Nikias Arndt: ”Eerste profzege voelt geweldig!”

zaterdag 10 augustus 2013 om 20:31
Nikias Arndt

foto: Sirotti

Dat Argos-Shimano meer snelle mannen binnen de gelederen heeft dan alleen Marcel Kittel en John Degenkolb, werd vandaag in de derde rit van de Arctic Race Norway (2.1) nog maar eens onderstreept. De nog maar 21-jarige Duitser Nikias Arndt vloerde er het Vacansoleil-duo Kenny van Hummel en Barry Markus in de massaspurt en greep zo zijn eerste overwinning bij de profs . ‘Dit geeft een geweldig gevoel”, aldus Arndt op de website van de ploeg.


”Ik moet vooral de ploeg bedanken voor de perfecte lead-out”, jubelde Arndt kort na afloop. ”De wind stond niet helemaal zoals we op voorhand verwachtten en dus moesten we onze tactiek in de finale drastisch aanpassen. Dat we het alsnog tot een goed einde weten te brengen, zegt genoeg over de sterkte van onze ploeg.”

”Het is goed om te zien dat mijn trainingsarbeid beloond wordt en ik hier mijn eerste profoverwinning kan pakken”, laat Arndt tot slot optekenen. Argos-Shimano had vandaag beduidend meer geluk dan gisteren, toen zowel de rappe Ramon Sinkeldam als de Zweed Jonas Ahlstrand tegen de grond gingen. Beiden hielden enkel schaafwonden over aan hun tuimelpartij en Sinkeldam had vandaag zelfs een groot aandeel in de winst van zijn ploeggenoot Arndt.

De Arctic Race Norway eindigt morgen met wederom een relatief vlakke rit van 155 kilometer tussen Sortland en Harstad.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.