Nederlandse ritzege in Ronde van Burkina Faso

vrijdag 26 oktober 2018 om 17:01
Nederlandse ritzege in Ronde van Burkina Faso

foto: Sirotti

Ongeveer zesduizend kilometer ten zuiden van Nederland was er vandaag een zege van een landgenoot te vieren, en wel in Burkina Faso. De eerste etappe van de Tour International du Faso (2.2) was namelijk een prooi voor Florian Smits, die in het stadje Manga de Duitser Julian Hellmann en thuisrijder Mathias Sorgho te snel af was.

De openingsetappe die startte vanuit hoofdstad Ouagadougou werd kleur gegeven door Paul Dauma. De jonge renner uit Burkina Faso animeerde de rit met een lange solo, maar tegen het peloton bleek hij niet opgewassen en in de laatste twintig kilometer werd hij dan ook ingerekend. Daarop besliste Florian Smits de wedstrijd in zijn voordeel.

De 37-jarige Nederlander, die vaker koerst op Afrikaans grondgebied, won ook in 2013 al eens een etappe in de Tour du Faso. De meerdaagse wedstrijd werd tweemaal door een Nederlander gewonnen; Joost Legtenberg was in 2001 de eerste, gevolgd door Maarten Tjallingii twee jaar later. Vorig jaar pakte Salah Eddine Mraouni het eindklassement.

De rittenkoers door Burkina Faso duurt nog tot en met zondag 4 november.

Dit artikel delen:

1 Reactie

McMulenga 26 oktober 2018 om 19:13

Wat zeggie? Ronde van Burkina Faso?! #lekkerpik

0

Headlines

Populair

Materiaalzone