Niki Terpstra over transfer naar Direct Énergie: “Een aanbod dat ik niet kon afslaan’”

vrijdag 17 augustus 2018 om 08:35
Niki Terpstra over transfer naar Direct Énergie: “Een aanbod dat ik niet kon afslaan’”

foto: Marcel Koch

Een dag nadat zijn verrassende transfer naar Direct Énergie bekend werd, reageert Niki Terpstra op het nieuws. In het Algemeen Dagblad noemt hij het voorstel van Franse ploeg “een aanbod dat ik niet kon afslaan’’.

De Nederlander zegt door de Fransen te zijn gevleid vanwege hun sterke interesse in hem. “Na het winnen van de Ronde van Vlaanderen gebeurde er niet echt veel. Tijdens de ronde (Tour de France, red.) kregen ze van de sponsor pas het budget voor de komende jaren. En konden ze mij benaderen.”

“Dit is zeker geen gemakkelijke stap. Maar ik weet ook van mezelf dat ik juist uit dit soort uitdagingen nieuwe motivatie kan halen.” Terpstra hoopt bij zijn nieuwe werkgever opnieuw te schitteren in de voorjaarsklassiekers en een rit in de Tour te winnen.

Dit artikel delen:

36 Reacties

FBahamontes 17 augustus 2018 om 08:44

Tja, hij is in elk geval nog redelijk eerlijk over het feit dat hij puur voor het geld kiest.

delgado 17 augustus 2018 om 08:51

Ja dus? Vanwaar die laagdunkende toon terwijl dit de normaalste zaak ter wereld is?

achtpuntzes 17 augustus 2018 om 09:19

En waar zegt Terpstra dan dat hij voor t geld gekozen heeft?

Quote:
een aanbod dat ik niet kon afslaan

Kan ook zijn dat ze hem toegezegd hebben dat hij absolute kopman is en nooit voor een ander zal hoeven werken, iets dat bij een WT ploeg zo goed als ondenkbaar is.

Timocycling 17 augustus 2018 om 11:41

@8.6: wees niet zo naïef. Dit is gewoon een keuze op basis van geld en daar is ook niets raars aan of mis mee.

KnightBiker 17 augustus 2018 om 12:15

Je vergeet dat er van uit Quickstep helemaal geen aanbod kwam, en van enig ander aanbod weten we niets. Het is dus niet zo simpel als Het hoogte bod accepteren omdat Quickstep gewoon geen optie was.

Birdheart 17 augustus 2018 om 08:52

Zou er nu echt geen wt ploeg geweest zijn die hem dit geld kon bieden.

Scott Sunderland 17 augustus 2018 om 09:22

Wat maakt dat voor Terpstra nou uit ?? Tour en Parijs-Roubaix rijden ze altijd en Ronde van Vlaanderen nu ook met de komst van Terpstra

ah-ja 17 augustus 2018 om 09:14

Groot gelijk, vol voor het geld gaan. Spreek hij trouwens Frans??

Merbaum 17 augustus 2018 om 09:30

Belangrijker, kent hij de chansons een beetje? ;-)

Timocycling 17 augustus 2018 om 11:42

Hij heeft vroeger volgens mij voor een Franse ploeg gereden, dus dat zal niet zo’n groot probleem zijn denk ik.

Marszzz 17 augustus 2018 om 13:04

Non, je ne regrette rien

Jorco 17 augustus 2018 om 18:24

Milram was Duits @Timocycling

Scott Sunderland 17 augustus 2018 om 09:19

Dit is een commerciële sport en dit zijn jongens die met fietsen hun geld verdienen. Logisch dat hij deze keuze maakt en niks mis mee. Wat maakt het hem bovendien uit dat dit geen WT ploeg is ? Parijs-Roubaix en de Tour mogen ze sowieso rijden en de Ronde van Vlaanderen komt met de komst van Terpstra ook wel goed.

achtpuntzes 17 augustus 2018 om 09:21

Een aanbod kan ook sportief heel interessant zijn, ook hier heeft hij het niet expliciet over geld. Dat verzinnen jullie gewoon ter plekke.

FBahamontes 17 augustus 2018 om 10:16

Kom op zeg, dit is wel heel naïef. Geloof je nou echt werkelijk dat hij deze keuze op sportieve gronden heeft gemaakt? Van Quick-Step naar Direct Energie is per definitie een gigantisch grote stap terug op sportief gebied, dat hij nu absolute kopman gaat worden veranderd daar niks aan.

Er is verder absoluut niks mee om voor geld te kiezen hoor, maar ik vind het wel grappig dat mensen in het PR-verhaaltje over het sportieve aspect trappen.

delgado 17 augustus 2018 om 10:29

Welk PR-verhaal over het sportieve aspect???

toiletduck 17 augustus 2018 om 15:24

@FBahamontes: waarom is dat volgens jou zo? Zijn hoofddoelen zijn Parijs-Roubaix, RvV en een etappe in de Tour. Ik denk dat hij in de eerste twee ongeveer net zowel kans op succes maakt bij DE als bij QS (iets mindere ploeg maar nog wel enigszins representatief, dus ook geen concurrenten in eigen ploeg; weegt ongeveer tegen elkaar op). In de Tour daarentegen maakt hij veel méér kans. Hij hoeft zich niet meer 150km in te spannen op het vlakke, om vervolgens in de volgende kansrijke etappe al uitgepierd te zijn. Al die andere WT-koersen doen er voor Niki toch nauwelijks toe? En het is niet dat DE verder geen fatsoenlijk programma rijdt.

r525 17 augustus 2018 om 15:55

@Fbahamontes
Wat zit je vervelend te blèren alsof jouw mening een voldongen feit is zeg…
Tuurlijk speelt het salaris mee. Maar ook ik denk dat deze beslissing echt niet alleen op basis van geld is. Ben ervan overtuigd dat er teams zijn die hem minimaal hetzelfde salaris zouden bieden. Toch kiest hij hier voor.

fvtende 17 augustus 2018 om 09:31

Er staat toch nergens dat hij vol voor het geld kiest? Misschien wil hij juist wel graag een echte nestor zijn binnen een ploeg. Dan zie ik niet direct heel veel WT-ploegen waar hij die rol zomaar zou krijgen.

En al zou het vooral om geld zijn. Hij is 34, sportief gezien zal hij zijn beste jaren hebben gehad. Dit is wel het moment om eventueel nog de bankrekening te vullen voordat hij moet gaan nadenken hoe hij na zijn wielercarriere nog alles rond maakt.

Simon1 17 augustus 2018 om 09:54

Als je toch ziet hoe hij in laSamyn en E3 op Lampaard, Gilbert en Stybar leunt dan krap je toch achter je oren over z’n overstap. Toen hij P-R won was het ook omdat Boonen ver uit de beste sprinter was in het groepje daarachter.

r525 17 augustus 2018 om 10:07

Tja, en wie werd er bij Samyn 3e? Juist, Gaudin.

dikkechaap 17 augustus 2018 om 10:34

Boonen was zoveel sneller dan de rest dat hij 10e werd. Degenkolb 2e, Sagan 6e.

Over een paar jaar is het verhaal dat Boonen destijds Terpstra eigenhandig over de streep heeft geduwd.

platteprijs 17 augustus 2018 om 13:08

In la Samyn kon Gilbert hem niet volgen, Terpstra wachtte zelfs nog even. In de E3 reed hij Lampaert uit het wiel. En dat verhaal over Parijs-Roubaix en Tom Boonen, tsjonge … Natuurlijk heeft het een groot voordeel om voor een ploeg als Quick Step te rijden, maar we gaan het zien de volgende twee voorjaren.

Mwielerfan 18 augustus 2018 om 02:32

Als dat zo is en gaudin niet hetzelfde kan, dan nog noem je zn kleine koersen. Rvv gaat het natuurlijk echt om, en roubaix.
Boonen hielp door zijn aanwezigheid. Maar of boonen in zijn ploeg echt uitmaakte nadat terpstra weg was in roubaix? De anderen rijden niet graag met boonen in het wiel naar de velodrome. Een verschil was als boonen achter hem aan had gereden als hij in een andere ploeg zat. Maar gezien terpstra boonen eigenhandig terug had gebracht vraag ik me af of hij meer had gedaan als terpstra niet zijn ploegmaat was. boonen was net aangesloten na achtervolging dus was naar de andere kijken logisch.
Boonen had wel stybar naar de kop kunnen sturen. Doorgaans is terpstra iets sterker man tegen man zou ik denken.

Romāns Vainšteins 17 augustus 2018 om 09:57

Zou Chavanel, zijn ex-ploegmaat, hier nog een rol gespeeld hebben ? Gaat die trouwens nog wat doen voor deze equipe ? Lijkt me wel een ploegleider-in-spe

HoofdIsVrij 17 augustus 2018 om 10:00

Lekker met Gaudin beuken over de keien, ik zie het wel zitten.

Gabriel Melching 17 augustus 2018 om 10:30

En Petit, vergeet Petit niet. Slecht jaar maar komt net als Taaramäe dit jaar wel weer boven drijven denk ik.

leegloper 17 augustus 2018 om 11:07

@FBahamontes,
Wat dacht je ervan dat hij ook voor het sportieve kiest ipv “puur” voor het geld? Mij lijkt dat hij naar beide kijkt, niet zo gek.

@Simon1,
Misschien zou Terpstra volgend jaar bij QS in een situatie zitten waarin hij moet afstoppen voor anderen. Prima om dan als kopman bij Direct Energie te zitten, waar hij nog een paar aardige knechten heeft.

Mountainking 17 augustus 2018 om 11:15

Er komt een dag dat je het onderhandelen met Lefevere beu bent en gewoon waardering wilt zien zonder gezeur.

KnightBiker 17 augustus 2018 om 12:25

Normaal geef Ik je gelijk Maar: Levevre geeft al vanaf dag 1 aan een hoofdsponsor nodig te hebben voor een deugdelijk aanbod dat recht doet aan Terpstra’s prestaties. Er was geen aanbod waar over onderhandelt kon worden. Er was Alleen hoop dat die sponsor nog zou komen om dat aanbod wel te kunnen doen.

mark vv 17 augustus 2018 om 11:53

Succes Niki. Mooie overstap. En het draait niet alleen om geld zoals sommige mensen hier denken. Waarschijnlijk krijgt hij meer kansen en geeft vaak ook moraal een overstap.

Mwielerfan 18 augustus 2018 om 02:33

Ach die mensen denken dat omdat het bij hun alleen om geld.draait waarschijnlijk

leegloper 17 augustus 2018 om 12:04

Terpstra is een lone wolf, die nog tot van alles in staat is. Hij verlaat de roedel, zodat de puppen meer ruimte krijgen.

kielabokki 17 augustus 2018 om 12:04

Misschien mag ie wel zijn eigen trance-cd opnemen ;)

Ik lees ook niet expliciet dat hij voor het salaris gaat. Het zal het totaalplaatje zijn. Bij EQ is er bijna geen een uitgesproken kopman, dat is bij DE wel anders.

girardengo 17 augustus 2018 om 14:09

Een aanbod dat je niet kunt afslaan…doet aan bepaalde films denken. Verder een verrassende transfer, ben benieuwd wat hij de komende seizoenen nog kan gaan doen. Is de beste Nederlandse klassiekerrenner van het laatste decennium, en dat kan hij nog wel even blijven.

ghostwriter 20 augustus 2018 om 13:53

Voor een kopman voor de klassiekers is het waarschijnlijk beter om voor een Franse PCT ploeg met een relatief groot budget te rijden dan voor veel WT ploegen. Terpstra is daar zeker van het kopmanschap en een ploeg die geheel in zijn dienst werkt en zal ook zeker zijn van een vrije rol in de Tour. Voor de ploeg is het goed omdat ze zeker zijn van een uitnodiging voor alle klassiekers en een wereldtopper in huis hebben om als kopman voor die klassiekers te gebruiken. Het zou mij niet verbazen als Terpstra volgend jaar zijn beste jaar ooit rijdt.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone