Tom Dumoulin mist Strade Bianche door positieve coronatest

Tom Dumoulin mist Strade Bianche door positieve coronatest

foto: Cor Vos

vrijdag 4 maart 2022 om 10:21

Tom Dumoulin kan alsnog de Strade Bianche niet rijden. Aanvankelijk stond de Nederlandse kopman van Jumbo-Visma op de startlijst om samen met oud-winnaar Tiesj Benoot het kopmanschap te dragen, maar de Limburger testte vanochtend positief op het coronavirus.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Donderdag verkende Dumoulin met zijn ploegmaten nog de finale van de Strade Bianche. Hoewel hij vooralsnog geen verschijnselen van corona heeft, was de testuitslag duidelijk. Samen met Ties Benoot wilde de ploeg hem naar voren schuiven in de Toscaanse klassieker over de witte gravelwegen.

Sportief manager Merijn Zeeman van Jumbo-Visma gaf als reden voor de teleurstellende resultaten van Dumoulin in de bergritten van de UAE Tour een gebrek aan wedstrijdritme aan, maar benadrukte dat de oud-winnaar van de Giro d’Italia er conditioneel goed voor staat.

Om 11.15 uur is bovenstaand deel voorzien van updates met het nieuws over de positieve coronatest van Tom Dumoulin.


Benoot: “Met vertrouwen aan de start”
Jumbo-Visma gaat door de afwezigheid van Dumoulin met slechts zes renners van start in de Italiaanse gravelklassieker. Naast Benoot zijn dat Sepp Kuss, Robert Gesink, Koen Bouwman, Timo Roosen en Milan Vader. De Belgische kopman kijkt uit naar de Toscaanse koers. “Strade is een speciale koers voor mij. Ik behaalde er mijn eerste profzege en tot op heden blijft dat ook mijn mooiste overwinning”, vertelt hij.

“Voor de rest heb ik er ook altijd al goed gereden en haalde ik er bijna altijd de finale. Ik ga ook gewoon heel graag naar Italië om wedstrijden te rijden en zeker naar Toscane”, aldus Benoot. “Strade is wel het soort wedstrijd waar vooral ongeluk een beslissende factor kan zijn. Maar voor de rest sta ik met veel vertrouwen aan de start, want ook de ploeg is heel goed. Ik ga voor een zo hoog mogelijke notering.”

Tiesj Benoot – foto: Cor Vos

Tirreno-Adriatico
Twee dagen na Strade Bianche gaat Tirreno-Adriatico van start. Benoot en Kuss zijn de enige twee renners van Jumbo-Visma die beide koersen rijden. In Tirreno-Adriatico koersen ze samen met kopman Jonas Vingegaard, Jos van Emden, Tosh Van der Sande, Olav Kooij en Edoardo Affini.

“Met Jonas hebben we een kopman die al bewezen heeft dat hij goed is. Ik wil hem vooral zo goed mogelijk ondersteunen. Daarnaast kan ik de Tirreno ook gebruiken om nog aan die laatste procenten te werken richting de rest van het klassieke voorjaar”, kijkt Benoot vooruit.

voor

voor

Dit artikel delen:

121 Reacties

orlando dani 4 maart 2022 om 11:12

Tom Pidcock heeft zich ook af gemeld, erg jammer

0
Cen Morawec 4 maart 2022 om 11:17

Zien we hem in Catalonië?

0
Ronellenfitsch 4 maart 2022 om 11:23

Communiceert TJV dit expres zo knullig zodat we op wielerflits lekker een paar uur kunnen speculeren?

0
Klein Verzet 4 maart 2022 om 11:26

De negativiteit hier te lezen rond de persoon Dumoulin schokt me.

0
Romāns Vainšteins 4 maart 2022 om 12:06

Mij schokt het geenszins, ik vind al langere tijd de reutelende kwestie rondom Dumoulin’s psyche en daarin alle uit de bocht vliegende pro & contra’s uiterst vermakelijk. Hoe moeilijk is het om ‘supertalentvolle coureur ziet na grote successen niet meer echt heil van veel te hard fietsen altijd in en kwakkelt wat met vorm’ te begrijpen?

0
Anton van Valouwe 4 maart 2022 om 12:40

Dat is wel eens erger geweest, toen hij bij een andere ploeg reed en regelmatig wat won.

0
Klein Verzet 4 maart 2022 om 14:40

@RV, Fijn voor je dat jij je eigen aannames zo goed begrijpt. Daarentegen zie ik al die negatieve reacties voornamelijk als een projectie van eigen onvermogen (en dat mag je op vele manieren interpreteren).

0
appiett 4 maart 2022 om 11:27

Eens met Xevar, iedereen die de afgelopen 2 jaar corona heeft gehad of een positieve test heeft gehad ontslaan. Stelletje slappelingen..

0
Romāns Vainšteins 4 maart 2022 om 11:27

‘Xevar doet me denken aan iemand die hier vroeger ook wel eens rond hing…’

Ja en? Zolang WF het toestaat om je naam steeds te veranderen krijg je dat. Ga hiervoor (terecht) klagen bij de redactie want ik zie er totaal geen nut in dat dat mag. Vrijheid om ‘leipe koersfreak’ om te zetten naar ‘Ventoso2’ why?

0
Silent Hill 4 maart 2022 om 11:28

Je zou haast vergeten dat die renner ooit een grote ronde won. Dat zal wel met een doosje Prozac in de achterzak geweest zijn.
Lijkt nu toch eerder de geschiedenis in te gaan als “die labiele renner”. En de renner die een drolletje moest leggen, natuurlijk.

0
joowii 4 maart 2022 om 16:09

Haha! Welnee joh, natuurlijk gaat hij de geschiedenis niet in als “die labiele renner”, maar als de eerste Nederlander in tíjden die een grote ronde wist te winnen.

0
thorsen 4 maart 2022 om 11:28

Positieve coronatest dus. Ik ben héél benieuwd naar de reacties van alle toetsenbordhelden hierboven die hem al hebben veroordeeld en afgeschreven.

0
thorsen 4 maart 2022 om 11:41

Uiteraard blijft het muisstil. Wat de heldenstatus van deze mensen alleen maar bevestigt.

0
Zenon J. 4 maart 2022 om 13:15

Wat een droevige opmerkingen zitten er inderdaad tussen, tenenkrommend niveau hier af en toe :-(

0
Rikny 4 maart 2022 om 13:39

Ik ben ook wel erg benieuwd naar de reacties van de mensen die het ook nu weer beter weten.

Enorm balen voor Tom. Het volgende slachtoffer van de oncontroleerbare loterij…..

0
Triqo 4 maart 2022 om 14:11

Xevar heeft z’n post alweer verwijderd haha

0
girardengo 4 maart 2022 om 11:29

Verwarrende discussie hier. Positieve coronatest en hele verhalen over zijn mentale gesteldheid etc.

0
bartp25 4 maart 2022 om 11:51

Positieve test was pas later bekend, stond eerst enkel ongemak.

0
harryjohan71 4 maart 2022 om 11:57

@Girardengo Het was eerst niet duidelijk dat het om een positieve Coranatest ging. De reageerders zijn er altijd snel bij om Dumoulin de grond in te trappen. Niet fit betekent bij de reageerders dat hij mentaal niet in orde is en moet stoppen met wielrennen. Te absurd voor woorden.

0
Odin 4 maart 2022 om 11:34

Dumoulin kan het dus geen eens opbrengen om te koersen met een positieve test, dan is het in mijn ogen wel einde contract.

0
Barry Batsbak 4 maart 2022 om 12:53

Een laffe en uitermate zwakke keus van Tom. Als je ziet hoe mensen met astma een complete Tour de France uitrijden dan is het absurd dat Tom niet eens een eendagskoersje van 160km af kan haspelen.

0
Marco 4 maart 2022 om 11:36

Xevar is altijd Xevar geweest.. Als iemand een andere naam heeft kun je dat zien

0
Canyonracer 4 maart 2022 om 11:50

Je mag niet starten met een positieve test…

0
joowii 4 maart 2022 om 16:10

Ah! Vandaar.

0
Rondje 25 4 maart 2022 om 11:59

Jammer. Het zit ook niet mee. Mogelijk heeft dat hem (zonder dat hij het zelf weet) in de UEA Tour toch ook parten gespeeld. Ik zou daar toch ook wel weer moed uit putten, destemeer de tijdrit daar goed ging.

0
Al Phila 4 maart 2022 om 12:01

Kunnen ze Lennard Hofstede niet opstellen ?? Alhoewel die waarschijnlijk niet op de shortlist stond)

0
YogiBear 4 maart 2022 om 12:01

Willen al diegenen die hierboven zonder enige kennis van zaken het nodig vonden om nergens op gebaseerd Dumoulin weer af te branden, hun excuses nog maken, of gaan ze zich nu gewoon stil houden?

0
harryjohan71 4 maart 2022 om 12:05

@Yogibear ze verwijderen hun reactie ipv te zeggen dat ze ten onrechte Dumoulin hebben afgebrand.

0
BincheTournaiBinche 4 maart 2022 om 12:53

@YogiBear

Volledig mee eens.

0
Silent Hill 4 maart 2022 om 13:47

@YogiBear: woon je daadwerkelijk in Sprookjesland tussen de elfjes en met de goede fee als beste vriendinnetje, of ben je er enkel op vakantie ?

Als er al iemand excuses zou moeten aanbieden is het Wielerflits zelf. Wachten ze 10 minuten langer om dit bericht te publiceren was het correct, duidelijk en volledig. Nu gaven ze enkel een heerlijke voorzet, veel te mooi om de 'haters' die niet te laten binnenkoppen.

0
Marik 4 maart 2022 om 13:54

Silent Hill ooohhh het is de schuld van Wielerflits, die arme forumleden kunnen er natuurlijk ook helemaal niets aan doen dat ze zo reageren. Die kunnen hun handen wassen in onschuld, natuurlijk……
Dat is hetzelfde als de mensen die zeggen dat het de schuld is van het Westen dat Poetin Oekraïne binnenvalt. Die arme Poetin kan er natuurlijk helemaal niets aan doen, het komt door die nare Westerse landen.

0
Michiel 4 maart 2022 om 13:54

Waarom zouden ze? Omdat Yogi Bear en co aan het plafond zitten)

0
Wheely 4 maart 2022 om 12:13

Ik zie het positief in voor Tom, je kunt het nu maar beter gehad hebben met het oog op de rest van het seizoen. Verklaart tevens waarom hij niet fit was?

0
peter s 4 maart 2022 om 12:36

Idd Wheely ,beter nu dan een dag voor de Giro

0
girardengo 4 maart 2022 om 12:21

Zelfs als de criticasters hun excuses niet (willen) maken, is het op zijn minst fatsoenlijk om afstand te nemen van hun standpunt. Dat lijkt me toch wel wenselijk voor het klimaat op het forum.

0
Turtlehead 4 maart 2022 om 12:26

Oei, dat belooft niet veel goeds voor de rest waarmee hij getraind heeft.
Ik las laatst dat lage rugpijn een mogelijk symptoom is van Omicron. Dan is alles in één keer verklaard :)

0
Kopinkas 4 maart 2022 om 12:46

Zo, dat hebben we ook weer achter de rug…

Zag sowieso al weinig heil in een ‘koppel’ Benoot-Dumoulin voor de Strade, en voor Benoot gaat Dumoulins afwezigheid weinig verschil uitmaken – hij gaat zelf sowieso moeten anticiperen, terwijl Tom hier gewoon zo lang mogelijk had trachten aan te klampen…

Benoot – Van Aert , Benoot – Laporte: dat zijn de koppels waar ik meer van wil zien.

0
Dikke Vrouw 4 maart 2022 om 12:52

Wat sneu voor dumo hopenlijk niemand anders uit de equipe besmet

0
Sander van der Sluis 4 maart 2022 om 12:53

Wat een ongelovelijke clusterfuck aan shitberichten hier. De man heeft CO-RO-NA. En mag niet starten stelletje wielerwappies!

0
Odin 4 maart 2022 om 12:58

Ontspan Sander, geintje op z’n tijd moet kunnen.

0
Sander van der Sluis 4 maart 2022 om 13:03

Nu laat ik alles lopen, bedankt he

0
harryjohan71 4 maart 2022 om 13:29

@Odin ik zie de reacties niet als een geintje en vind persoonlijk dat veel reacties te ver gaan.

0
Marik 4 maart 2022 om 13:15

Met kromme tenen alle reacties zitten lezen die waren geplaatst voordat het coronanieuws bekend werd. Wat een kenners hebben we hier toch. Wielerminnend Nederland mag trots zijn met zulke vaandeldragers!

0
Pietspeed 4 maart 2022 om 16:23

Top reactie ;-)

0
oborobo 4 maart 2022 om 13:20

Toch Carnaval gevierd natuurlijk!

0
Wheely 4 maart 2022 om 13:26

Het blijft een Limbo natuurlijk.

0
Romāns Vainšteins 4 maart 2022 om 13:31

Met betrekking tot zijn presteren ♪is het een kwes-tie van geduld♪

0
Marco 4 maart 2022 om 13:33

Al die vooroordelen ;)

0
chasse patat 4 maart 2022 om 13:31

Vreemd eigenlijk hoe we de reden, die tot voor twee weken nog de meest logische was, niet kunnen verzinnen met elkaar. Hebben we Corona verdrongen uit ons systeem? In mijn omgeving zijn er nog volop besmettingen en zijn mensen afwezig. gelukkig met relatief milde ziekteverschijnselen.

0
Romāns Vainšteins 4 maart 2022 om 13:33

2 weken Oekraïne oorlog hebben me meer dan 2 jaar Corona spontaan doen vergeten

Helaas ook omdat ik reeds indirect en straks wellicht helemaal hierbij betrokken ben :(

0
bellevue 4 maart 2022 om 13:57

Zal mentaal een serieuze klap zijn.

0
Lalsacien 4 maart 2022 om 18:37

Hopelijk kom je de klap te boven.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone