Pogacar kent herstelperiode: Sloveen hoeft niet lang te wachten op eerste trainingsritjes
foto: Cor Vos
maandag 24 april 2023 om 19:17

Pogacar kent herstelperiode: Sloveen hoeft niet lang te wachten op eerste trainingsritjes

UAE Emirates heeft een nieuwe update gegeven met betrekking tot de gezondheid van zijn renner Tadej Pogačar. De Sloveen, die zondag zwaar ten val kwam in Luik-Bastenaken-Luik, staat voor een revalidatieperiode van ongeveer zes weken. Wel kan hij over een paar dagen alweer licht (indoor) trainen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Ploegarts Adrian Rotunno zegt het volgende op de media-kanalen van UAE Emirates: “Tadej heeft een kleine schroef in zijn linkerhand om de botfragmenten opnieuw uit te lijnen. Die procedure was succesvol en hij zal thuis zijn herstelperiode beginnen. Vanwege de aard van de blessure duurt het herstel ongeveer zes weken. Wel kan hij over een paar dagen licht indoor trainen.”

Pogačar liep bij zijn val in Luik-Bastenaken-Luik meerdere breuken in hand en pols op. De Sloveense kopman van UAE Emirates kwam zondag op 170 kilometer van de finish ten val en moest vervolgens opgeven. Pogačar kon de gevallen Mikkel Honoré, die twee lekke banden opliep toen hij in een gat in de weg reed, niet meer ontwijken en ging vervolgens tegen de grond.

De tweevoudige Tourwinnaar werd die zondag nog geopereerd in het ziekenhuis in Genk. Zondagavond rond 19.30 uur mocht de renner – na een succesvolle operatie – het ziekenhuis weer verlaten.

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
24 april 2023 23:29
Mijn 'betrouwbare' bronnen vertellen dat de 2 breuken die hij is zijn pols heeft (scafoid en lunatum), nooit genezen kunnen zijn voor de tour. Tenzij die 'arrogante' Belgische chirurg wonderen heeft verricht.
Hopelijk is de chirurg, de Evenepoel onder de handchirurgie. Dus arrogant en briljant. Dan kan het nog een leuke tour worden.
    25 april 2023 01:36
    Pogi gaat ook niet op hoogte want dat is te vroeg.
    25 april 2023 12:39
    Ik leest toch niets arrogants, wat bedoel je juist?

    Ik weet wel dat voor een sterveling vaak andere hersteltijden gelden dan voor een topatleet. Die opereren ze sneller, ze krijgen betere opvolging en ze gebruiken voor breuken heel erg dure methodes om het herstel te versnellen.
24 april 2023 19:58
‘April is the cruellest month’
Dat Cycling the ‘cruellest sport’ is staat onderhand ook wel vast…
6 weken, dan is de TdF wel erg dichtbij.
Die zou zonder Pogacar pas echt onthoofd zijn…
    24 april 2023 20:02
    ik dank dat pogocar de tdf wel gaat halen, alleen denk ik niet in 100% top form, en dat heb je wel nodig tegen vingegaard.
    24 april 2023 20:46
    Ja hij gaat de tour doen maar jonas wint m
    24 april 2023 21:18
    Hij zou sowieso nu even gas terugnemen. Even paar weken uitrusten en dan weer beginnen met opbouw. Ik denk niet dat dit schadelijk is. In tegendeel zelfs. Hij is gebrand om weer op niveau te komen.
    24 april 2023 21:30
    @Bierbrouwer was het maar zo makkelijk, en dit helpt absoluut niet dit is ook geen voordeel, hij kan op rollers natuurlijk maar kan hij gwn buiten fietsen als hij 6 weken niks kan, en hij kan ook niet op hoogte (aangegeven door eigen ploeg)
24 april 2023 19:26
Heeft iemand zich al eigelijk afgevraagd hoe het is met mikkel of ligt ie daar nog ??
    24 april 2023 19:34
    Hersenschudding en kwetsures aan elleboog en schouder maar nog geen breuken gemeld
25 april 2023 08:28
Jammer als de beste renner uit de geschiedenis de Tout niet zal halen..Dan heeft JV toch nog hoop.
24 april 2023 21:12
Het voelt wel wat raar. Het zondagskind heeft een blessure... Precies zo'n zekerheid in het leven die weg valt. Wel blij met die enthousiaste foto in de wagen in een dubbel ziekenhuisschortje. Zelfs niet kwaad op de verzorger die vergeten was om z'n trolley met kledij van de teambus te halen en naar het ziekenhuis te brengen.
24 april 2023 20:44
Amwrica football is cruel er

Reacties zijn gesloten.