Niels Albert onder de indruk van Mathieu van der Poel: “Mentaal en fysiek scherp”

woensdag 30 november 2022 om 10:39
Niels Albert onder de indruk van Mathieu van der Poel: “Mentaal en fysiek scherp”

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel reed afgelopen zondag, in zijn eerste cross van het seizoen in Hulst, op toch wel overtuigende wijze naar de zege. Dat zag ook ex-crosser Niels Albert. De tweevoudige wereldkampioen is onder de indruk van de Nederlander. “De basis bij Van der Poel is er”, schrijft hij in zijn column voor Het Laatste Nieuws.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Van der Poel liet in zijn eerste veldrit zien dat het met de conditie wel snor zit, maar Albert weet dat er nog meer in het vat zit. “Zondag was een trainingsdag voor Van der Poel. Het grote doel van die dag was niet om te winnen, dat was een bijdoel, maar om beter te worden. Alles wat Mathieu de komende weken doet, en wat Wout van Aert en Tom Pidcock zullen doen, moet je zien binnen één context: wereldkampioen worden in Hoogerheide begin februari. Dat is het enige waar het deze winter om draait.”

Vlijmscherpe start
Van der Poel zag zelf genoeg verbeterpunten, met name op technisch vlak, en ook Albert verwacht dat de viervoudige wereldkampioen nog aardig wat progressie zal boeken. “Van der Poel is nu zeker al goed, maar er kan nog bij. Het is niet dat hij zondag twee minuten wegreed van de rest. Laurens Sweeck kwam op vijftien seconden binnen.”

Albert was vooral onder de indruk van de vlijmscherpe start van Van der Poel. “Het strafste van Mathieu is dat hij na twee minuten koers van de vierde rij al was opgeschoven naar de vierde plaats. Dáár was ik van onder de indruk. Het wil zeggen dat hij alles juist deed: laat remmen, snel optrekken, risico nemen, zijn plaats afdwingen. Dat kan alleen als je mentaal en fysiek scherp staat.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Marcel de Gendt 30 november 2022 om 10:50

Toch wel wat optimistisch van Albert: de kleine 4 zijn volledig weggereden door Mathieu. Die overduidelijk nog heel veel technische foutjes maakte in zijn eerste cross, terwijl de kleine 4 er al de nodige wedstrijden op hebben zitten en inmiddels wel helemaal gewend moeten zijn aan de crossfiets.

Ja, ook Sweeck in topvorm werd er genadeloos af gereden. Aan de streep misschien maar 20 seconden, maar tel er daar maar gerust 20 bij op vanwege het uitbollen van Mathieu. En da’s een groot gat op iemand die zijn eerste cross rijdt en van de 4e rij moest starten.

3
Barry Batsbak 30 november 2022 om 11:49

Dat van de 4e rij starten was na 4 minuten wedstrijd al rechtgezet. Van der Poel reed de eerste halve ronde subliem, maar vanaf dat punt t/m de vierde ronde was het wel een opstapeling van mispeertjes. Daarna ging het allemaal wat vlotter maar bleef het ook niet foutloos. Werk aan de winkel voor de fietsvirtuoos.

Maar qua kracht en wedstrijdfitheid zit het zeker wel goed met hem. De geringe achterstand van Sweeck op de finish was inderdaad zwaar geflatteerd. Toen de omroeper rondtetterde dat Pidcock einde wedstrijd was ging het gas er al compleet af.

3
Pizzi 30 november 2022 om 14:16

Die 1e ronde was echt heerlijk inderdaad. Uitremactie en die ene bocht het heuveltje op knap afsnijden/omhoog brommeren. Schitterend!

1
Japsie 30 november 2022 om 12:07

Heerlijk RV.

-2
Romāns Vainšteins 30 november 2022 om 10:57

Dit is net zoiets als stellen dat die T Rex het best aardig doet in een omhekte omgeving met vrije jacht op fluoriserend geverfde geiten.

-3
platteprijs 30 november 2022 om 11:04

Een keer vaker naar de cross kijken en wat minder vaak naar Jurrasic Park.

6
Mooie Sjors 30 november 2022 om 11:37

:D Cross is een leuke kijksport, maar Iserbyt, van der Haar en Sweeck zijn inderdaad geen Pogacar, Evenepoel en Alaphilippe.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone