Nick Nuyens: “Blij dat de rechter heeft duidelijk gemaakt dat een contract nog altijd iets voorstelt”

donderdag 10 juni 2021 om 09:23
Nick Nuyens: “Blij dat de rechter heeft duidelijk gemaakt dat een contract nog altijd iets voorstelt”

foto: Cor Vos

Nick Nuyens is gisteren door het Arbeidshof in Antwerpen gelijk gesteld in de zaak tegen Wout van Aert. De renner van Jumbo-Visma moet nu een verbrekingsvergoeding van 662.000 euro betalen. “Ik ben vooral blij dat de rechter heeft duidelijk gemaakt dat een contract nog altijd iets voorstelt.”

“Ik ben vooral opgelucht dat uiteindelijk gerechtigheid is geschied”, reageert Nuyens tegenover Sporza.”Dit is ook belangrijk voor het wielrennen en het respecteren van contracten. Als de rechter niet mijn voordeel geoordeeld zou hebben, dan zou ik dat onrechtvaardig hebben gevonden.”

“Maar de rechter moet je ook nog volgen. Het is duidelijk dat ze de zaak grondig hebben behandeld. Ze hebben hun beslissing ook uitgebreid.”

Aanvankelijk eiste Nuyens bijna anderhalf miljoen euro van Van Aert, maar dat is uiteindelijk een stuk minder geworden. “Geen ontgoocheling, hoor. Want het was mij in eerste instantie niet om dat bedrag te doen, wel om een rechtvaardige beslissing. De hoogte van dat bedrag is vooral een gevolg van het loon van Van Aert. Het is een normaal bedrag voor het verbreken van een contract. Mochten de rollen omgekeerd geweest zijn, was het misschien hetzelfde geweest.”

Cassatie
Walter Van Steenbrugge, de advocaat van Van Aert, zinspeelde gisteren al op vervolgstappen. “De kans is heel groot dat we naar Cassatie gaan”, zo liet hij weten. “Dit voelt onrechtvaardig aan. Van Aert kennende gaan we het hier niet bij laten.”

Nuyens weet nog niet of het zo’n vaart zal lopen. “Cassatie is inderdaad een optie, maar ik heb me ook laten informeren dat ze eerst nog moeten beslissen of dat ook effectief wordt toegestaan”, eindigt hij.


Dit artikel delen:

6 Reacties

zacht 10 juni 2021 om 09:31

Overbodig artikel 2.0
De Ronde Van België is bezig. Renners genoeg in de buurt om te interviewen.

Turtlehead 10 juni 2021 om 09:45

Morgen, of vanmiddag al een persoonlijke reactie van de dader op zijn veroordeling?

Secondant 10 juni 2021 om 10:41

Wat ik mij afvraag: voor wie is die 662.000 euro? In de berichtgeving lijkt het erop alsof dat geld naar de prive rekening van Nuyens overgemaakt moet worden. Dat lijkt me sterk.

De wielerploeg van Nuyens zal destijds toch vanuit een soort van stichting of BV gestart zijn? Waar sponsoren geld instopten en personeel uit betaald werd. Nu die BV niet meer actief is (lijkt me?) wie krijgt dit geld dan? Het zou mij vreemd lijken dat Nuyens dat prive gestort krijgt. Hoogstens een een (klein) deel er van onder het mom van imagoschade.

Thoin 10 juni 2021 om 10:50

Zou best kunnen dat een bepaalde sponsor het contract van WVA betaalde. Zoals Specialized doet bij Sagan. In voetbal heb je dat veel meer dat bv. een co-sponsor die op de broek staat een bepaalde speler zijn loon betaald in ruil voor de reclame.

Maar jouw vraag is correct. Het geld moet sowieso naar de raadsman worden overgemaakt die dan doorstort naar de vennootschap (exclusief bepaalde kosten die nog betaald moeten worden) waaruit de ploeg is gestart. In dit geval Sniper Cycling, maar kan best dat Nuyens zaakvoerder is hiervan.

Panache 10 juni 2021 om 11:03

Het geld gaat naar het bedrijf waar Van Aert het contract mee had afgesloten. Of dat bedrijf nog actief is maakt niet uit, de BV of BVBA zal op papier nog bestaan en in het geval van een stille vennootschap zal het haar eigen vermogen aanvullen. Indien Nuyens 100% aandeelhouder is dan kan hij het bedrag even laten staan en dan over enkele jaren wegdividenden. Dat blijft er om en nabij de 350.000 netto over.

LeoR 16 10 juni 2021 om 16:01

Gelukkig is het Nuyens niet te doen om het geld, maar “wel om de rechtvaardigheid”. Wat een held …

Headlines

Materiaalzone

Populair