Niemand zwaargewond na massale val in Flèche du Sud

zaterdag 7 mei 2016 om 14:47
Niemand zwaargewond na massale val in Flèche du Sud

foto: Léon van Bon

De gevolgen van de massale valpartij die gisteren de derde etappe van de Flèche du Sud ontsierde, zijn minder ernstig dan aanvankelijk werd gevreesd. Hoewel er veel ambulances en een traumahelikopter aan te pas moesten komen, is geen van de betrokken renners zwaargewond geraakt. Dat heeft wielerploeg Join-S|De Rijke te horen gekregen van de organisatie.

In eerste instantie sijpelden er berichten door dat er een renner in coma was geraakt en dat een aantal jongens aan de beademing lag. “Dit zijn onjuiste berichten. De schade na de massale valpartij is beperkt gebleven tot ‘wielerblessures’. De organisatie meldt twee kaakbreuken, twee sleutelbeenbreuken, twee elleboogbreuken en een enkelbreuk. Een wonder, gezien de hoge snelheid en de locatie van de valpartij”, meldt de Nederlandse continentale ploeg in een persbericht. De renners van Join-S|De Rijke kwamen met enkel schaaf- en sneewonden met de schrik vrij.

Aan die lijst kan nog een polsbreuk van Stefan Poutsma worden toegevoegd. De Nederlander was daarmee het zwaarste slachtoffer van Jo Piels. “Na het drama rond Gijs Verdick kunnen we niet nog meer slechts verteren”, verwijst de ploeg op de website naar de onlangs door een hartaanval getroffen coureur. “De schrik zit er bij iedereen in onze ploeg goed in.”

Als gevolg van de massale valpartij werd de rit van gisteren geannuleerd. Vanmiddag zijn de renners begonnen aan de vierde etappe in de Luxemburgse rittenkoers (2.2), met Twan van den Brand (Jo Piels) in de leiderstrui.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair