Nicola Bagioli (B&B Hotels) hangt zijn fiets aan de haak

donderdag 28 oktober 2021 om 19:06
Nicola Bagioli (B&B Hotels) hangt zijn fiets aan de haak

foto: Cor Vos

We zien Nicola Bagioli volgend jaar niet meer terug in het peloton. De 26-jarige Italiaan heeft besloten om zijn contract bij B&B Hotels p/b KTM in te leveren. “Ik kwam op een punt in mijn leven waarop ik moest kiezen. Ik heb ervoor gekozen om mijn hart te volgen en mijn droom na te jagen.” Bagioli stort zich nu volledig op zijn eigen bedrijf in… potten en pannen.

Nicola Bagioli (niet te verwarren met zijn jongere broer Andrea, die uitkomt voor Deceuninck-Quick-Step) begon zijn profloopbaan in 2017 bij Nippo-Vini Fantini en reed ook nog voor Androni Giocattoli-Sidermec en B&B Hotels. De Italiaanse heuvelspecialist, die met mooie adelbrieven kon overstappen naar de profs, wist in zijn korte carrière geen profzege te boeken. Wel verzamelde hij ereplaatsen in onder meer de Trofeo Laigueglia en de Ronde van Drenthe.

Bagioli beschikte nog over een doorlopend contract bij B&B Hotels p/b KTM, maar besloot het roer om te gooien en de fiets aan de kant te zetten. “Ik kwam op een punt waarop ik een belangrijke beslissing moest nemen en het is voor veel mensen wellicht een gekke keuze. Voor mij staat het echter voor het volgen van een droom, voor een passie. Ik zal vanaf nu het leven van een ambachtsman leiden, samen met mijn partner Arianna.”

Nieuw avontuur 
De twee tortelduifjes hebben namelijk een eigen bedrijf: ze zijn verantwoordelijk voor het fabriceren van potten en pannen. “Ik wil iedereen bedanken voor de steun tijdens mijn carrière. Dank aan alle mensen die me langs de kant hebben aangemoedigd, en me misschien zelfs een duwtje hebben gegeven op de flanken van een zware beklimming. En ik wil ook al mijn ploeggenoten bedanken. Ik heb fantastische dingen meegemaakt en ik ben ook gegroeid als mens.”

“Ik heb op de fiets ontzettend veel ervaringen opgedaan en het gaf me de gelegenheid om de wereld te verkennen. Om verschillende culturen en mensen te ontmoeten en om meerdere talen te leren. Ik zal dit ook kunnen gebruiken in mijn nieuwe leven”, laat Bagioli weten via Instagram.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Japiejo 28 oktober 2021 om 19:36

Het regent de laatste tijd renners die er de brui aan geven. Maar dit is toch wel weer een mooi verhaal :)

Verweggistan 28 oktober 2021 om 19:40

Ik zie de overeenkomst wel tussen wielrenner en pottenbakker: in beide gevallen is de kans groot dat je een keer iets breekt.

SolitaryShell 28 oktober 2021 om 20:12

Allicht beter dan een koekenbakker.

Steven_E 28 oktober 2021 om 20:52

Sommige wielrenners verbranden hun vingers ook al eens als

Steven_E 28 oktober 2021 om 20:52

ze aan het potje gezeten hebben.

sjabu72 28 oktober 2021 om 22:08

Potten heeft -ie als coureur nooit gebroken, dus dat komt wel goed met die tweede loopbaan.

Wheely 28 oktober 2021 om 22:21

Driedaagse de panne was altijd al een van zijn favoriete wedstrijden.

benedictusXVI 29 oktober 2021 om 10:24

Hij zal toch wel een serieuze veeg uit de pan hebben gekregen van de ploegleiding!

Noordbiker 30 oktober 2021 om 02:12

Hij dacht vast, ze kunnen de pot op met dat wielrennen

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone