Novo Nordisk verlengt sponsorcontract met twee jaar

dinsdag 26 september 2017 om 12:23
Novo Nordisk verlengt sponsorcontract met twee jaar

Novo Nordisk heeft het sponsorcontract met de gelijknamige ProContinentale-formatie met twee jaar verlengd. Het internationale farmaceutische bedrijf is sinds 2012 sponsor van de ploeg met louter renners met diabetes type 1. De verlenging betekent dat de ploeg verzekerd is tot en met 2019.

“Wij zijn Novo Nordisk zeer dankbaar voor deze kans en kijken uit naar de toekomst”, zegt medeoprichter en directeur Phil Southerland in een persbericht. “We hebben de ploeg altijd als langetermijnproject benaderd.”

Het doel van de ploeg is om diabetici over heel de wereld te inspireren en bewust te maken. “Wat wij willen is het beste uit atleten halen met diabetes type 1.Wij zullen doorgaan met de ploeg als platform te gebruiken om ervaringen te delen en helden te creëren, waar de 1,2 miljard diabetici in de wereld tegenop kunnen kijken”, zegt Southerland.

De teammanager is de sponsor vooral dankbaar voor de lange samenwerking. “Een sponsor aan je binden is voor alle profploegen ieder jaar weer een uitdagingen. Wij voelen ons bevoorrecht met een partner als Novo Nordisk. Het is mijn doel om ooit met deze ploeg de Tour de France te rijden. ”

Bij Novo Nordisk staan dit jaar met Gerd de Keijzer, Brian Kamstra, Rik van IJzendoorn en Martijn Verschoor vier Nederlanders onder contract.

Dit artikel delen:

15 Reacties

Scott Sunderland 26 september 2017 om 13:12

Nu nog een keer goede renners aantrekken zeg…Het spijt me maar tot nu toe is het maar peloton vulling deze ploeg.

0
mhp88 26 september 2017 om 13:23

@ScottSunderland
Je weet dat alle renners van dit team Diabetes type 1 hebben? Dit team houdt zich aan zijn filosofie om die sporters (in dit geval wielrenners) een kans te geven hun sport te beoefenen. Het is niet zo dat je dan altijd beloftevolle renners krijgt.

Het lastige voor hen is wel dat ze voor wedstrijden een ProContinentale licentie moeten aanvragen, want met een continentale (Amerikaanse) licentie moet zoveel procent Amerikaans zijn in het team (wat de spoeling nog dunner zou maken. Daarnaast kunnen ze met een ProContinentale licentie wedstrijden in Europa op .HC niveau meedoen (hoewel nu wel twee buitenlandse teams mee mogen doen). De gedachte erachter staat in ieder geval als een blok.

0
Plavka 26 september 2017 om 14:27

@ss
Ben blij dat je er niet mee te maken hebt, is geen lolletje. Knap dat deze jongens dit nivo halen. Wat te denken van veel continenale ploegen waar de renners gezond zijn en nog meer pelotonvulling zijn.
Denk gewoon ff na voordat je wat zegt over mensen die daar helemaal niks aan kunnen doen.

0
Mwielerfan 26 september 2017 om 15:08

Beetje makkelijk om ss verwijten te maken. Het is heel knap dat deze jongens met beperking rondrijden, maar meer dan meerijden is het niet. Wat mij betreft gaan ze niveau lager en dan doen ze misschien eens mee voor de prijzen. Alleen meedoen kan voor de renners zelf ook niet echt leuk zijn, aangenomen dat ze topsport mentaliteit hebben

0
Scott Sunderland 26 september 2017 om 15:17

Ik geef geen enkel negatief oordeel over mensen die dit hebben of tegenover de doelstellingen van deze ploeg. Waarom zou ik ?

Dat deze ploeg echter geen noemenswaardige uitslagen rijdt en dat het daarom min of meer pelotonvulling is daar blijf ik bij.

Ik ben het eens met de reactie van Mwielerfan. Laat ze liever een niveau lager fietsen en dan wel voor overwinningen kunnen rijden.

0
Plavka 26 september 2017 om 15:35

Als wielrennen alleen over overwinningen gaat, kan 80 % van alle categorieen vandaag nog stoppen. En je maakt zeker verwijten naar deze ploeg, want je zegt, nu nog even goede renners aantrekken. Alsof die voor het oprapen liggen met dm1. Jullie weten echt niet waar jullie het over hebben.

0
Scott Sunderland 26 september 2017 om 15:59

Heel knap ja. Dat ontkent niemand. Ze doen op dit niveau mee omdat ze een procontinentale ploeg zijn. Maar als je nauwelijks uitslagen rijdt en overal achteraan eindigt kun je je afvragen of het niveau ook gehaald wordt. Dat je dat vervolgens niet erg vindt omdat meedoen belangrijker is dan uitslagen rijden, dat kun je vinden. Ik persoonlijk zou liever op een lager niveau voor de prijzen meedoen dan op een hoger niveau voor spek en bonen. Het is competitieve sport.

0
Plavka 26 september 2017 om 16:04

Dat is een nette en begrijpelijke uitleg. Ga eens voor de aardigheid in belgie kijken vanaf pro continentaal en lager, daar rijden renners mee, die hier niet eens op clubnivo meekunnen. Daar schrik je echt van het nivo.

0
rahimns 26 september 2017 om 16:16

En wie zijn wij hier om te bepalen op welk niveau een ploeg moet rijden. Als de sponsoren hier tevreden mee zijn en op deze manier de zichtbaarheid hebben en dus hun boodschap kunnen overbrengen waar bemoeien wij ons dan mee. Ze voldoen aan de voorwaarden, klaar. En dan is het aan de organisatoren van de wedstrijden of ze een uitnodiging sturen of niet

0
Plavka 26 september 2017 om 16:22

@rahimns
Helemaal mee eens.

0
kleomantre 26 september 2017 om 16:48

rahims +1

Ik vind dat in het huidige klimaat er veel te veel nadruk op de prestatie wordt gelegd. Nederland stuurt in sommige sporten alleen mensen die serieus mee kunnen dingen om een medaille naar een OS. Een treurige zaak met als hoogtepunt dat gezaag al tijdens de zwemwedstrijden wat er fout is gegaan. En de disciplinezaak van Van Gelder (tenzij die verboden medicamenten heeft genomen).

Een zekere prestatie moet wel geleverd worden, dat zal bij de jongens van deze ploeg ook wel zo zijn. Maar zo in de luwte toch de kans krijgen om misschien ooit een volwaardig topsporter te worden is toch prachtig.

Ik zou wel gemotiveerd zijn als ik bij zo’n ploeg kan rijden en dan wijst de toekomst wel uit of er dan misschien eens eentje echt hogerop kan. Mocht dat niet voorkomen ook niet erg… Niet alles hoeft top te zijn, ook niet omdat het publiek dat zogenaamd eist. Der zitten wereldwijd tig mensen op de tribune te genieten van sporters van een ‘laag’ niveau. Dat heeft zelfs in onze snelle en harde wereld voldoende bestaansrecht. Zolang de basis er maar is: een combinatie van talent, inzet en strijdlust waarbij je niveau overstijgt van de gemiddelde amateur en redelijk mee kan doen met de rest van je concurrenten.

0
Romāns Vainšteins 26 september 2017 om 16:53

Het meedraaien van dit team op een te hoog niveau heeft gewoon geen zin. Beter competitief meerijden dat er hier en daar een diabeet voor de streep vecht ipv allemaal juichend de handjes omhoog mocht er 1 uberhaupt finishen.

0
Mwielerfan 26 september 2017 om 20:03

@kleomantre het doel is toch te laten zien dat sporten op niveau met diabetes mogelijk is. Kan dat niet veel beter door mee te doen op een lager niveau dan achteraan bungelen en qua sportprestaties niet zichtbaar zijn op een hoog niveau?

0
Merzbow 26 september 2017 om 22:42

Vind ik geweldig! Ook al rijden ze geen topresultaten het blijft geweldig dat zo’n ploeg in het peloton blijft.

@rahimns : Ik volg je volledig.

0
AustrianOak 26 september 2017 om 23:05

Het gaat hier om de sponsor. Novo Nordisk wil iets duidelijk maken en daarvoor hoeven ze niet per se te winnen. Als ze zichzelf kunnen verbeteren dan hebben ze al winst. Vergelijk het met formule 1. Waarom zou Honda meedoen? Ze winnen toch nooit. Ze doen mee omdat dit helpt hun motoren te verbeteren en natuurlijk ook vanwege naamsbekendheid. Novo Nordisk kan ook leren van de ervaringen van de renners met diabetes type 1. Het is belangrijk dat dit op het hoogst mogelijke niveau gebeurt. Al was dit 2 niveaus lager geweest dan stond het niet op wielerflits.nl.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone