Nibali voor zesde keer Italiaans renner van het jaar
Foto LaPresse - Marco Alpozzi
Nick Doup maandag 20 november 2017 om 16:45

Nibali voor zesde keer Italiaans renner van het jaar

Vincenzo Nibali heeft vandaag de Giglio d’Oro, de Gouden Lelie, in ontvangst genomen. In het Toscaanse plaatsje Calenzano werd de wielrenner van Bahrain Merida voor de zesde keer in zijn loopbaan uitgeroepen tot Italiaans wielrenner van het jaar.

Nibali stond dit seizoen onder meer op het eindpodium van de Giro d’Italia en de Vuelta a España, waarin hij respectievelijk derde en tweede werd. Daarnaast wist hij op indrukwekkende wijze de Ronde van Lombardije te winnen. Hij was met 710 punten de duidelijke winnaar. Matteo Trentin werd tweede met 490 punten. Diego Ulissi (425), Fabio Aru (360) en Elia Viviani (325) verdienden ook een eervolle vermelding.

Tom Dumoulin viel als winnaar van de Giro ook in de prijzen, maar hij was afwezig tijdens de uitreiking, evenals Italiaans kampioen Fabio Aru. De prijs voor beste neo-prof van het jaar ging naar de 21-jarige Vincenzo Albanese van Bardiani-CSF.

 
14 Reacties
Sorteer op:
20 november 2017
Wat moet Trentin nog meer doen om te winnen? Trentin steeg boven zijn niveau uit, Nibali als groot meervoudig rondewinnaar in mindere maten.
20 november 2017
Boven je niveau uit steigen is toch wel wat anders dan de beste renner van het jaar zijn. Ik ben het met je eens dat Trentin zijn seizoen opmerkelijker is, alleen denk ik niet dat het beter was.
20 november 2017
Een monument winnen bijvoorbeeld. Podium in een grote ronde mag ook.
20 november 2017
Die pizzabakker die een twee maanden geleden een profkoers won stak ook ver boven zichzelf uit. Die mag hem dus ook winnen volgens jouw redenatie?
20 november 2017
Quote:
Tom Dumoulin viel als winnaar van de Giro ook in de prijzen
Waar kreeg hij precies een prijs voor? Of is het een gevalletje “2 voor de prijs van 1”?
20 november 2017
@ssj Tom Dumoulin was uitgenodigd omdat hij de Giro heeft gewonnen. Fabio Aru omdat hij Italiaans kampioen is. Dat waren de prestaties waarvoor zij een prijs zouden ontvangen.
20 november 2017
Als Trentin een Italiaanse klassieker had gewonnen ipv Parijs-Tours dan was hij verkozen.
20 november 2017
@Nick, dank voor de verduidelijking. Ik dacht dat het alleen prijzen obv vierkiezingen waren. Had niet begrepen dat er ook mensen in het zonnetje werden gezet zonder verkiezing (of een poging hiertoe)
20 november 2017
Ulissi heeft verrassend veel punten gescoord. Puur op basis van prestaties mocht Moscon hier ook wel hoog staan.
20 november 2017
Ik ben persoonlijk geen fan van Nibali maar ik vind dit wel heel terecht hoor. En Trentin zou ik ook op plaats twee zetten. Zes keer winnen is toch wel indrukwekkend.
20 november 2017
Albanese beste neoprof. Hebben al die Italiaanse neoprofs zo slecht gepresteerd?
20 november 2017
Tom zou dus een prijs krijgen voor het wapenfeit dat hij een prijs gewonnen heeft?
20 november 2017
Terechte winnaar hoewel ik Canola ook leuk had gevonden. Beste neo had ook best Minali, Consonni of Ballerini o.i.d. mogen zijn.
21 november 2017
Terecht op basis van zijn winst in Lombardije en zijn podiums in giro en vuelta. Daar kan een heuvelsprinter die een paar keer in een goede ontsnapping meezat in de Vuelta en vervolgens een franse 1.1-koers won toch niet aan tippen. Toch denk ik dat diep van binnrn Nibali zelf wel teleurgesteld is over dit jaar. Verslagen door Dumoulin, verslagen door Froome in zijn tweede grote ronde, en in beide verslagen met een niet misselijke marge. En dan ben ik het wel eens met jullie redenatie: moet je zo'n prijs wel geven aan iemand die toch teleurgesteld zal zijn? Ik had het daarom zelf het mooist gevonden als ze hem postuum aan zijn goede vriend Scarponi gaven.

Reacties zijn gesloten.