Nocentini wint in Californië, Weening derde

zondag 22 februari 2009 om 00:42

De Italiaan Rinaldo Nocentini heeft de zevende etappe in de Ronde van Californië gewonnen. Hij versloeg in de sprint zijn medevluchters Hayden Roulston en Pieter Weening. De leiderstrui van Levi Leipheimer kwam niet in gevaar, en de Amerikaan blijft dan ook leider in het algemeen klassement.

In de beginfase was er een spervuur aan demarrages en het lukte niemand om weg te komen, uiteindelijk slaagde tien man er in om een gaatje te krijgen met het peloton. Chris Baldwin, Hayden Roulston, George Hincapie, Pieter Weening, Fränk Schleck, Addy Engels, Martin Elmiger, Markus Zberg, Christian Vande Velde en Rinaldo Nocentini kregen de zegen van het peloton.

Toen zij bij de vijf plaatselijke ronden aankwamen leek het peloton niet te achtervolgen en zij mochten dus ook gaan uitmaken wie er ging winnen. Ook op de plaatselijke ronden was er weer veel vuurwerk. Aanvallen van Schleck, Elmiger, Hincapie en Weening zo’n beetje alle tien de vluchters vielen aan. In de slotfase slaagde Weening, Nocentini en Roulston erin om weg te komen. Weening probeerde nog weg te komen, maar hij moest het toch afleggen tegen de twee snellere sprinters.

Dit artikel delen: