NOS zendt NK veldrijden in Zaltbommel live uit

dinsdag 24 november 2020 om 18:47
NOS zendt NK veldrijden in Zaltbommel live uit

foto: Cor Vos

Het Nederlands kampioenschap veldrijden in Zaltbommel is op zondag 10 januari live te zien op de NOS. De wedstrijden voor elite-mannen en -vrouwen zijn live te zien op publieke omroep.

“Wij zijn zeer verheugd dat de NOS het NK live uitzendt”, zegt Robert Schimmer van de organisatie, die in handen is van de Stichting Cyclocross Zaltbommel. “Ruim twee uur lang alle spanning en topsport van de elitekoersen zijn zo toch te volgen voor de liefhebbers en dit plaatst uiteraard Zaltbommel in de spotlights.”

De organisatie, de KNWU en de NOS verwachten dat het NK veldrijden op 10 januari kan doorgaan. “Mochten de maatregelen tegen het coronavirus aangescherpt worden, dan kan dat uiteindelijk alsnog consequenties hebben voor het al dan niet doorgaan van het NK”, schrijft de wielerunie.

Protocollen
“We zijn momenteel drukdoende met alle voorbereidingen, inclusief alle strikt noodzakelijke protocollen. Het is wat dat betreft een bijzondere en uitdagende tijd”, aldus Schimmer. “We hebben er alle vertrouwen in dat we dankzij alle betrokkenen, waaronder de Gemeente Zaltbommel, de prvoincie Gelderland, sponsors, vrijwilligers, KNWU en de deelnemers er een prachtig en geslaagd evenement van maken.”

Op 10 januari 2021 worden de NK-titels verdeeld in de volgende categorieën: elite (mannen en vrouwen), beloften (mannen en vrouwen) en junioren (jongens en meisjes). De organisatie van het Jeugd-NK veldrijden voor de andere categorieën werd recentelijk teruggegeven door Woerden.


Lees ook: Veldrijden op TV – De aangepaste veldritkalender 2020-2021

Dit artikel delen:

13 Reacties

Arie den Blanken 24 november 2020 om 19:35

Goed nieuws, Als de NOS al half zoveel aandacht aan het veldrit NK besteed dan aan het NK schaatsen afgelopen weekend wat niet meer dan een trainingswedstrijdje bleek dan zijn we langzaam aan op de goede weg.

0
FDJ 24 november 2020 om 21:55

Omdat er één iemand op schandalige wijze zich terugtrok is het een trainingswedstrijdje? Lekker kort door de bocht.

0
Pol 25 november 2020 om 08:44

@FDJ Waren het er niet meer dan een, Ik telde er in de losse pols zo al drie. Jij zit er ook wel eens naast.

0
FDJ 25 november 2020 om 12:43

Er zijn een aantal afzeggingen door blessures geweest. Kramer, Wüst, Schouten en Achtereekte.

Zeker voor Schouten die alle marathons mist en dit NK in de vorm van het NK afstandrn misschien wel had kunnen winnen is die blessure beroerd.

Achtereekte is geopereerd afgelopen zomer en was bij de NK afstanden al niet goed.

Wüst blaasontsteking.

Kramer grieperig.

Blijft alleen de schandalige terugtrekking van Ter Mors over kortom beste Pol, ken je feiten. Of heb jij weer een rondje over de ijsbaan gedaan om te vragen of de blessures wel echt waren?

0
Pol 25 november 2020 om 13:09

@FDJ
Dan is het toch een B kampioenschap dat 2 dagen uitgezonden wordt door de NOS.

0
Dolfy 25 november 2020 om 14:01

Pol is geen liefhebber, op het NK op de weg waren er stuk minder toppers aanwezig dan op het NK Allround… :) Overigens zonden ze NK Allround niet helemaal live uit, zo zijn er twee ritten niet te zien geweest, maar goed dit keer ‘alles’ wel op TV… Het NK afstanden was alleen geheel live te zien online, op TV samenvattingen, en een paar afstanden vanaf rit x live op tv.

0
FDJ 25 november 2020 om 16:00

Nee, het was zeker geen B kampioenschap. De kampioenen waren namelijk normaliter ook met de afwezigen er wel bij dezelfde namen geweest. Als je beide eindpodia ziet zijn dat allemaal namen die ook internationaal hebben gepresteerd of gewoon grote talenten zijn.

0
Thijs E 24 november 2020 om 19:58

1 April valt vroeg dit jaar.

0
FDJ 24 november 2020 om 21:56

Alleen de cross bij de dames zal interessant zijn om te volgen.

0
ChefSpijker 25 november 2020 om 00:05

Kamp en wellicht Joris (wanneer begint die?) kunnen het nog wel interessant maken voor de strijd om de podiumplekken. De winnaar staat wel al vast uiteraard.

0
john 25 november 2020 om 07:34

Zo!!!! een vergissing van de staats zender is die dag geen schaatsen dan

0
AWestie 25 november 2020 om 07:36

Jullie schrijven provincie precies zoals ik per ongeluk wel eens schrijf >> Aanvulling: er staat nog steeds prvoincie haha

0
Romāns Vainšteins 25 november 2020 om 07:46

Wow, zag hoe MVP die bochten nam, jeej, zo goed gefietst !

0

Headlines

Populair

Materiaalzone