Nicolas Roche nog zeker twee jaar bij Team Sunweb

maandag 23 september 2019 om 10:31
Nicolas Roche nog zeker twee jaar bij Team Sunweb

foto: Cor Vos

Nicolas Roche heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij Team Sunweb. De Ier, die in de afgelopen Vuelta a España drie dagen de rode trui droeg, tekende bij tot einde 2021. Ook Asbjørn Kragh Andersen verlengde zijn contract tot 2021.

Roche (35) is pas bezig aan zijn eerste seizoen bij de ploeg, nadat hij afgelopen winter overkwam van BMC. In de eerste maanden bij Sunweb reed hij vooral in dienst van zijn ploegmaats, maar daarna volgde al snel de tiende plaats in de Ronde van Zwitserland. Daarna reed hij de Tour de France, waarin hij in Brioude naar de zesde plek reed. Vervolgens startte hij ook in de Vuelta a España, waarin hij drie dagen de leiderstrui droeg. Een valpartij zorgde voor een abrupt einde.

“Ik ben heel erg blij dat ik voor twee seizoenen bijtekende. Ik heb hier mijn plekje gevonden en heb plezier in de rol die ik het afgelopen jaar in de ploeg vertolkte”, reageert Roche. “Het is geweldig om mijn ervaring te kunnen delen met de jongere jongens en ze te helpen in de grote ronden. De dagen in de rode trui van de Vuelta waren het hoogtepunt van het seizoen. Ik kijk uit naar komend jaar.”

Asbjørn Kragh Andersen
Ook Asbjørn Kragh Andersen verlengde zijn contract bij Sunweb, waardoor hij ook de komende seizoenen ploegmaat is van zijn jongere broer Søren. De 27-jarige Deen kwam vorige winter over van Virtu Cycling en had dit jaar vooral een helpende rol in de klassiekers en in de lead-out van de sprinttrein. “Mijn doel voor volgend seizoen is blijven verbeteren en het team aan meer zeges helpen. Samen met het team zou ik graag eens een van de klassiekers willen winnen.”


Lees ook: Marc Reef: “Je doet huidige renners te kort door te stellen dat we opnieuw beginnen”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Johnny7 23 september 2019 om 11:01

Roche heeft het goed gedaan, als vrijbuiter. Niet als meesterknecht waarvoor hij zogenaamd gehaald werd. Aangezien Dumoulin nu weg is dus logisch dat hij kan blijven in de rol zoals hij die heeft vervult de laatste maanden daar.

0
Joachim Agostinho 23 september 2019 om 11:42

Dat heeft hij dus in de Vuelta niet kunnen bewijzen…

0
Poeksel 23 september 2019 om 11:28

Gemiddelde leeftijd van het team meteen met een jaar omhoog!

0
Verweggistan 23 september 2019 om 11:38

Bakelants en Frohlinger zitten nog zonder contract en ik ben benieuwd of die ook nog gaan bijtekenen. Sunweb zit nu op de verplichte 27 renners. Afgelopen jaren hadden ze steeds maar 24 renners omdat ze vonden dat dat voldoende was.

0
SnellePelle 23 september 2019 om 14:24

Ik tel er 28. Bakelants zal dus zeer waarschijnlijk niet blijven.

Maar misschien is het budget wat voor Tom klaarstond, en de afkoopsom nog niet op!

0
Fast Freddy 23 september 2019 om 12:06

Beetje senioriteit kan geen kwaad. Om de uitslagen zal het niet te doen zijn.

0
Scott Sunderland 23 september 2019 om 13:14

Hij heeft aanvallend gereden in zowel de Tour als de Vuelta. Volgens mij past hij wel in de ploeg qua persoonlijkheid. Gewoon goed om erbij te hebben als helper, routinier en aanvaller.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone