Nys twijfelt over steun Pauwels

Nys twijfelt over steun Pauwels

Foto: Marcel Koch

woensdag 27 januari 2016 om 10:17

Sven Nys begint komende zondag aan zijn laatste WK Veldrijden. De Belgische bondscoach Rudy De Bie heeft in de persoon van Wout van Aert de absolute kopman aangewezen. “Ik twijfel aan de eensgezindheid van Kevin Pauwels”, vertelt de tweevoudig wereldkampioen in Het Nieuwsblad.

Vreemde situatie
Voor het eerst in jaren lijkt er een massief Belgisch blok aan de start van het WK Veldrijden te staan. “Ik vind het raar”, denkt Nys hardop. “Al weken lees ik overal dat we maar met één kopman naar het WK kunnen. En terecht. Ik denk ook dat er momenteel maar één renner is die Mathieu van der Poel kan verslaan. Maar ik heb in het verleden ook vaak in de situatie gezeten waarin Wout nu verkeert. Alleen heb ik dat in mijn lange carrière nooit over mij gelezen. Nochtans zijn er veel seizoenen geweest waarin ik meer crossen heb gewonnen dan Van Aert vandaag. Maar ik kan mij alleen maar kampioenschappen herinneren waarin alle landgenoten vooral tegen mij waren.”

Andere mentaliteit
“Ik had te maken met een generatie die zo’n aanpak nooit zou hebben toegestaan”, vindt de 38-jarige renner van Crélan-AA Drink. “Iedereen wilde altijd zijn eigen kans gaan. In deze groep zit geen Mario De Clercq, Paul Herijgers of Danny De Bie. Die zouden zich vroeger nooit weggecijferd hebben. Die gingen alleen naar een WK om zelf te winnen. Maar ook anderen: Ben Berden, Tom Vannoppen, Bart Wellens. […] Ik zou nu de Mario De Clercq kunnen zijn. Maar ik zit zo niet in mekaar. Ik wil graag winnen, maar als ik zondag zie dat Van Aert in de problemen zit en ik zit bij hem in de buurt, dan is het mijn taak om die jongen zo ver mogelijk te brengen.”

Twijfels over Pauwels
Toch zit er misschien wel een dissident in het Belgische kamp: Kevin Pauwels. “Als hij straks in een situatie komt dat hij samen met Van Aert in de achtergrond zit, ben ik wel benieuwd hoe Pauwels zich gaat gedragen. Hij kan mij verrassen en zeggen: ‘Kom Wout, ik breng u terug’. Maar ik twijfel daaraan.” Om daaraan toe te voegen: “Als bondscoach De Bie Pauwels als kandidaat-wereldkampioen noemt, dan moet hij ook mijn naam noemen. Toegegeven, als er één parcours is dat Pauwels op het lijf geschreven is, dan is het Zolder. Maar puur conditioneel sta ik op dezelfde hoogte als Pauwels. Op het Belgisch kampioenschap, in Baal; er zijn dit seizoen heel veel crossen geweest waarin Pauwels niet beter was dan ik.”

Dit artikel delen:

51 Reacties

Romāns Vainšteins 28 januari 2016 om 10:54

Nys is inderdaad de laatste tijd wel verongelijkt bezig ja, daar zou hij beter lichtelijk mee ophouden. Ga dan lekker ook voor jezelf rijden als je dat zo verdient, w h o c a r e s ?

Headlines

Materiaalzone

Populair