‘Nibali en Trek-Segafredo naderen akkoord’
Foto: Sirotti
zondag 3 januari 2016 om 14:59

‘Nibali en Trek-Segafredo naderen akkoord’

Het begint er volgens La Gazzetta dello Sport steeds meer op te lijken dat Vincenzo Nibali vanaf 2017 de kleuren van Trek-Segafredo gaat verdedigen. Volgens de Italiaanse sportkrant is een akkoord slechts een kwestie van tijd; ze spreekt zelfs over ‘misschien minder dan een maand’.

Nibali neemt entourage mee
Volgens La Gazzetta zou Nibali een aantal mensen mee willen nemen naar de ploeg van Fabian Cancellara (die stopt), Bauke Mollema en Boy van Poppel (beiden einde contract na 2016). De Haai van Messina zou zijn coach Paolo Slongo, zijn soigneur Michele Palini, zijn arts Emilio Magni, Tanel Kangert en Ivan Santaromita allen bij het team van Luca Guercilena onder willen brengen.

Giro én Tour ter voorbereiding op Rio
Naast de mogelijke overstap naar Trek-Segafredo, weet de roze sportkrant ook dat Nibali en diens trainer Slongo besloten hebben om toch de Tour de France te gaan rijden. De Italiaan zal in de Giro jacht maken op de roze trui, terwijl hij in de Tour vooral gaat mikken op ritwinst. Op die manier hoopt Nibali zich optimaal voor te bereiden op de Olympische wegrit in Rio de Janeiro. Een alternatief plan met de rondes van Polen en Oostenrijk verdwijnt daarmee in de prullenbak.

RIDE Magazine
26 Reacties
Sorteer op:
3 januari 2016 15:13
nice
3 januari 2016 15:17
Einde van mollema bij trek dan? Abders wordt het wel heel druk in de grote ronde selecties....
3 januari 2016 15:27
Waarom nu al? Gaat Trek nu het gele seizoen voor Nibali rijden?
@Kilco, Trek heeft weinig rondekopmannen. Mollema en Arredondo naast Nibali is geen overbodige luxe. (Verwacht dan niks meer van Hesjedal, Schleck en Zubeldia)
3 januari 2016 15:48
Ja het gele seizoen
3 januari 2016 15:50
Wat is er aan de hand tussen Agnoli en Nibali? Agnoli ging Nibali achterna van Liquigas naar Astana, was bij al zijn grote zeges, maar mocht afgelopen jaar al geen Tour rijden en wordt nu ook niet genoemd als mogelijke medeversterking van Trek.
3 januari 2016 15:54
Hebben wel nog samen Oud en Nieuw gevierd.
3 januari 2016 15:56
Je verdiend er een topsalaris maar ik denk dat het geen gezellige boel is bij Astana. Nibali is een klasbak die bij elke ploeg kan rijden en ik denk dat hij het ook ergens naar zijn zin wil hebben. Die vreselijke Vino word je niet echt vrolijk van.

Ik zou als ik Nibali was ook Boom en Luis Leon Sanchez meenemen. Als Cancellara stopt hebben ze niet echt een man voor het voorjaar en met Luis Leon Sanchez kun je etappes winnen in grote koersen.
3 januari 2016 16:16
@MooieMario
Denk niet dat Nibali daar wakker van ligt, neemt gewoon renners en mensen mee die hij belangrijk vindt om in de buurt te hebben, hij hoeft toch het transferbeleid van Trek niet uit te tekenen?
3 januari 2016 16:17
Vanotti zal ook wel meegaan.
3 januari 2016 16:27
Als dat rondkomt, ziet het er slecht uit voor Bauke..
3 januari 2016 16:28
@Frits Agnoli werd ook genoemd in het originele artikel van Gazetta maar als berichten van site naar site worden gekopieerd blijft er nog wel wat achter.
3 januari 2016 16:34
Mollema heeft weinig te vrezen denk ik. Cancellara stopt, dus is er ruimte op het budget voor een andere topper.
3 januari 2016 16:47
@NDI22
Maar moet natuurlijk wel bereid zijn Nibali boven zich in de pikorde te aanvaarden in de Tour, als hij die dan al mag rijden van Trek..
3 januari 2016 17:12
Er is ook een kans dat Nibali zich meer op de eendagswedstrijden gaat richten. De Ronde van Lombardije zal zoet hebben gesmaakt.
3 januari 2016 17:34
Nibali zie ik liever bij Trek fietsen, als dat betekend dat Bauke een keer voor de Giro of Vuelta moet gaan. Het zei zo! Persoonlijk vind ik de tour de minste van de 3 grote rondes. Zou het erg leuk vinden als een keer een aantal goede Nederlandse topper een keer alles op een van deze 2 rondes zet.

Wat betreft Astana hebben die Aru nog, word ook een grote. Helaas vind ik dit persoonlijk geen aantrekkelijke renner om te zien fietsen.
3 januari 2016 18:47
Ach, Trek mist ook echt een topper. Dat is Bauke gewoon niet.

Met het aantrekken van Nibali, is dat probleem opgelost.
3 januari 2016 18:57
Ik zie Mollema eigenlijk wel blijven als knecht van Nibali. Als wereldtopper heb je toch minstens 1 goede knecht nodig die normaal top 10 in rondes kan rijden. Lijkt me voor Trek ideaal. En ik zie voor Mollema ook weinig ploegen waar hij kopman zou zijn in de Tour, omdat andere ploegen of jongere kandidaten hebben (yates, chaves bij orica bijvoorbeeld), voor een sprinter gaan of liever een kopman uit eigen land hebben (wellens bij lotto-soudal, de franse ploegen).
3 januari 2016 19:27
De Tour 2016 lijkt geen probleem voor Mollema (die schijnt Nibali als rittenkaper te rijden). Daarna kijkt Mollema wel hoe het er voor staat.
3 januari 2016 19:33
Trek heeft met Segafredo sowieso al extra middelen sinds dit seizoen (kijk maar naar komst van onder andere Hesjedal, Stetina en Reijnen).
Nibali zou persoonlijk het best passen bij Trek, ook omdat de andere ploegen die hem zouden kunnen aantrekken al een kopman hebben( Sky met Froome, Movistar met Quintana en Valverde). Voor Mollema wordt het afwachten wat hij dit seizoen presteert en of hij een betere aanbieding krijgt. Anders kan hij wel eens bij Trek blijven en volgend jaar de Giro of Vuelta als hoofddoel aanduiden. Voor het klassieke werk gaat er een topper die meteen resultaten kan boeken aangetrokken, bevestigd door Luca Guercilena zelf.
Greg Van Avermaet werd al genoemd en ook de naam van Peter Sagan is gevallen (wegens het einde van Tinkoff).
3 januari 2016 19:55
Dus dan vertrekt Landa dit jaar en Nibali volgend jaar bij Astana.

Wellicht de start van een serie transfers voor ronde renners. Mooie start van silly season 2017.
3 januari 2016 22:21
Logisch aangezien Cancellara na dit seizoen stopt. Dus dan krijg je als Trek enorm veel budget vrij, maar verlies je een enorme topper. Dus dan heb je iemand extra nodig en dan is Nibali hierbij echt een topkandidaat.
3 januari 2016 22:41
Sagan vind ik in 2017 een betere vervanger van Cancellara. Nibali is een ander type renner. Met het aantrekken van Nibali krijgt Trek hele andere doelen. Dat is op zich natuurlijk prima.

Of Nibali bij Astana het niet naar de zin heeft, weet ik niet. Het zal ook vast met geld te maken hebben waar Nibali heen gaat in 2017.
4 januari 2016 01:33
'Gewoon' Nibali én Sagan halen ;)
4 januari 2016 08:07
2017?
Zijn we daar nu al mee bezig, sterk gis werk lijkt me zo.
Lekker handig ook om dan dit de sweer te laten bepalen binnen Astana.
4 januari 2016 14:21
Hopelijk mag Mollema dan voor eigen kans gaan in Giro en/of Vuelta, niet als meesterknecht in de Tour voor Nibali. Zou leuk zijn om eens een Nederlandse klassementsrenner te hebben die zich volledig focust op de Giro of Vuelta. Heb afgelopen zomer meer genoten van Dumoulin in het rood in de Vuelta dan Gesink en Mollema in het rood in de Tour (fysiek in het rood dan).

Reacties zijn gesloten.