Nederlandse WK-selectie bekend, Lars Boom geselecteerd

maandag 23 januari 2017 om 11:10
Nederlandse WK-selectie bekend, Lars Boom geselecteerd

De Nederlandse selectie voor het wereldkampioenschap veldrijden is bekend. Bondscoach Gerben de Knegt heeft Lars Boom opgenomen in de selectie voor elite mannen. De renner van LottoNL-Jumbo moest de wereldbekerwedstrijd van Hoogerheide (gisteren) aan zich voorbij laten gaan vanwege teambelangen.

“We beschikken over een zeer sterke WK-ploeg en gaan met veel verwachtingen naar Luxemburg”, zegt De Knegt in het persbericht van de KNWU. “Bij de mannen, de vrouwen, de beloften en de beloften-vrouwen kunnen we voor de titel mee doen, bij de junioren voor de medailles. Wereldkampioene Thalita de Jong reist met ons mee naar Luxemburg. We hopen dat ze kan starten, maar de beslissing daarover nemen we pas aan het einde van de week en laten we afhangen van hoe zij zich voelt.”

Selectie Elite Mannen:
flag-nl Mathieu van der Poel
flag-nl Corne van Kessel
flag-nl Lars van der Haar
flag-nl David van der Poel
flag-nl Stan Godrie
flag-nl Lars Boom

Twan van den Brand, Patrick van Leeuwen en Thijs van Amerongen zijn niet geselecteerd en missen daardoor de mondiale titelstrijd in het Luxemburgse Bieles.

Selectie Elite Vrouwen
flag-nl Sophie de Boer
flag-nl Thalita de Jong
flag-nl Maud Kaptheijns
flag-nl Marianne Vos
flag-nl Lucinda Brand

Selectie U23 Mannen
flag-nl Joris Nieuwenhuis
flag-nl Sieben Wouters
flag-nl Maik van der Heijden
flag-nl Gosse van der Meer
flag-nl Jens Dekker
flag-nl Kelvin Bakx

Selectie U23 Vrouwen
flag-nl Manon Bakker
flag-nl Annemarie Worst
flag-nl Ceylin del Carmen Alverado
flag-nl Inge van der Heijden
flag-nl Lindy van Anrooij

Selectie Junior Mannen
flag-nl Thymen Arensman
flag-nl Ryan Kamp
flag-nl Mees Hendrikx
flag-nl Bart Hazekamp
flag-nl Bart Artz

Dit artikel delen:

29 Reacties

Vastaranta 23 januari 2017 om 11:19

Van Amerongen niet en Boom wel is geen onbegrijpelijke beslissing.

HoofdIsVrij 23 januari 2017 om 11:29

Wel lullig voor van Amerongen:
Thijs van Amerongen ‏@Amerongentv · 18 u18 uur geleden
Voldaan aan de selectiecriteria maar geen WK voor mij dit jaar. Reglementen zeggen blijkbaar niet veel helaas. Flink teleurgesteld

Jowinho 23 januari 2017 om 11:35

In elke cross waar hij samen met Boom aan de start stond, eindigde hij ver achter Boom. Dus Van Amerongen heeft geen recht van spreken. De sectiecriteria haalde hij dan ook enkel en alleen omdat een groot deel van de ‘Europese’ renners niet aanwezig waren in de States.

Verweggistan 23 januari 2017 om 11:35

Nu rijdt van Amerongen de laatste weken wel erg matig rond. Maar zijn die selectiecriteria (2xtop16 meen ik) van de bond, of alleen een idee van de vorige bondscoach of heeft De Knegt ook aangegeven deze te handhaven; want dan heeft van Amerongen zeker een punt. Maar ik denk wel dat Boom een grotere rol van betekenis kan spelen dan van Amerongen.

horsm 23 januari 2017 om 11:38

Logische keuze, Boom, en ook leuk. Is zelf al een keer wereldkampioen geweest en lijkt me al met al een goede ondersteuning voor Matje.

Frits des Jeux 23 januari 2017 om 11:45

Worst de topfavoriete bij u23. En Boom ja…. als je je limieten niet haalt en liever op trainingskamp gaat in de zon ipv de world cup rijden. Lekker thuislaten en kiezen voor iemand die wel de hele winter crosst en er voor leeft.

Vastaranta 23 januari 2017 om 11:53

Ik begrijp de teleurstelling van van Amerongen.
In de laatste drie maanden is van Amerongen 10e geworden op het NK, 11e in Spa-Franchorchamps en 15e in Asper-Gaverde.

Boom is 2e in Surhuisterveen, 8e op het NK, en 11e bij de wereldbeker in Heusden-Zolder.

Beide zijn niet overtuigend, alleen vind ik Boom zijn resultaten toch iets beter en hij trekt toch wat meer aandacht naar zich toe.

Ik denk dat voor beide heren, evenals David vd Poel en Godrie toch geen indrukwekkende rol zou zijn weggelegd. Van der Haar en van Kessel zijn de enige twee die wat verderop in de wedstrijd mee kunnen in de subtop.

Gregje 23 januari 2017 om 11:55

Irritant die niet volledige focus van Boom op de weg

horsm 23 januari 2017 om 12:48

’t Lijkt me dat er een goede kans is dat Boom in de eerste rondes vooraan mee kan doen, en dat hij daarna wegvalt. Dat betekent dat hij in het begin van de wedstrijd misschien van nut kan zijn voor de kopman. Van Amerongen lijkt me eerder een gestaag middenmoter. Knap, maar ik kan me voorstellen dat hij ondersteunend minder kan bijdragen.

El Salvador 23 januari 2017 om 12:55

Van Amerongen is het hele seizoen crosser ! Met dit jaar wat mindere resultaten. En Lars Boom is het hele jaar wegrenner met ’n paar veldritjes !!!!! Kies duidelijk voor van Amerongen!

ChefSpijker 23 januari 2017 om 13:00

Je moet voor de beste renner kiezen. Niet degene die de meeste wedstrijden rijdt. En dat eerste is Boom. Op het WK wil je presteren, niet meedoen om het meedoen. Misschien dat voor De Knegt ook wel heeft meegespeeld dat het geen moddercross is zondag. Dat is toch een beetje hetgeen Van Amerongen het liefst heeft. En tja, Van Amerongen bakt er de laatste maanden ook echt niets van.

wheeliewillie 23 januari 2017 om 13:12

Dit is normaal is sport… Een bondscoach neemt nou eenmaal de renners mee waarvan hij denkt het beste resultaat mee te halen. Ik denk dat hij er niet ver van af zat. Volgend jaar gewoon afdwingen.

DerEffe 23 januari 2017 om 13:46

@FritsDesJeux en El Salvador Het is geen filantropische instelling. Boom behoort bij de zes beste crossers van Nederland en dient dus geselecteerd te worden. Ook voor Mathieu kan Boom veel meer waarde hebben dan van Amerongen. Wel logisch dat van Amerongen baalt natuurlijk, maar gezien zijn prestaties verre van terecht om verongelijkt te gaan doen.

schipperaar 23 januari 2017 om 14:06

Temperatuur gaat rond 8 graden zijn , wordt misschien wel een moddercross met nog bevroren ondergrond. Spektakel verzekerd maar niet zonder risico.

josi 23 januari 2017 om 14:46

Logische selectie. Boom kan wellicht in de eerste paar ronden een rol van betekenis spelen, van Van Amerongen kun je dat niet verwachten.

Arema Pro Cycling Team 23 januari 2017 om 15:08

Kan zo maar eens 4x goud worden!

El Salvador 23 januari 2017 om 15:41

Geen modder cross ? Kijk maar eens naar het parcours! Sneeuw en modder erg technisch!
En Lars start op rij 5 dus die zie je niet bij de eerste vijftien !

El Salvador 23 januari 2017 om 15:44

Der Effe Boom behoort bij de zes beste crossers van Nederland !!!!!! Jaren geleden !

theking 23 januari 2017 om 15:51

In de veldrit beiden renners in de marge. Maakt geen fluit uit wie er mee gaat.

Frits des Jeux 23 januari 2017 om 15:54

@Dereffe ik heb een andere mening. Als Boom echt in team en weet ik veel wat voor belang dacht, dan had hij Hoogerheide gereden. Ik krijg het idee namelijk dat Boom helemaal niet zo’n teamplayer is, maar vooral keuzes maakt die hem zelf goed uitkomen en dat hij op een wk ook eerder voor een eigen klassering zal rijden dan Matthieu echt zal ondersteunen. Daarom gun ik het Van Amerongen meer. Maar dat is puur persoonlijk. Feitelijk heb je gelijk dat hij op papier wellicht kwalitatief beter zal zijn

roelieman2 23 januari 2017 om 16:00

@Frits des Jeux
Met veldrijden kan je niet of nauwelijks ondersteunen in tegenstelling tot wegwedstrijden. Het wel of niet zijn van een teamplayer maakt dus niet uit. Aangezien Boom de afgelopen tijd betere uitslagen heeft gereden, is het terecht dat hij naar het WK mag. Verder vindt ik ook dat er met wel wat meer respect over Boom gesproken mag worden. Is toch mooi wereldkampioen geworden in een tijd dat er naar mij idee meer toppers waren en het niveau hoger lag!

Spinergy 23 januari 2017 om 16:10

Boom had toch 3-5 extra crossen moeten rijden om een rol van betekenis te spelen… Dit is het allemaal weer net niet…

AKG 23 januari 2017 om 16:40

Waarom maak je dan selectiecriteria ??

Frits des Jeux 23 januari 2017 om 17:54

@roelieman ik wil best respect voor iemand zijn keuzes hebben, maar dat moet hij wel afdwingen. Zoals je zegt:Boom werd wereldkampioen. Maar als hij nu in een internationale cross meerijdt is het gewoon geen wereldtop. Omdat hij de cross puur als tussendoortje ziet. Stybar kwam ook nog eens terug (2014) en werd gelijk wereldkampioen. Kortom het kan wel als je er vol voor gaat. Doe je dat niet, dan wat mij betreft een echte crosser zoals van Amerongen.

roelieman2 23 januari 2017 om 18:29

Alsnog heeft boom betere prestaties neergezet afgelopen tijd en kan met een top dag een hogere positie bereiken dan van amerongen in deze vorm

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair