Nederlandse WK-selectie bekend, Lars Boom geselecteerd

maandag 23 januari 2017 om 11:10
Nederlandse WK-selectie bekend, Lars Boom geselecteerd

De Nederlandse selectie voor het wereldkampioenschap veldrijden is bekend. Bondscoach Gerben de Knegt heeft Lars Boom opgenomen in de selectie voor elite mannen. De renner van LottoNL-Jumbo moest de wereldbekerwedstrijd van Hoogerheide (gisteren) aan zich voorbij laten gaan vanwege teambelangen.

“We beschikken over een zeer sterke WK-ploeg en gaan met veel verwachtingen naar Luxemburg”, zegt De Knegt in het persbericht van de KNWU. “Bij de mannen, de vrouwen, de beloften en de beloften-vrouwen kunnen we voor de titel mee doen, bij de junioren voor de medailles. Wereldkampioene Thalita de Jong reist met ons mee naar Luxemburg. We hopen dat ze kan starten, maar de beslissing daarover nemen we pas aan het einde van de week en laten we afhangen van hoe zij zich voelt.”

Selectie Elite Mannen:
flag-nl Mathieu van der Poel
flag-nl Corne van Kessel
flag-nl Lars van der Haar
flag-nl David van der Poel
flag-nl Stan Godrie
flag-nl Lars Boom

Twan van den Brand, Patrick van Leeuwen en Thijs van Amerongen zijn niet geselecteerd en missen daardoor de mondiale titelstrijd in het Luxemburgse Bieles.

Selectie Elite Vrouwen
flag-nl Sophie de Boer
flag-nl Thalita de Jong
flag-nl Maud Kaptheijns
flag-nl Marianne Vos
flag-nl Lucinda Brand

Selectie U23 Mannen
flag-nl Joris Nieuwenhuis
flag-nl Sieben Wouters
flag-nl Maik van der Heijden
flag-nl Gosse van der Meer
flag-nl Jens Dekker
flag-nl Kelvin Bakx

Selectie U23 Vrouwen
flag-nl Manon Bakker
flag-nl Annemarie Worst
flag-nl Ceylin del Carmen Alverado
flag-nl Inge van der Heijden
flag-nl Lindy van Anrooij

Selectie Junior Mannen
flag-nl Thymen Arensman
flag-nl Ryan Kamp
flag-nl Mees Hendrikx
flag-nl Bart Hazekamp
flag-nl Bart Artz

Dit artikel delen:

29 Reacties

Thijs E 23 januari 2017 om 18:45

Logische selectie. Boom heeft nog tactische waarde als snelle starter, al is het van de verdere rijen. Irritant zijn en in de weg rijden kan hij ook wel.

Van Amerongen rijdt geen goede uitslagen meer de laatste tijd en meldt op twitter dat hij gisteren zo hard gevallen is dat uitrijden niet mogelijk was. Dan vind ik een fitte Boom een betere keuze.

Voor de rest: prima team, Mathieu zal het toch vooral zelf moeten opknappen. Hij en Van Aert zijn gewoon veel beter dan de rest, dus hopen op een mooi duel.

Plaggie 23 januari 2017 om 19:18

Zo’n mager winterprogramma mag gewoon niet beloond worden met een selectie. Neem een voorbeeld aan Vos: kort winterseizoen, maar dan wel zo wat alles rijden t/m WK.

Har77 23 januari 2017 om 19:21

Denken jullie nu echt dat Boom zélf in Spanje wilde blijven? Die “keuze” is gemaakt door TLJ. Hij móest daar blijven ivm de mislukte eerste periode van het trainingskamp. Boom wordt toegestaan een beperkt crossseizoen te rijden, maar heeft zich gewoon te voegen naar de eis van werkgever als die anders beslist.
Over de keuze van De Knegt: volkomen terecht. Boom zie je af en toe nog eens rijden én geniet in Belgie nog enig aanzien. Ook bij de renners. Die kan dus in dat opzicht nog van nut zijn. Van Amerongen al 2 seizoenen veldvulling. Kan niks voor VDP doen.

sooike 23 januari 2017 om 23:18

Van Amerongen kan waarschijnlijk zelf ook niet bedenken op grond van welk resultaat hij geselecteerd had moeten worden.
Kan Rahimns ons misschien opheldering verschaffen wat die “teambelangen” waren? TLJ houdt niet van veldrijden…zou dat het zijn?

  • 1
  • 2

Headlines

Materiaalzone

Populair