Organisatie NK Veldrijden Zaltbommel vreest voor annulering

maandag 21 december 2020 om 09:09
Organisatie NK Veldrijden Zaltbommel vreest voor annulering

foto: Cor Vos

Het is zeer de vraag of op 10 januari de Nederlandse kampioenschappen veldrijden kunnen doorgaan. In BN De Stem laat Robert Schimmer, voorzitter van de organisatie in Zaltbommel, weten dat hij vreest voor een algehele afgelasting. Ook voor de organisatie van de Cyclocross Rucphen (17 januari) is het afwachten of de wedstrijd door kan gaan.

Er volgt snel duidelijkheid over het lot van beide veldritten. Een beslissing over het doorgaan valt dinsdag (NK) en woensdag (Rucphen). Schimmer laat weten dat het ‘er heel erg moeilijk uitziet’. Aan de voorbereiding van de organisatie zal het niet liggen, het is nu aan de veiligheidsregio Gelderland-Zuid om een besluit te nemen.

“We hebben een plan gemaakt van wel 80 pagina’s. Dusdanig dat Zaltbommel op 10 januari het veiligste plekje van Nederland is”, stelt Schimmer. “Het plan is strenger dan streng. De 20 vragen die de veiligheidsregio er over had, hebben we allemaal weten te beantwoorden.” Of het genoeg is zal snel duidelijk zijn.

Rucphen
“De vlag hangt momenteel halfstok”, zegt Camiel van den Bergh over zijn cross in Rucphen. “Rucphen telt veel besmettingen en 17 januari valt net binnen de lockdownperiode. We zien wel wat het wordt. Alles is in ieder geval geregeld. Van een volledig voor het publiek af te sluiten parkoers tot de live-uitzending.”

Van den Bergh stelt dat er sowieso iets zal gebeuren op de omloop van de befaamde carrousel. Als alternatieve datum heeft Rucphen van woensdag 4 februari in gedachte, voor die dag is de cross van Maldegem immers al geannuleerd. “De renners zijn dus beschikbaar en publiek mag er toch niet komen.” Desnoods wil Van den Bergh een soort crosstijdrit organiseren.

Dit artikel delen:

9 Reacties

platteprijs 21 december 2020 om 09:36

Waarom zou je dit aflasten? Hulst gaat door, topsport gaat door, voetbal gaat door. Toestanden zoals gisteravond in Leeuwarden hoef je in Zaltbommel niet te verwachten. En op 10 januari zal de lockdown normaalgesproken toch effect hebben op het aantal besmettingen.

0
SnellePelle 21 december 2020 om 12:03

Het parkoers ligt midden in dit stadje. Dat is tegenwoordig een no brainer.

0
platteprijs 21 december 2020 om 12:45

Ontruimen? ;)

0
Stefano Garzelli 21 december 2020 om 11:22

Geef dat shirt gewoon aan vd Poel. Klaar

0
toiletduck 21 december 2020 om 11:30

Zo’n cross tijdrit lijkt me best eens leuk om te zien.

0
HoofdIsVrij 21 december 2020 om 13:41

Was deze zomer ook georganiseerd in de strijd van de Balenberg. Viel wel een beetje tegen.

0
Arie den Blanken 21 december 2020 om 13:54

Dat zou als het op de normale manier niet kan doorgaan een leuk experiment zijn.
Maar dan zoals bij de technische alpineskinummers (Slalom en Reuzenslalom) in twee manches. Eerst een tijdrit over 1 ronde met de start volgorde volgens een loting of op omgekeerde volgorde van de UCI-ranglijst. De tweede manche in omgekeerde volgorde van de uitslag van de eerste. Met 30 deelnemers en starttijden om de minuut is er minimaal ruim een paar uur TV. Met vrouwen en mannen hebben beide ruim een half uur pauze tussen de beide manches . De totaaltijd over de beide ronden bepaalt de uitslag.

0
Lionel Messi 21 december 2020 om 11:55

In principe kun je deze ook wel schriftelijk afdoen inderdaad. Trui gaat toch wel naar mvdp

0
Henk van Bouw 21 december 2020 om 11:59

Misschien eerst even een keer doorlezen voordat je een artikel plaatst? Wat een boel typefouten..

0

Headlines

Populair

Materiaalzone