Nikolas Maes kondigt afscheid aan

zondag 25 oktober 2020 om 11:03
Nikolas Maes kondigt afscheid aan

Nikolas Maes heeft zijn afscheid aangekondigd als profwielrenner. De 34-jarige renner had een aflopend contract bij Lotto Soudal dat niet werd verlengd.

Maes maakt het nieuws bekend via zijn sociale media. “Ik wil iedereen bedanken die mij 14 jaar steunde in mijn carrière, in het bijzonder mijn zoontjes en vrouw om me altijd bij te staan!”

“Het was een fantastische tijd, maar nu verheug ik mij op een nieuwe fase in mijn leven en ik kijk ernaar uit om mijn toekomstplannen te realiseren”, schrijft hij op Twitter.

Maes werd in 2007 prof bij Topsport Vlaanderen. In 2010 maakte hij de overstap naar de WorldTour bij Quick-Step-Innergetic. Na vijf seizoenen in dienst bij de ploeg van Patrick Lefevere ging hij een nieuw avontuur aan bij Lotto Soudal. Zijn sportieve hoogtepunt behaalde hij in 2013 met de eindzege in de World Ports Classic.


foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

3 Reacties

Cochise 25 oktober 2020 om 13:32

Nog eentje van die generatie die al heel vroeg uitgebloeid was. Ook Roelandts gestopt, Cornu en De Greef zelfs heel snel uitgespeeld als prof, Vanendert die het ook al lang van 1 uitschietertje per seizoen moet hebben.
Eigenlijk enkel Van Avermaet en De Gendt blijven nog over.

Titaantje 25 oktober 2020 om 18:42

Gilbert, Devenyns en Hermans? De laatste twee zijn geen wereldtoppers, maar halen er wel uit wat erin zit voor hun kwaliteiten.

Peter Lippens 25 oktober 2020 om 18:46

Maas was bij QS een erg gewaardeerd superhelper, beetje vergelijkbaar met big Tim van nu, stapte over naar Lotto om meer zijn eigen kans te kunnen gaan, begrijpelijk, maar dat is niet echt gelukt.

Headlines

Populair

Materiaalzone