Nieuwe update over herstel Tadej Pogacar: Sloveen kan bijna weer indoor trainen

zaterdag 6 mei 2023 om 08:24
Nieuwe update over herstel Tadej Pogacar: Sloveen kan bijna weer indoor trainen

foto: Cor Vos

Goed nieuws voor Tadej Pogacar: de Sloveen kan volgende week voor de eerste keer licht (indoor) trainen. De kopman van UAE Emirates kwam enkele weken geleden nog hard ten val in Luik-Bastenaken-Luik en liep daarbij breuken in zijn hand en pols op.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Lees ook:
Tadej Pogacar geopereerd aan meerdere breuken na Luik-Bastenaken-Luik

Mauro Gianetti, een van de belangrijke mensen bij UAE Emirates, heeft aan La Gazetta dello Sport laten weten dat het goed stelt. “Hij heeft afgelopen dinsdag nog een aantal medische checks gedaan, die waren allemaal oké. Nu moet hij nog rusten, maar hopelijk kan hij volgende week weer voor het eerst trainen. Dat zal indoor zijn, de eerste training op de weg is pas na vijf weken na de val”, aldus Gianetti.

De val in Luik-Bastenaken-Luik was op 23 april, dus dat zou betekenen dat Pogacar niet voor 28 mei voor het eerst buiten zou kunnen trainen. De Tour de France start een goede maand later op 1 juli. De volgende wedstrijd op het programma van Pogacar is de Ronde van Slovenië, die van start gaat op 14 juni.

Lees ook:
Pogacar kent herstelperiode: Sloveen hoeft niet lang te wachten op eerste trainingsritjes
Dit artikel delen:

8 Reacties

Romāns Vainšteins 6 mei 2023 om 08:42

Hij had toch die pols van meet af aan op meerdere plekken gebroken, volgens mij niet echt nieuws.

3
Groetjesaandevoetjes 6 mei 2023 om 08:47

Denk dat hij Slovenie dan overslaat om nog minstens 3 weken op hoogtestage te gaan. Tussen 28 mei en de start van de Tour zitten 34 dagen. Je wilt een paar dagen voordat de Tour begint al van de berg af zijn, dus lijkt me dat hij redelijk snel na 28 mei al op hoogte moet.

2
Limal 6 mei 2023 om 08:56

Ik vind het verrassend dat hij niet zowat onmiddelijk terug volop binnen kon fietsen. Had verwacht dat dit geen probleem zou zijn met zijn arm in een ‘sling’.

2
Handige Harry 6 mei 2023 om 09:46

Beetje zand in de ogen van de concurrentie strooien kan geen kwaad.

1
bswinkelss 6 mei 2023 om 08:50

Dan gaat hij Slovenie niet rijden. 20 dagen op hoogte voor Slovenië gaat m niet worden

0
toiletduck 6 mei 2023 om 10:09

In theorie zou hij de eerste week van z’n stage op de indoor op hoogte kunnen doen… is alleen niet zo lekker om aan je inhoud te werken.

0
Stephen 6 mei 2023 om 08:35

Meerdere breuken? Dat is nieuw(s).

-2
Reusjen 6 mei 2023 om 09:00

Nee dit was al vanaf het begin duidelijk.

1

Headlines

Populair

Materiaalzone