesaandevoetjes 6 maart 2023 om 05:27

@thenewGOAT – vorig jaar de Tour gemist? En dit voorjaar O Gran Camino ook niks van meegekregen?

-1
thenewGOAT 6 maart 2023 om 07:13

@voetjes. O gran Camino…? Serieus? Laat hem anders in een junioren koers starten. Neen over de camino gaan we het niet hebben. En de Tour vorig jaar? Waar heeft Vingegaard dan precies geknald zonder nadenken? Je hebt het over die rit waar hij samen met Roglic het kot op stelten heeft gezet. .mja ok datt was een mooi stukje wielrennen dat klopt, maar dat is dan ook de enige keer dat hij er echt invloog, en het was dan nog in het breder geheel van een ploeg overwicht. Als dit het enige feit is dat de mensen zich van een reeds 26 jarige kunnen herinneren, dan bevestig je mijn stelling.

2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone