Nieuwe internationale veldritten in Oisterwijk en Gasselte

zondag 14 maart 2021 om 07:30
Nieuwe internationale veldritten in Oisterwijk en Gasselte

foto: Cor Vos

Voor komende winter staan negen Nederlandse veldritten op de UCI-kalender. Daarvan maken de wedstrijden in Hulst en Hoogerheide deel uit van de Wereldbeker. Tevens treffen we twee nieuwe crossen aan: in het Noord-Brabantse Oisterwijk en in het Drentse Gasselte.

In Oisterwijk wordt op zondag 17 oktober de Internationale GP Destil gehouden. De GP Destil is al tientallen jaren een wedstrijd op nationaal niveau, maar zet dit jaar de stap naar de UCI-kalender. Daarvoor is een nieuw parcours aangelegd op Streekpark Klein Oisterwijk. “Op die dag wordt ook de Wereldbeker van Iowa verreden, maar voor de rest is de kalender nagenoeg leeg”, laat Hans Cornelis van Stichting Wielerronde Moergestel Oisterwijk weten. “We verwachten daarom dat we veel subtoppers aan de start mogen begroeten om felbegeerde UCI-punten te vergaren.”

Veldrit op WK-parcours 1991
Ook de Hondsrug Cyclo Cross, die op zaterdag 15 januari in Gasselte plaatsvindt, is nieuw op de agenda. Het Drentse dorp ligt amper vijf kilometer ten zuiden van Gieten, waar zondag 3 oktober de Superprestigecross wordt gehouden. Het gaat echter om een andere organisatie, zo legt Jantienus Warners, parcours van de Superprestigecross in Gieten, uit aan WielerFlits.

Rond recreatieplas ’t Nije Hemelriek in Gasselte werden eerder al het Nederlands kampioenschap (2014) en het wereldkampioenschap (1991) georganiseerd. De organisator van de Geopark Hondsrug MTB Classic wil dit jaar weer een veldrit op dat parcours laten verrijden. “De insteek is om deze cross te laten groeien”, zegt Warners.

Nederlandse veldritten op de UCI-kalender 2021-2022
flag-nl Telenet Superprestige Gieten (3 oktober)
flag-nl Internationale GP Destil in Oisterwijk (17 oktober)
flag-nl Kiremko Nacht van Woerden (26 oktober)
flag-nl Grote Prijs van Brabant in Rosmalen (31 oktober)
flag-nl Wereldbeker Hulst (2 januari)
flag-nl NK veldrijden in Zaltbommel (8-9 januari)
flag-nl Hondsrug Cyclo Cross in Gasselte (15 januari)
flag-nl Internationale Cyclocross Rucphen (22 januari)
flag-nl Wereldbeker Hoogerheide (23 januari)

Renners duiken naar beneden tijdens het WK veldrijden van 1991 – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

4 Reacties

chasse patat 13 maart 2021 om 21:21

Gasselte? Het parcours van de SP veldrit in Gieten is al bijna Gasselte. Is het dan een parcours rondom het Nije Hemelriek, waar Adri vd Poel in 1991 vice-wereldkampioen werd (wat ook Gieten werd genoemd) ? Of het parcours van het NK 2014 wat ook eerder in Gasselte lag dan in Gieten?

0
Apemantus 13 maart 2021 om 23:40

Heel mooi die nieuwe Nederlandse crossen erbij op het hoogste niveau. Het lijkt erop dat al dat Nederlandse succes zijn vruchten begint af te werpen, en terecht! Nu is het enkel nog wachten op een heus Nederlands crossteam, dat kan toch ook niet lang uitblijven zou je denken.

0
Hans vl 14 maart 2021 om 08:42

Lijkt mij inderdaad het parcours rondom de Hondsrugclassic (MTB).
Als ik het me goed herinner was de inschrijving daar inderdaad bij het Nije Hemelriek.
Leuk hoor, zand, bos, beetje hoogteverschil :)

0
Theo Bovengemiddelkamp 14 maart 2021 om 10:08

Als die vijf losse crossen nou eens de koppen bij elkaar steken om te kijken of ze samen verder komen dan alleen qua sponsoring, tv-uitzendingen, organisatie, enz. Dan zou hier best iets moois uit kunnen ontstaan.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone