Nicolas Roche: ”Ga voor top vijf in Vuelta”

zaterdag 17 augustus 2013 om 22:59
Nicolas Roche

foto: Sirotti

Nicolas Roche wil een sterk debuutjaar voor Team Saxo-Tinkoff bekronen met een goed klassement in de komende Ronde van Spanje. Dat vertelt de 29-jarige Ier een week voor de start van de derde en laatste drieweekse ronde van het seizoen. ”Ik weet dat ik hoog inzet, maar een top vijf notering moet mogelijk zijn, aldus Roche in gesprek met Cyclingnews.

”De Vuelta ligt mij zeer goed, getuige mijn klasseringen in de voorgaande edities”, kijkt Roche terug op zijn prestaties in de Spaanse ronde. Bij zijn vier deelnames eindigde hij immers nooit lager dan zestiende, met als uitschieter een zesde plaats in 2010. ”Met Rafal Majka, Roman Kreuziger, Chris Anker Sørensen en ikzelf hebben we een sterke ploeg om voor het klassement te gaan.”

Na een degelijke Tour in dienst van Alberto Contador en recentelijk een vijfde plaats in de Clasica San Sebastian, bewees Roche dat het met de vorm wel goed zit. ”In de Tour was ik 2,5 kilo zwaarder dan mijn ideale koersgewicht. Inmiddels ben ik die kilo’s weer kwijt en ben ik op topniveau. Ik zie de Vuelta dan ook met vertrouwen tegemoet.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair