Tom Dumoulin mist Strade Bianche door positieve coronatest

Tom Dumoulin mist Strade Bianche door positieve coronatest

foto: Cor Vos

vrijdag 4 maart 2022 om 10:21

Tom Dumoulin kan alsnog de Strade Bianche niet rijden. Aanvankelijk stond de Nederlandse kopman van Jumbo-Visma op de startlijst om samen met oud-winnaar Tiesj Benoot het kopmanschap te dragen, maar de Limburger testte vanochtend positief op het coronavirus.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Donderdag verkende Dumoulin met zijn ploegmaten nog de finale van de Strade Bianche. Hoewel hij vooralsnog geen verschijnselen van corona heeft, was de testuitslag duidelijk. Samen met Ties Benoot wilde de ploeg hem naar voren schuiven in de Toscaanse klassieker over de witte gravelwegen.

Sportief manager Merijn Zeeman van Jumbo-Visma gaf als reden voor de teleurstellende resultaten van Dumoulin in de bergritten van de UAE Tour een gebrek aan wedstrijdritme aan, maar benadrukte dat de oud-winnaar van de Giro d’Italia er conditioneel goed voor staat.

Om 11.15 uur is bovenstaand deel voorzien van updates met het nieuws over de positieve coronatest van Tom Dumoulin.


Benoot: “Met vertrouwen aan de start”
Jumbo-Visma gaat door de afwezigheid van Dumoulin met slechts zes renners van start in de Italiaanse gravelklassieker. Naast Benoot zijn dat Sepp Kuss, Robert Gesink, Koen Bouwman, Timo Roosen en Milan Vader. De Belgische kopman kijkt uit naar de Toscaanse koers. “Strade is een speciale koers voor mij. Ik behaalde er mijn eerste profzege en tot op heden blijft dat ook mijn mooiste overwinning”, vertelt hij.

“Voor de rest heb ik er ook altijd al goed gereden en haalde ik er bijna altijd de finale. Ik ga ook gewoon heel graag naar Italië om wedstrijden te rijden en zeker naar Toscane”, aldus Benoot. “Strade is wel het soort wedstrijd waar vooral ongeluk een beslissende factor kan zijn. Maar voor de rest sta ik met veel vertrouwen aan de start, want ook de ploeg is heel goed. Ik ga voor een zo hoog mogelijke notering.”

Tiesj Benoot – foto: Cor Vos

Tirreno-Adriatico
Twee dagen na Strade Bianche gaat Tirreno-Adriatico van start. Benoot en Kuss zijn de enige twee renners van Jumbo-Visma die beide koersen rijden. In Tirreno-Adriatico koersen ze samen met kopman Jonas Vingegaard, Jos van Emden, Tosh Van der Sande, Olav Kooij en Edoardo Affini.

“Met Jonas hebben we een kopman die al bewezen heeft dat hij goed is. Ik wil hem vooral zo goed mogelijk ondersteunen. Daarnaast kan ik de Tirreno ook gebruiken om nog aan die laatste procenten te werken richting de rest van het klassieke voorjaar”, kijkt Benoot vooruit.

voor

voor

Dit artikel delen:

121 Reacties

JDV 4 maart 2022 om 14:10

Haha, nou zijn er nog Wielerflitspsychoanalisten met een diepere kijk op de coronabesmetting van Tom Dumoulin?

0
skylimit 4 maart 2022 om 14:23

Vanuit zijn rug is het nu opeens een verkoudheidje geworden, maar eh nee we noemen het een coronabesmetting dat klinkt beter in deze periode en wordt er verder niks achter gezocht. Rare communicatie weer vanuit kamp TJV.

0
YogiBear 4 maart 2022 om 14:30

Ja joh, het ligt aan Jumbo Visma, aan wielerflits en aan de hele wereld, behalve aan jezelf.

0
klimmer99 4 maart 2022 om 15:31

Zoveel heisa over dit bericht. Er zijn nog andere renners die niet kunnen starten buiten TD.

0
Pietspeed 4 maart 2022 om 16:08

Veel onbegrijpelijke reacties. De vrouw van TD studeerde gezondheidswetenschappen, is GZ psycholoog, en Tom wilde eigenlijk ook wel medicijnen studeren vlg mij.
Onlangs waren er al wat opmerkingen inzake het C protocol.
TD zal waarschijnlijk behoorlijk, zo niet zeer goed op de hoogte zijn vwb CFR, IFR, CT, PCR T. maskers, etc. Is overigens ook een slimme kerel. Zou me niet verbazen als hij er klaar mee is met dat hele circus en de fiets al dan niet tijdelijk aan de haak hangt.

0
Marik 4 maart 2022 om 16:09

Wauw….echt wauw….

0
Romāns Vainšteins 4 maart 2022 om 16:36

‘vwb CFR, IFR, CT, PCR T’

Wel een leuk mantra om met holle hogen voor je uit te prevelen wanneer alles net iets tegenzit

0
Pietspeed 4 maart 2022 om 18:36

Tsja, wat niet weet, wat niet deert. Het zal je maar in de weg zitten.

0
girardengo 4 maart 2022 om 16:41

Niemand die zijn voorbarige conclusies terug trekt. Ongelofelijk dit niveau. Ik houd het maar voor gezien hier.

0
Canyonracer 4 maart 2022 om 18:04

Precies het niveau waarom veel mensen een hekel hebben aan wielrenners…

0
bunchsprinter 4 maart 2022 om 18:29

Ik ben mans genoeg om aan te geven dat mijn posts speculatief waren. Staat er ook. Geef ook aan dat het best ook een griepje kan zijn. Alleen ik merk dat Tom na zijn sebatticle en het uitblijven van prestaties, de schijn tegen heeft. In mijn laatste post geef ik ook aan dat de teleurstelling verder gaat dan UAE en Strade. Ik heb me echter laten verleiden tot te speculatieve commentaren, waarvoor mijn oprechte excuses.

0
Marik 4 maart 2022 om 18:43

Respect hoor.

0
Merlinappa 4 maart 2022 om 19:25

Zilveren medaille op de OS
'Uitblijven van prestaties'

0
bunchsprinter 4 maart 2022 om 20:15

En wat nog meer dan, na zijn giro overwinning ? Hij wordt niet betaald als knecht he…

0
Lalsacien 4 maart 2022 om 21:25

Een knecht (excusez le mot) haalt geen zilveren medaille.

0
Alfons Haavers 4 maart 2022 om 22:13

Salaris krijg je o.b.v. wat je waard was bij het ondertekenen van je contract. Denk bv. aan Aru die bij UAE 2,6m per jaar ving.

Wellicht zal Dumoulin wat moeten inbinden bij een volgend contract, maar daar heeft deelname aan de Strade of zijn uitslag in de UAE Tour weinig effect op, denk ik.

0
bunchsprinter 4 maart 2022 om 20:22

En ik heb al tig keren hier aangegeven, dat hij nog wereldtop in het tijdrijden is. Hij wil rond (j) es gaan winnen…

0
klootje kriekeljon 4 maart 2022 om 22:48

Ik mis alleen die ene gast nog met 40 reacties waarvan 35: het is toch een sjeng hè.

0
Blackcanyon 5 maart 2022 om 00:28

Beterschap Tom. Met de corona en de reacties hier. Ik zie hier helaas weinig tot geen reacties waarin je beterschap wordt gewenst.
Jammer. Van mij in elk geval een welgemeend beterschap!
Zodra je weer bent genezen van corona, laat de reaguurders een poepie ruiken.

0
Cen Morawec 5 maart 2022 om 08:10

Is het ergens publiek te vinden wat renners betaald krijgen? Is het een fix salaris + performance bonus? Wetten jullie wat met name Tom Dumoulin krigt in vergelijking met collegas binnen zijn ploeg en in vergelijking met anderen Nederlandse renners of met andere racers die ook all eens groote ronde wonnen?

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone