Cort klopt Bouhanni in Ronde van Valencia
foto: Sirotti
Nick Doup vrijdag 3 februari 2017 om 16:22

Cort klopt Bouhanni in Ronde van Valencia

Magnus Cort is als winnaar uit de strijd gekomen in de derde etappe van de Ronde van Valencia. Hij was de snelste na een etappe van 161 kilometer van Canals naar Riba-Roja de Túria. Nacer Bouhanni werd tweede, Bryan Coquard derde. Greg Van Avermaet behoudt de leiderstrui.

Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale), Julio Amores (Inteja Dominican), Aito González (Euskadi Basque Country-Murias), Daniel López (Burgos-BH), Ben Perry en Tyler Williams (Israel Cycling Academy) vormden de vluchtgroep van de dag. Na dertig kilometer hadden zij ruim drie minuten voorsprong op het peloton. Daar bepaalden Cofidis en Direct Energie het tempo.

Op 35 kilometer van het einde gingen Elmar Reinders (Roompot-Nederlandse Loterij) en Jos van Emden (LottoNL-Jumbo) met zijn tweëen in de tegenaanval. De Nederlanders sprongen op een vals plat gedeelte weg uit het peloton en hadden de harde wind vol op de neus. Binnen no time hadden ze de koplopers in de kraag. Enkele kilometers bleven ze ronddraaien met de leiders, maar dat ging Van Emden te langzaam; hij ging op 26 kilometer van de meet voor een soloaanval, maar kon het peloton niet achter zich houden.

In de slotkilometers probeerden de sprintersploegen hun rappe mannen in goede positie te brengen. Direct Energie had een uitstekende lead out voor Bryan Coquard, maar het werd een tweestrijd tussen Cort en Bouhanni. De beste Nederlander was Wouter Wippert op plek veertien.

 
30 Reacties
Sorteer op:
3 februari 2017
Knap van Cort Nielsen.
3 februari 2017
Nummer 6 alweer voor Orica
3 februari 2017
weer een lekkere Spaanse aankomst. Draaien en keren, smal.
3 februari 2017
Ons Yves is geen koekebakker
3 februari 2017
't Leek erop alsof Cort de sprint perfecte lanceerde voor Bouhanni, maar zo, daar zat flink wat op bij Cort. Gisteren ook al knap in het eerste peloton gefinisht waar genoeg klimmers gelost waren. Die Deen lijkt afgelopen winter nog een flinke stap gezet te hebben.
3 februari 2017
Sterk! Topper voor dit soort aankomsten. De mannen van Wippert leken op het laatste duidelijk helikopterbeeld nog goed te zitten met drie man bij de eerste vijftien. Uiteindelijk bleekwater met alle bochten toch nog te ver en zijn Vanmarcke en Wippert in verloren positie aan het sprinten.
Coquard valt toch tegen op meerdere lengtes achterstand.
3 februari 2017
Gaat lekker zo die Nielsen!
3 februari 2017
Kruijswijk weer 16 seconden verloren
3 februari 2017
@jerteg Want hij stond er zo goed voor?
3 februari 2017
Kan ik vragen hoe jullie ineens bij 'Cort' komen, en hem niet gewoon 'Cort Nielsen' noemen? Boasson Hagen wordt ook geen Boasson genoemd. Vind dit een beetje vreemd, of mis ik iets?
3 februari 2017
@Arry1337 Op deze manier is zijn naam lekker Cort
3 februari 2017
Je mist Nielsen
3 februari 2017
Wanneer ik Cort hoor, krijg ik niet echt een beeld van een renner voor me. Bij Cort Nielsen denk ik wel meteen aan die Deen die vorig jaar verraste met etappe winst in de Vuelta
3 februari 2017
Dan en Kruisie op 16sec.
3 februari 2017
Knappe zege tegen Bouhanni en Coquard. Welke grote ronde gaat Cort eigenlijk rijden dit jaar? De Giro lijkt me wel geschikt voor hem.
3 februari 2017
Goed zo, weg met die Bouhanni
3 februari 2017
Mis ik iets of staat Roglic niet in de uitslag.
3 februari 2017
Orica noemt hem ook gewoon Cort: http://www.greenedgecycling.com/team/magnus-cort En kijk, Magnus noemt zichzelf ook Cort: https://twitter.com/magnuscort?lang=en Dus gewoon Cort ;)
3 februari 2017
Michel noemt boasson hagen vaak boasson en soms hagen. Wat een nondiscussie dit.
3 februari 2017
TykkeThor >>> Ewan gaat al voor de Giro. Zal dus Tour of weer Vuelta worden.
3 februari 2017
@nickdt. Roglic in etappe 176ste op 6.31 min
3 februari 2017
Roglic lijkt wel de nieuwe Rasmussen met die onregelmatige uitslagen ;) @Piti: wie is Dan?
3 februari 2017
Vreemde snuiter die Roglic. Zou hij op z'n plaat zijn gegaan?
3 februari 2017
Vreemde snuiters winnen grote koersen, alle vertrouwen in die vogel van een Roglic

Reacties zijn gesloten.