Nicolas Roche: ”Had nieuwe uitdaging nodig”

vrijdag 4 januari 2013 om 19:46

roche

foto: Sirotti

Na vier seizoenen in het shirt van AG2R maakt Nicolas Roche komend jaar deel uit van Saxo-Tinkoff. De zoon van voormalig Tourwinnaar Stephen Roche wilde zijn carrière van nieuw elan voorzien, zo meldt hij aan Cyclingnews. Bij Saxo-Tinkoff zal Roche Contador aan een nieuwe Tourzege moeten helpen, maar verwacht hij in andere koersen ook regelmatig voor eigen kans te mogen rijden.

”Ik wist voordat ik hier kwam rijden dat ik met Contador te maken zou krijgen en heb daar dan ook absoluut geen problemen mee”, aldus Roche die zelf ook een meer dan behoorlijk klassement kan rijden. ”Uiteraard zal ik voor Alberto rijden als dat nodig is, maar als ik een koers zonder hem rijd kan ik hopelijk voor eigen kans gaan.”

De inmiddels 28-jarige coureur kon zich in dienst van AG2R volledig op zijn eigen klassement focussen met diverse top-15 noteringen als resultaat. ”Ik was toe aan verandering”, verklaart Roche desondanks. “Een geheel nieuwe structuur en een andere manier van koersen was wat ik nodig had. Dit was dus een geweldige kans voor me, die ik dan ook niet voorbij heb laten gaan.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair

Poll