Novo Nordisk begint met zestien renners aan 2019

Novo Nordisk begint met zestien renners aan 2019

foto: Sirotti

dinsdag 11 december 2018 om 16:32

Novo Nordisk zal het nieuwe seizoen aanvatten met zestien renners. Dit heeft de ploeg laten weten in een persbericht. De Amerikaanse formatie – die enkel bestaat uit renners met diabetes – zwaait enkele coureurs uit, maar verwelkomt ook nieuwe gezichten.

Novo Nordisk neemt afscheid van vijf renners. Canadees Reid McClure (23) en Australiër Christopher Williams (37) konden niet rekenen op een contractverlening. Daarnaast zal ook de 31-jarige Nederlander Rik van IJzendoorn op zoek moeten naar een nieuwe werkgever.

Novo Nordisk gaat in 2019 ook niet verder met twee Fransen. In november besloot de ploeg al om het contract te ontbinden van Romain Gioux. Het vertrek van Quentin Valognes was daarentegen niet geregisseerd vanuit het team zelf: de 22-jarige renner heeft namelijk zelf besloten om te stoppen.

Tegenover het vertrek van dit vijftal, staat de komst van vijf andere renners. Met Péter Kusztor, Oliver Behringer, Declan Irvine, Sam Munday en Ulugbek Saidov haalt Novo Nordisk verschillende culturen in huis. De ProContinentale formatie rekent verder op ‘sterkhouders’ als de Italiaanse sprinter Andrea Peron, de Spanjaard David Lozano en de Nederlander Brian Kamstra.

Pover seizoen 
Novo Nordisk zal niet graag terugkijken op het afgelopen seizoen, aangezien de ploeg slechts één overwinning wist te boeken. Lozano wist de voorlaatste etappe te winnen van de Tour of Rwanda. Verder kwam de formatie niet in de buurt van een zege. Twee jaar geleden wist Novo Nordisk zelfs helemaal niet te winnen.

Selectie flag-us Novo Nordisk voor 2019
flag-ch Oliver Behringer
flag-fr Mehdi Benhamouda
flag-gb Sam Brand
flag-au Fabio Calabria
flag-ie Stephen Clancy
flag-fi Joonas Henttala
flag-au Declan Irvine
flag-nl Brian Kamstra
flag-hu Péter Kusztor
flag-es David Lozano
flag-ar Emanuel Mini
flag-au Sam Munday
flag-it Andrea Peron
flag-fr Charles Planet
flag-it Umberto Poli
flag-uz Ulugbek Saidov

Dit artikel delen:

1 Reactie

Verweggistan 11 december 2018 om 16:43

Een zege is juist veel :)
Kusztor is wel een sterke renner, die op CT niveau kan winnen, dus direct een kopman erbij voor de ploeg.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone