Niki Terpstra twijfelt over NK-deelname

Niki Terpstra twijfelt over NK-deelname

foto: Sirotti

vrijdag 16 juni 2017 om 12:30

Niki Terpstra moest in de eerste rit van de Ster ZLM Toer 2017 opgeven. De Assendelfter zegt op Instagram dat zijn rentree hem slechter beviel dan hij vooraf had gedacht en voorlopig niet gaat koersen. Achter het NK in Montferland volgend weekend staat daarom een vraagteken. “Dat moet ik nog even bekijken”, laat hij aan WielerFlits weten. “Zoals je ziet ben ik al onderweg naar huis”, vertelt Terpstra vanuit zijn auto in een Instagram-story. “De koers ging nog slechter dan we verwacht hadden. Jammer, maar dat was een beetje verwacht natuurlijk. Met de ploeg hebben we afgesproken dat ik eerst goed ga goed revalideren en dan weer aan mijn conditie werken, voordat ik weer een andere koers ga rijden. Dus dat wordt hard werken, kilometer vreten en gaan met die banaan”, aldus Terpstra. Wanneer de Quick-Step Floors-renner de beslissing neemt om het Nederlands kampioenschap over te slaan, is niet bekend.

Eerder deze week vertelde Terpstra al dat als hij het NK zou rijden, het niet meer dan meerijden zou zijn.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Mathieu Moller 16 juni 2017 om 12:33

Zonde voor het NK, maar wel begrijpelijk. Sterkte Niki.

0
achtpuntzes 16 juni 2017 om 12:34
Quote:
Wanneer de Quick-Step Floors-renner de beslissing neemt om het Nederlands kampioenschap over te slaan, is niet bekend.

zoals ik het lees is de beslissing al reeds gemaakt,lol :p
oftewel, ik zou er ‘al dan niet’ tussen zetten.

0
josi 16 juni 2017 om 12:34

Lijkt me weinig zinvol voor hem om het NK te doen, eerst maar even volledig herstellen.

0
B-Robert 16 juni 2017 om 12:37
Quote:
De koers ging nog slechter dan we verwacht hadden. Jammer, maar dat was een beetje verwacht natuurlijk.

Dus het was de verwachting dat het slechter ging dan verwacht. Had ie beter niet op kunnen stappen.

0
maklukzat 16 juni 2017 om 12:49

Komt toch niet vaak voor dat je uit koers moet stappen omdat je nog niet hersteld bent van een eerdere blessure. Flinke inschattingsfout. Eerst maar eens lekker trainen.

0
AWestie 16 juni 2017 om 13:16

NOS had vandaag ook al een bericht over het NK. Bij de titel zou je denken: Oh wat fijn. Als je de tekst leest denk je: wie blijft er wel over? http://nos.nl/artikel/2178466-veel-worldtour-renners-naar-nk-een-enkeling-zegt-af.html

0
flashke 16 juni 2017 om 13:18

@gardeyn
Als Terpstra hier start, of een andere renner van QS, het maakt geen verschil uit qua startgeld. Domme reactie verwijzend naar een verkeerde context.

0
DeLuiaardVanLimburg 16 juni 2017 om 13:33

@redactie, ik klaag niet graag over taalfouten als het om een stijlfoutje gaat, maar de afgelopen dagen zijn er wel een hoop slordigheden (dubbele woorden etc.). Gezien de kwantiteit die jullie publiceren blijf ik sowieso fan, maar even nalezen is wel zo prettig.

0
KnightBiker 16 juni 2017 om 14:04

dus waarschijnlijk geen grote ronde oid dit jaar – ik zou als ik Niki was een maandje camper huren met de familie in de VS, een beetje avonturieren is handig als je vooral kilometers wilt maken. (naar Ted Dam voorbeeld.)

0
Scott Sunderland 16 juni 2017 om 14:41

Gewoon gelijk zeggen dat hij niet start. Hij heeft er helemaal niks te zoeken nu. Rustig herstellen en dan verder zien. Een terugkeer forceren werkt averechts.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone